Pienoismallit.net

"Puumersu"

Tulipahan tehtyä hieman erilaisemmasta materiaalista Messerschmitt 109G-2. Pyörremyrskyä sanottiin aikanaan "Puumersuksi", koska sen rekisteritunnus oli "PM-1" ja sen nokkapellitys oli Bf-109:tä. Tässä on kumminkin sananmukaisesti sellainen;)
Materiaalit ovat koivu ja mahonki.

Kommentit

Jum****ta on hieno! Todella hienoa käsityötä! Laitappa lisää kuvia tuosta.
Kyllä se mersu on! Näppärästi veistetty. Tumma mahonki elävöittää mukavasti muuten tasaista pintaa.
Tiina S 24.7.2007 22:21 Vastaa lainauksella
Uuh..tädin sydäntä lämmittää.
JJ Hilska 24.7.2007 22:28 Vastaa lainauksella
PM-1 tosiaan provosoi minut tekemään "todellisen" Puumersun. Ja, täytyy ottaa parempia kuvia kun talvella otetut ovat turhan tummia.
Eikös tämä ollut joskus tampereen näyttelyssä? On varmaan muutama tunti palanut…
JJ Hilska 24.7.2007 23:08 Vastaa lainauksella
Kyllä tämä taisi olla näytillä Tampereella. On tästä hivenen jo kulunut aikaa kun se valmistui. Puuta on melko kiva työstää - en laskenut työtunteja;)
JJ Hilska 24.7.2007 23:10 Vastaa lainauksella
Ja G-2-alatyyppiin päädyin luonnollisesti siksi, koska se on niitä sileämpiä Mersuista, ilman esim. karkeampien kk:n kupuja.
Todella upea malli! Millä ihmeellä olet saanut nuo pyörät onnistumaan noin hyvin? Tuota mallia voidaan pitää myös oikein hienona kunnianosoituksena vanhan kansan mallareille, joiden käytettävissä ei ollut paljon muuta materiaalia kuin puu. Kyllä jokaisen mallarin pitäisi ainakin kerran harrastuskaarensa aikana kokeilla noita vanhoja tekniikoita ja materiaaleja.
JJ Hilska 25.7.2007 12:40 Vastaa lainauksella
Niinpä, jossakin museossa katselin sota-aikana tehtyjä puhdetöitä, mitkä olivat käsittämättömän hienoja hävittäjäkoneita, vaikka heillä ei ollut hirveästi puukkoa kummempia välineitä, hyvistä piirustuksista puhumattakaan. Varmaan ohilentäessä olivat mallia katsoneet;)
Onpa kertakaikkiaan mahtava! Olen itsekin mietiskellyt josko kokeilisi tehdä puusta jotain tämäntapaista, mutta en ole vielä rohjennut käydä yritykseen. Sopiiko udella että mitä työvälineitä olet käyttänyt? Älä vaan sano että pelkkää puukkoa. :)
JJ Hilska 25.7.2007 13:55 Vastaa lainauksella
No en tietenkään ihan pelkkää puukkoa käyttänyt, Fiskarsin pikkukirvestä vähän parempaan terään ja sillä pistelin…;D

Ei nyt ihan. Tietyt pienet pisteosat kuten pakoputket, ahtimen ilmanotto ja renkaat ovat tehty 3d-jyrsimellä, mutta monet muut osat esim. kaikki lentopinnat ovat tehty puukkoa ja pieniä höyliä käyttäen. Kavahöylä on todella hyvä. Tietysti kynäpuukko on moneen paikkaan hyvä apuväline. Hankalaa oli höylätä pääsiipiä kun niitä ei saanut mihinkään laitettua työstettäessä kiinni. Tärkeintä oli olla pohjana todella hyvät piirustukset aiheesta.
Marazuk 26.7.2007 10:20 Vastaa lainauksella
Siis ei hel***ti toi on hieno.
JJ Hilska 26.7.2007 14:14 Vastaa lainauksella
Kirkkaampia kuvia lisätty.
On hieno!Kyllä on puu jalossa muodossa :)Olet tavoittanut Mersun muodot erittäin hyvin.Oikea taideteos.
Jaapu 19.8.2007 13:00 Vastaa lainauksella
voi hitto todella hieno en oo hienompaa nähny koskaan ite tehtynä
Täältä löytyi selatessa tällainen hienous. Ei taida JJ Hilskalla olla peukalo keskellä kämmentä. Tätä on noissa yläpuolisissa jutuissa ylistetty niin, että lisää kehuttavaa en itse keksi. Näyttää olleen jo kohta pari vuotta "piilossa" kun ei ole enempää kommentoitu. Tämän jos olisit maalannut väreihin, niin olisi voinut muovimalliksikin luulla. Loistava.
voi sukka… eipä osais itse tuollaista puusta tehdä…
Alex 6.9.2011 20:54 Vastaa lainauksella
ihme ettei oo tullu viikon malliksi :O