Pienoismallit.net

Blood Raven Sergeant

Brother Bruce

Space Marine rintakuvan pohjana oli mallarikollegalta (kiitti Miika) saatu yläkropan recast Forgeworldin vanhasta (ja kalliista) figuurista: www.forgeworld.co.uk/Modelling-Supplies/IMPERIAL-SPACE-MARINE.html.

Dawn of War pc-pelien kansikuvien innoittamana päätin tehdä Marinesta Blood Raven kessun.
Työvaihekuvista selviää tehdyt muutokset. Mukana tulleen ylisuuren pään pistin vaihtoon. Miljoonalaatikosta löytyi vanha Bruce Willis Die Hard figun pää, johon lisäsin pari arpea.

Saamistani palikoista puuttui ase. Bolter pyssyn tilalle rakensin plasmapistoolin Magic sculptista, Greenstuffista, juotoslangasta, muovilevystä ja putkista. Vasemman käden sormia jouduin hiukan koukistamaan, jotta Bolteria kapeampi Plasmapyssy sopi hanskaan. "Selkäreppuun" ja kämmenselkiin lisäsin muutamia niittejä. Takana oleviiin suuttimiin laitoin etsiverkot.

Olkapanssarin korppi on Forgen siirtokuva.
Malli on maalattu akryyleillä ja vanhennettu hiuslakka/hammastikku metodilla. Migin litkuja käytin myös.

Kommentit

Todella hyvän näköinen! Vasen käsikin sitten asettui oikein luontevasti pyssyn alle. Haarniskan kolhut ja naarmut ovat onnistuneet hienosti!
Aikast "kiva"! ;) Miten olet maalannut nuo punaisen kulumat? Näyttävät ihan oikeasti lohjenneilta.
Ja sun on enää ihan turha väittää ettetkö osaisi rakentaa malleja ;)
Petri M 25.7.2011 22:22 Vastaa lainauksella
Ristus ku on hyvän näkönen. Blondi-Bruce ja ehkä vähän aihepiirikin tuovat mieleen Fifth Elementin.
Nikoaspo kirjoitti:
Aikast "kiva"! ;) Miten olet maalannut nuo punaisen kulumat? Näyttävät ihan oikeasti lohjenneilta.
Kiitti kommentoijille :-)

Alla valkoinen pohjamaali. Sen päälle tumman ruskea (mieluiten joku kolhuja kestävä esim. Tamiya). Ruskean päälle pari kerrosta hiuslakkaa spraypullosta. Kunnon kuivumisen jälkeen punainen johon varjostukset ja highlightit. Siveltimellä vähän vettä kohtaan johon haluat kuluman. Hetken odotuksen jälkeen raaputtelua hammastikulla tai jäykällä siveltimellä. Alla oleva hiuslakka reagoi veden kanssa ja punainen maali lähtee kuoriutumaan paljastaen alla olevan ruskean.

Kun raaputtelu on valmis, suojalakkaa päälle pari kerrosta jottei vesiohenteinen jatkomaalaus kuori maalia vahingossa lisää.

Vallejo model color lähti pois liiankin helposti raaputtamalla. Vallejo air taas oli tiukasti kiinni ja odotella sai enempi veden lisäyksen jälkeen.

ps. en edelleenkää tykkää rakennusvaiheesta ja teen sen vaan kun on pakko ;-)
Petri, mielestäni pyssy pilaa kokonaisuuden. Se näyttää ihan "SuperSoakerilta", aseen ulkonäkö on yksi asia, mutta mielestäni maalaus korostaa aseen ongelmia, eikä suinkaan vähennä niitä :). Pl. vesipyssy, niin kyse on taas täyden kympin työstä. Näitä on aina ilo katsella.
Pyssyn ulkoasusta ei voi Petriä moittia, koska se on aika täydellinen replica isossa mittakaavassa alkuperäisestä.
Paras busti jonka olen koskaan nähnyt, kalju pää olisi ehkä omaan silmään kuitenkin sopinut paremmin.
Taattua Kovasta. Mahtava figu jälleen. Kasvot on kyllä tämänkin taideteoksen "suola" Figuista, kun en vielä mitään ymmärrä, niin miinusta ei tästä löydä.

Jos nyt kuitenkin pientä kritiikkiä. Aseesta olisi voinnut jättää chippaukset pois.
Se ase on naamioitu Super Soakeriksi, ei vihollinen heti ymmärrä mistä tuulee ;) Älyttömän hyvä, voi kun itsekin oppisi joskus näin hyväksi (tai edes pitämään sivellintä kädessä oikein päin).
AJ 26.7.2011 12:49 Vastaa lainauksella
Moi Petri,

aivan mieletön figu jälleen kerran; Petri H:ta lainaten "Älyttömän hyvä, voi kun itsekin oppisi joskus näin hyväksi (tai edes pitämään sivellintä kädessä oikein päin)". Ainoa hivenen pieni narina tulee tuosta aseesta; Marko T:tä lainaten "Se näyttää ihan "SuperSoakerilta", aseen ulkonäkö on yksi asia, mutta mielestäni maalaus korostaa aseen ongelmia, eikä suinkaan vähennä niitä :). Pl. vesipyssy, niin kyse on taas täyden kympin työstä.". Olen aivan samaa mieltä Marko T:n kanssa - ase pois niin on täyden 10 työ.

Teet kyllä tajuttoman hienoja figuja, kun katselee kuvagalleriasi kuvia, niin ei voi muuta kuin ihmetellä. Parhain terveisin, AJ
Onhan tuo aivan järisyttävän hyvä taidonnäyte taas. Minua ei aseen muoto häiritse pätkääkään, plasma pistoolit nyt sattuvat olemaan tuon näköisiä (tulevaisuus sen sitten todistaa) mutta tuo sininen väri aseen metalliosassa näyttää hassulta. Ikäänkuin plasmasäiliötä(?) maalatessa olisi sininen levynnyt myös kehikkoon. Muuta niristävää en kyllä keksi. Brucen pää sopii hyvin kyllä tälläiseenkin malliin ja nuo kulumat, edes oikeat kulumat eivät ole noin realistisen näköisiä :)
näppärän näköinen, dawn of war 2:sta juurikin pelailen ja näyttää esikuviltaan.
pitääpäs joskus kokeilla tuota hiuslakka kikkaa
Timo Honkanen kirjoitti:
plasma pistoolit nyt sattuvat olemaan tuon näköisiä (tulevaisuus sen sitten todistaa) mutta tuo sininen väri aseen metalliosassa näyttää hassulta. Ikäänkuin plasmasäiliötä(?) maalatessa olisi sininen levynnyt myös kehikkoon.
Kiitti kaikille kommenteista.

Kävin viikko sitten pojan kanssa BR:ssä vesipyssyostoksilla, ja kyllä täytyy myöntää että yhdennäköisyyttä löytyy :-) Aseen mallina/referenssinä oli GW:n 28 millisen Space Wolffin plasmapyssy. Kyllä ne vähän Super Soakereita muistuttaa.

Metallikehikkoon maalatun sinisen on tarkoitus kuvastaa siihen heijastuvaa plasman "hehkua". Ei ihan onnistunut niinkuin halusin ja loogisesti sitä pitäisi olla hieman myös rintapanssarin pääkallossa.

Kalju pää oli minullakin aluksi suunnitelmissa, mutta laiskuus iski hiusten dremeloinissa. Hiukset oli myös tähän päähän keskitasoa paremmin sculptattu.
Kyllä on komea ehdotonta viikonmalli kamaa.
Joo, hiukset on tosi yliarvostettu juttu ;-)

En olisi tämän figun kohdalla voinut auttaa referensseillä :-)

Hienoa jälkeä - jälleen!

Jukka
On kyllä upean näköinen Blood Raveni, tollasia kun olis armeijallinen vastassa :P Hienoa työtä, ei voi muuta sanoa, Viikon Mallin arvoinen!
Käsittämättömän upea, eli mikään ei ole muuttunut… :D Uudet mallit, vanhat virret mutta ehdottoman ansaittu veisu, jälleen kerran! :)