Pienoismallit.net

`67 Chevrolet Chevelle SS

Tuplaprojektin osa. "AMT"

Rakentelin Revellin ja AMT:n paketeista löytyvät mallit "tuplaprojektina" Eli molemmissa tapauksissa on kyseessä samaa automallia ja vuosikertaa esittävät painokset.

Tässä esittelen AMT;n version kuvineen. Malli oli mukava rakennella ja edustaa vanhempaa ellei peräti ensimmäistä painosta näillä muoteilla. Decaleja ei ollut aivan yhtälailla mukana kuin Revellin painoksessa, jotku vihreät graffitit mitkälie siellä lähinnä arkilla järkytti. Rengas ja vannevaihtoehtoja oli 2 joista valitsin alkuperäistyyliset Rallyet. Tonenvaihtoehto olisi ollut jotku customvanteen kuvatukset :)

Molemmat mallit ovat mielestäni hankkimisen ja rakentamisen arvoisia. Kummassakin on siis omat hyvät ja huonotkin puolensa. Osakokonaisuudet eroaa hieman toisistaan ja hassuna sivuhuomiona huomasin että AMT:n takapuskuri olisi istunut hieman paremmin paikoilleen asennettuna Revellin koriin ja taas toisin päin. Rakensin mallit kuitenkin omilla puskureillaan. Sen kummempia mutisematta kuvia ja linkki rakentelukertomukseen.

www.fcma.fi/FCMABBS/viewtopic.php?f=4&t=9661

Kommentit

Lisäsin 2 kpl malleja. Arvostelkaa omantunnon mukaan. Mielenkiinnolla odotan kumpi saa korkeammat pojot ;)
Varsin mukavan näköisiä ovat molemmat ja parannus ehdotuksina olisi seuraavanlaisia toimenpiteitä. Renkaiden alta kun veistää siivun pois, niin sillä saat auton näyttämään painavammalta, helppo tehdä ja helppo unohtaa. Tuuletusritilät tuossa tuulilasin alla kaipaavat vielä hieman tummaa litkua jotta näyttäisivät toimivilta. Konehuoneeseen vielä akun johdot ja jarruputket lisäät, niin sielläkin alkaa olla sopivasti täytettä. Tulpanjohdot ovat jotenkin turhan asetetun näköiset, onko ilmansuodattimen alla johdon niputtimet? Kuvissa on myös hieman vielä parantamisen varaa, hieman ovat sumuisia. Mutta ehdottomasti olet oikealla polulla.
Kiitos Petri jälleen palautteesta.

Parannusehdotukset ovat hyviä ja koitan soveltaa niitä jatkossa omien kykyjeni ja lähinnä muistin mukaan. Jostain syystä nuo tuuletusritilät jäi litkuttamatta vaikka alunperin oli tarkoitus. Vissiin se alkaa opinnot taas syksyn lähetessä painamaan päälle ja pitää koittaa jotain saada valmiiks vielä loman aikana.

Tulpanjohdot tuli oikeastaan pikaseen aseteltua jotenkin paikoilleen ilman ohjureita, en käyttänyt läheskään sitä aikaa mitä käytin mm. Cadillacin ja Mercuryn moottoreissa, joissa on mielestäni tähän asti onnistuneimmat tulpanjohdoitukset ohjureineen päivineen minun malleista. Akun johdot ja jarruputket olis ohjelmassa mitä luultavammin `62 Impala projektissa jahka sitä pääsen kunnolla aloittamaan.

Kuvien ottaminen on osa-alue mitä pitäs melkein harjoitella ihan varta vasten. Tähän asti olen tyytynyt räpsimään muutamia kuvia ja valkkaillu niistä parhaimmat jakoon.

Pitää koittaa pysyä polulla :)
tomi t 5.8.2011 14:00 Vastaa lainauksella
Nättejä molemmat :)
Hyvin oot tehny molemmat Chevyt, ei suurempia puutteuta ole kummassakaan, vaan ne mitä muutkin mainitsi niin ne minäkin huomasin
Yep, kyllä tämä AMT:n versio on mielestäni kivampi. Tämä edustaa myös vanhempaa tai alkuperäisempää jenkkityyliä, mikä henk.koht. makuuni on mieluisampaa. Tuo Revellin malli - vaikka hieno onkin - tuo tyyliltään enemmän mieleen eurooppalaiset autot joita "tuunataan". Ei kai jenkkejä tuunata?

Jos totta puhutaan, tuo Revellin mallin tapainen rakentelutyyli on nykyaikaa, mutta silti jälleen kerran: vähän on kaunista - tai kauniinpaa.
PhantomII kirjoitti:
Ei kai jenkkejä tuunata?
Valitettavasti kyllä… Onhan niissä näkynyt kaikenlaisia virityksiä. Etenkin renkaita. Nuo Revellin Chevellessä olevat kyllä on vielä edes jokseenkin siedettävät, eli ei yliampuvat, mutta sitten kun on näkynyt niitä about. 20 tuumaisia vanteita, joiden rengas muistuttaa lähinnä kuminauhaa niin ne menee jo yli… Itse olen kanssa sitä mieltä että Old School Is Cool.
Mutta hienojahan nämä molemmat on, ja rakennusjälki on tuttua tavaraa, eli hyvin siistiä. Ei niissä kummassakaan mitään suurta moitittavaa ole, ainoastaan mun mielestä kaasari on toisessa koneessa poikittain ja AMT:n tulpanjohdot vähän kummalliset, mutta muuten erittäin siistejä!
Tosin kaasarikaan ei näy valmiista mallista, kun peittyy ilmanputsarin alle.
Kiitoksia. Kerroin tuonne Revellin alle vähän mielipidettä siittä rakentelutyylisuunnasta. Jos näistä kahesta pitäs auto valita 1:1 skaalassa cruisinkiin niin kyllä mä tällä AMT;n versiolla lähtisin ;)

Johonkin taisin tulpanjohdoista vastatakkin että ne on oikeastaan vaan turattu paikoilleen.

Kaasari tuli Revellin mallissa laitettua poikittain ohjeiden mukaan tarkistamatta referenssejä, sain siittä noottia jo toisaallakin, mutta kiitos ja anteeksi :)