Pienoismallit.net

North-American P-51B Mustang

Zirkus Rosarius

Sainpas viimeistään valmista sitten vuoden 2008. 966 päivää meni.

Malli esittää alasammutun amerikkalaisen lentäjän luutnantti Thomas Fraserin "Jerry" Mustangia joka tippui Cambraihin, Ranskaan 6.6.1944, josta se siirrettiin Saksaan Rechliniin ja otettiin käyttöön 2./Versuchsverband der OKV eli Zirkus Rosarius lento-osastossa. Zirkus Rosarius oli saksalainen osasto johon siirrettiin sotasaaliiksi saatuja erimaiden koneita joita esiteltiin eri joukko-osastoille jotta vihollisen koneet tulisivat tutuksi. Nimi tuli Theodor Rosariuksen mukaan.

Malli on Tamiyan 90-luvulta olevasta sarjasta johon lisäsin Quickboostin potkurit ja pakoputket, Eduardin etsit sekä True Detailsin renkaat. Sarja oli todella helppo kasata vaikka tähän menikin 6 kuukautta.

Ohjaamon maalasin Xtralyricsin Interior Greenillä ja Humbrollin eri sävyillä. Vanhennukseen käytin öljyvärejä. Alumiinipinta on Vallejon aluminium-sävy, kuten myös vihreä ja keltainen on Lifecolorin akryylimaaleja.

Siirtokuvat ovat Cutting Edgen arkilta ja tätä arkkia on TODELLA vaikea saada. Itse tilasin nämä Australiasta asti ja postikulut olivat samanhintaiset kuin arkki.

Kommentteja kiitos.

Kommentit

Onnittelut valmistuneesta mallista!
Ihan mainiolta näyttää, on sulla taidot kuitenkin pysyneet tallessa.
Ei muuta kuin uutta mallia tulemaan.
Virkistävä Mustangi. Edelleen en ymmärrä lekoista mitään, joten joudun nyt arvioimaan työnjälkeä. Perustekniikka + Antilla hallussa.
Kiva tunne kun saa jotain valmiiksi, kunnes tulee se tunne, että mitäs nyt ;) Todella hieno malli myös automallarin silmissä ja tuo hakaristi tekee tästä vielä mielenkiitoisemman. Tekniikka juttuja on käytetty ja niissä on jopa onnistuttu, joten laitapa uutta mallia pöydälle ja ihastuta meitä lisää.
Kerrassaan hieno malli!Löysin kylläkin yhden fiban,mutta jätettäköön kertomatta,niin sinua ei harmita ;)
OH 1.8.2011 22:35 Vastaa lainauksella
unmöglich…valmis malli. Ei muuta kuin malli vitriiniin ja seuraavan kimppuun.
Onnittelut myös täältä mallin valmistumisen johdosta! Lisää höppinää vaan tötteröön kun nyt pääsit vauhtiin.
Hienosti onnistunut Mustangi! Paha tuosta on moitetta keksiä. Oikein tasapainoinen kokonaisuus.

Toivottavasti tuon mahapuolta esittelevän kuvan ottamisesa ei potkurinlavat taipuneet, näyttää vähän kuumottavalta.
Mielestäni sopisi hyvin "viikon malliksi". En löydä mitään huomauttamista. Kateeksi käy kun toiset osaa.
Todella komea ja hyvin rakennettu mustangi. Maalaus vanhennuksineen näyttää tosi hienolta, hienoa työtä.
Hiljaa hyvää tulee. Näyttävä malli. Mukavsti vaihtelua metallipinnan sävyissä.
Kiitos kommenteista!

Yhden fiban mäkin tiedän mikä mulla tuli kasaamisvaiheessa, mutta en lähtenyt korjaamaan asiaa koska maalipinta olis kärsinyt--->isompi työ korjata.

Eetu, vaikka potkurit näyttää saavan runtua niin hyvin tuo resiini palautuu takaisin muotoonsa. Ainakin lapojen osalta…
AJ 2.8.2011 15:38 Vastaa lainauksella
Moi Antti,

Upea Zirkuksen 'Stangi huolimatta siitä yhdestä "mikä lie fibasta" rakennusvaiheessa, eipä sitä huomaa.

Eiköhän tuo 966 päivän uurastus nyt kanna hedelmää ja maksa osingot korkojen kera takaisin; ei mitään narinaa ja natinaa; päinvastoin pelkkää kehumista, on helppo yhtyä ja kompata kaikkia edellä olevia kolleegoita - eiköhän tässä ole ainesta viikon malliksi.

Zirkus Rosariuksen koneet pienoismallina ovat muutenkin harvinaista herkkua, joten eiköhän jo idiskin ole täyden viiden staran arvoinen - en muuten yhtään hämmästele dekaalien hankintavaikeuksia; Zirkuksen siirtokuvat tuppaavat häviämään samantien kun niitä ilmestyy myyntiin jossainpäin maailmaa… Plussaa myös lyhyestä historiikistä ja rakennuskuvauksesta.

Kyllä tämä on ihan promallarityö, joka on toteutettu loistavasti, muistuttaa esikuvaansa hienosti www.mustang.gaetanmarie.com/articles/germany/germany.htm joten eikönhän kaikki oleellinen ole jo sanottu - viiden staran 'Stangi ja tähtisadetta niskaan. Parhain terveisin, AJ
Tuota Cutting Edgen arkkia saa tilattua itse Dave Klausilta:
www.fineartofdecals.com/goodies/148-treasures-allied/
10 taalan postikuluilla voi tilata kuinka monta arkkia tahansa.Löytyypä häneltä vielä noita Pyn-Up arkkejakin.

Laitetaan tähän nyt kuva koneen oikealta puolelta,jos joku on tekemässä mallia samasta koneesta.
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/08/34/45/083445_preview.jpg[/img]
Achtung ! Onpas nätti Mustang.On helppo olla samaa mieltä edellisten kanssa.Nämä Rosariuksen koneet olivat/ovat aika mainioita piristeitä,kuten jotkut muutkin vastaavat koneet.Minua kiinnostaisi tietää,mistä antennilangan rakensit ,on hieno ? Oliko ohjeissa laskutelineiden kuilujen värit,kuten kuvissasi ? Joissain ohjeissa ne ovat vihertävät tai metallin väriset.
Hieno malli.Olen väsäämässä samasta alatyypistä niinikään eräänlaista "Iisakin kirkko" projektia,eli William Jääskeläisen lentämää - 505th Fighter Squadron. P-51B 42-106725 6N-Z "Lil Sack" konetta.
Siirtokuvia tälle ei ole mutta niitä voi täydennellä kotiprinttauksilla .Nyt voinkin sitten hieman vakoilla
tuota vanhennusta sillä enpä ole koskaan P-51 konetta väsännyt.Mahtoiko Luftwaffe käyttää näitä Mustangeja sun muita liitoutuneiden hävittäjiä opratiivisestikin,vai lennettiinkö niillä vain vertailulentoja? (Esim. PE-2 pommariahan käytettiin saksassa yöhävittäjäkoulutukseen) No anyway..hieno malli ja hienot kuvat.
Kiitos kommenteista:)

Antennilanka on 0,10mm siimaa ja siihen tein pikaliimasta eristeet. Laskutelinekuilut olivat mustangeissa erivärisiä: zinc chromate, interior green ja alumiini. Kannattaa katsoa referensseistä kuvia.
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Kiitos kommenteista:)

Antennilanka on 0,10mm siimaa ja siihen tein pikaliimasta eristeet. Laskutelinekuilut olivat mustangeissa erivärisiä: zinc chromate, interior green ja alumiini. Kannattaa katsoa referensseistä kuvia.
Kiitos vastauksistasi, siima on mielestäni vaikeaa saada pysymään suorassa, tässä olet onnistunut erinomaisesti,kuten langan detaljeissakin.
ykak 6.8.2011 19:10 Vastaa lainauksella
Loisto malli, uutta putkeen! Hyvin onnistunut metallipinta ja sait sävyjäkin siihen! Saas nähä koska saan oman 51d:n valmiiksi :0)
Tosi hieno on Mustang! Eniten kiinnitin huomiota hyvältä näyttävään metallipintaan! Täytyy apinoida ja kokeilla LifeColorin alumiinia tulevaan Mustangiin.
Muistin nyt vasta, että tuo alumiinipinta on maalattu Vallejon Aluminium-sävyllä. Lifecolorin alumiini on todella kökköä. Enemmän muistuttaa sinertävän valkoista kuin alumiinia.
Vallejon Model Air -alumiini, arvatenkin? Model Coloreissa ei taida olla valmista alumiinisävyä.
On tää Model Color 70779…Silver:)