Pienoismallit.net

P-51D Mustang

Blondie

Chevyn rinnalla eräänlaisena välipalana rakennettu Mustang. Kyseessä on Lt Marvin Arthurin nimikko "Blondie".

Peruslaadultaan tämä edustaa normaalia Hasegawaa, eli siistiä jälkeä tulee kun vaan liittää osat toisiinsa. Lisäsäätämistä aiheutti ainoastaan alasiiven kansallisuustunnus, joka tulee täsmälleen pitot-putken kohdalle, eli siirtokuvan joutui lisäämään kahdessa palassa.
Tavalliseen tapaan malli on rakennettu lähes suoraan laatikosta. Istuinvyöt lisäsin ja punaiset osat on tehty maalaamalla siirtokuvien sijaan, mutta muita muutoksia ei ole. Antennin päätin harkinnan jälkeen jättää pois vaikka kansikuvassa se onkin. Googlaus paljasti, että koneita oli sekä ilman antennia että antennilla enkä onnistunut kuvissa parhaalla tahdollakaan näkemään tässä antennia.
Koneen henkeen ei minusta oikein istu sotkuisuus ja löytämissäni kuvissa kone onkin ollut erittäin puhdas, joten päätin rakentaa tämän ns perinteiseen tapaan ilman jälkikäsittelyä. Metallipinta onnistui kelvollisesti, mutta kyllähän sen haasteellisuus näkyy silti toteutuksessa.
Kuomu oli tarkoitus jättää auki, mutta totesin, että se olisi jäänyt mallissa epärealistiseen asentoon, joten liimasin sen suosiolla kiinni.

Kommentit

Perus siisti malli. Ihan siisti metallipinta on tuossa. Ehkä aavistuksen ois kannattanut saumoja käsitellä.
Nätti Mustang.
8:n ja 9:n ilma-armeijan Mustangeissa ei ollut antennilankoja.Lanka-antennihan oli SCR-274 lyhytaalto vastaanottimen antenni ja näissä em. ilma-armeijoissa kyseinen radio poistettiin hävittäjistä.

Varsinainen puheradio Mustangissahan oli SCR-522 ja sen antenni on tuo koneen selässä oleva pystyantenni.

Esim. taas Välimerellä toimineiden yksiköiden Mustangeissa tuo antennilanka näkyy olevan paikoillaan.
Enpä keksi mitään sanottavaa, mitä ei ole jo aiemmin mainittu, mutta yksi kysymys koskien Mustangia: miksi joissain maassa olevissa musseissa on tuo sisempi laskutelineluukkusysteemi on kiinni? Onko tämä joku mallikohtainen juttu vai häh? Joskus aikaan tästä kysyin jollain ulkomaisellakin foorumilla, mutta mitään selkeää vastausta ei tullut.
Oikein hyvän näköinen Mustangi.Rakkenus jälki on hyvää ja maalus on hyvin totetettu.Tämä on kai näitä Hasegawan "uudenpia" Mustanggi sarjoja joissa laskuteline kuilu on niin matala että ,sinne ei tahdo mahtua edes luukku jos mallin rakentaa lentävään asentoon.Oikean siiven alta on jäänyt maalaamatta punainen sininen ja keltainen valo.Kokonaisuutenakuitenkin oikein hyvin onnistunut malli.
Luukut ovat auki jossain Mustangeissa koska kooneesta on kadonneet paineet sen jälkeen kun se on pantu "parkkiin" ja moottori pysäytetty.Luukut aukeavat siis periaateessa vain silloin kun pyörät otetaan sisään tai ne lasketaan.Molempi esitys tapa on siis oikein.
Opa Laitinen kirjoitti:
Oikean siiven alta on jäänyt maalaamatta punainen sininen ja keltainen valo.
No niinhän nuo näköjään jäivät. Se on kumma miten mallin alkaessa näyttää valmiilta tulee aina niin kova "kiire", että kaikenlainen viimeistely tahtoo unohtua. Noiden valojen maalaaminenkin oli mielessä useamman viikon ajan.