Pienoismallit.net

Chevrolet Chevelle SS `67

Tuplaprojektin osa. "Revell"

Rakentelin Revellin ja AMT:n paketeista löytyvät mallit "tuplaprojektina" Eli molemmissa tapauksissa on kyseessä samaa automallia ja vuosikertaa esittävät painokset.

Tässä esittelen Revellin version kuvineen. Malli oli mukava rakennella ja edustaa uusinta julkaisua tästä mallista näillä muoteilla. Decaleja tuli mukana kivasti esimerkiksi jos haluaa lieskat keulaan niin sellaisetkin arkki sisälsi. Rengas ja vannevaihtoehtoja oli 2 joista valitsin isommalla halkaisijalla olevat 5-puolaiset erikoisvanteet. Toinen vaihtoehto olisi ollut alkuperäistyyliset Rallyet.

Molemmat mallit ovat mielestäni hankkimisen ja rakentamisen arvoisia. Kummassakin on siis omat hyvät ja huonotkin puolensa. Osakokonaisuudet eroaa hieman toisistaan ja hassuna sivuhuomiona huomasin että AMT:n takapuskuri olisi istunut hieman paremmin paikoilleen asennettuna Revellin koriin ja taas toisin päin. Rakensin mallit kuitenkin omilla puskureillaan. Sen kummempia mutisematta kuvia ja linkki rakentelukertomukseen.

www.fcma.fi/FCMABBS/viewtopic.php?f=4&t=9661

Kommentit

Lisäsin 2 kpl malleja. Arvostelkaa omantunnon mukaan. Mielenkiinnolla odotan kumpi saa korkeammat pojot ;)
Revellin malli saa minulta enempi kannatusta. Maukkaan näköinen malli ettenkö sanois. Ei paha tuo toinenkaan. Nuo jos ois molemmat saman lailla maalattuja vertailu ois vähän helpompaa. Ehkä.:)
Revellin malli on minusta(kin) tyylikkäämpi. Erittäin hyviä malleja molemmat, mutta kyllä Revell tämän vie niukasti.
Yleensä olen sitä mieltä että vanhoja klassikkoautoja ei saisi pilata moderneilla vanteilla mutta tässä tapauksessa annan puoli pojoa enemmän tälle, värivalinta kun on loistava ja etukeno antaa Chevellelle häijyn ilmeen. Molemmat kyllä erittäin hienoja.
Kiitoksia palautteista. Olen samaa mieltä tuossa vanneasiassa että moderneja ei pitäisi klassikkoje alle tunkea. Olen kuitenkin nähnyt asian siltäkin kantilta että jos ne vanteet sopii siihen rakentelutyylisuuntaan ja ovat tyylikkään myös itsessään, en näe syytä miksi niitä ei voisi käyttää. Valitettavan usein kuitenkin näkyy ylilyöntejä ja valitut vanteet kumeineen ei sovi ainakaan mun silmään sitten millään selityksellä.

Tähän mennessä moni näkyy olevan tähän Revelliin kallellaan ainakin kommenteissa, mutta pojot kertoo ihan toista. AMT:llä karvan verran paremmat pisteet, mutta mahtaa johtua nuista parista hajalaukauksesta tuonne 1.5 tähden lähimaastoon tämän Revellin kohalla. ;)
Nätti niin kuin tuo toinenkin, ja nuo vanteetkin sopivat alle kivasti. Meinasin jo antaa paremmin pisteitä kuin tuolle kaimalle, mutta sitten silmät törmäsivät tuohon jäähdyttimen saumaan ( kärsin jäähdyttimensaumasyndroomasta ), joten tasoihin jäi. Tulpajohdot vaikuttavat olevan luonnollisemmin tässä, mutta hieman lisää johtoja tännekin vielä mahtuisi. Väriyhdistelmä on kyllä hyvä, etten sanoisi loistava.
Kiitän jälleen. Jäähdyttimen sauma siihen tosiaan on jääny. Pitääpä muistin aikana raaputella pois tuosta tämänhetkisestä projektista. :)
Nättejä vehkeitä molemmat, ei siinä mitään. Kuitenkin vanhakantaisena Amerikanautoilijana pidän enemmän tuosta AMT:n mallista. Kuten sanottu, hienoja malleja molemmat, mutta en välttämättä pidä tuosta uudesta rakentelusuuntauksesta, joka näyttä maailmalla oleva kovasti suosiosta. Mutta siis, molemmat käy…
Kiitoksia, itsekkin miellän vanhemmat rakentelutyylisuunnat hienommiksi. Eniten mua häirittee jos näen jonku tosiklassikon rakennettuna "viimisen päälle, mutta huonolla maulla" Ei tästä ole kauaakaan kun kotimaisessa "hotrod raamatussa" oli esiteltävänä mielestäni maalauksiltaan ja teknisiltä muutoksiltaan upea auto, mutta mielestäni modernisointi oli viety liian pitkälle siinä kohtaa kun tuli vanne/rengasvalinta kyseeseen. Auton alla olleet 5-puolaiset ylisuuret alumiinivanteet eivät sopineet muuhun tyyliin mielestäni alkuunkaan. Näähän on makuasiota. Tässä tapauksessa oikeastaan halusin tuoda esille sen rajan mihin asti mun mielestä tuunaamisen voi vielä viedä vanhemmassa autokalustossa. Nuo vanteetkin on sopivan henkiset vaikka monen mielestä varmasti ylisuuret onkin, mutta mä kyllä siedän isotkin vanteet auton alla JOS ne sopii muuhun tyyliin, eli istuu kuin nenä päässä. Tässä tapauksessa jotku orggisvanteet ei ehkä olis näyttäny niin hienoilta, mun mielestä :)
Pahin virhe on jos maavara lisääntyy fillarien vaihdossa, jos taas putoaa niin homma ei ole kuin kuvion tyylistä kiinni.
Senverran vielä täytyy mun selventää, että isot pyörät (siis isommat kuin 15") käy mun mielestä ainoastaan rata-autoon. Mielellään Roadsport V8 luokan kalustoon, mutta silti mielummin siinäkin katselen korkeaprofiilisella kumilla olevia 15" vanteita… Kuitenkin itse ostin juurikin Jannelta jonkun rata-ohjuksen renkaat, ne on päätymässä Roadsport V8 luokan Corvetteen. Tuo on siis ainoita, joihin isot pyörät vielä sietää… Kiitos ja anteeksi.
Martti 7.1.2012 17:33 Vastaa lainauksella
minusta parempi tämä revell kuin tuo AMT vanteet tosi siistit!
Kiitoksia :)