Pienoismallit.net

Bf 109 G-6 (MT-415)

Viime vuoden puolella valmistunut Luukkasen G-6-Mersu. Rakennettu Hasegawan G-14-sarjasta, johon lisäilin kaikenmoista sälpettä ja vipstaakia: Airesin ohjaamoa & kk:n piippuja, Ultracastin pyöriä & pakoputkia, sekä erinäisiä omatekoisia osia.
Ulkopintojen niittausten tekemistä kokeilin tässä mallissa ensi kertaa. RB Productionsin niittaustyökalu toimi hyvin ja homma onnistui mielestäni yllättävänkin mukavasti, vaikkeivät niittirivit aivan täysin vaateriiin joka paikassa osuneetkaan.

Maalauksen RLM-sävyt Xtracrylixia, yksityiskohtiin ja viimeistelyyn käytin mm. Vallejon ja Citadelin akryyleja. Siirtokuvat pääosin Techmodin arkeilta. InScalen Mersuarkilta en ottanut kuin viitoset peräsimeen.

Pidemmän kaavan sepustusta projektista kuvallisen todistusaineiston kera julkaistiin Mallixin numerossa 3/2011.

Eihän näitä Mersuja vaan voi olla liikaa. :D
Josko sitä seuraavaksi sataysiksi kasaisi Zvezdan F-2:n…

Kommentit

Kyllä on hieno mersu, itse en näistä koskaan saa tarpeeksi. Kyllä oma mersu rojekti kalpenee detaljeissa tämän rinnalla. Maalaus on todella hieno, ja paneelirajat ai että.
Oisit nyt jotakin valittamisen aihetta jättäny;) Nyt tuota ei voi kuin kehua kaikilta osa-alueilta. Kuvatkin on hienot.
Esko P. 23.7.2011 00:09 Vastaa lainauksella
Todella upea malli ja erinomaisen hyvin kuvattu!
En ole mikään asiantuntija, mutta paneelirajat "pyrstössä" ovat ehkä liian näkyvät ja renkaat voisivat olla vähän lytyssä. Ja lisää vielä kuva alapuolesta.
Mä tykkään aina lentävistä suomalaisista ja tämä malli tekee kyllä kunniaa heille.
PhantomII 23.7.2011 09:22 Vastaa lainauksella
Nätti kuin mikä. Tässä mittakaavassa nuo ohjaamodetaljit pääsevät oikeuksiinsa. Muutenkin hienoa työtä kaiken kaikkiaan, kelpaa katsella. Renkaatkin näyttävät oikeilta renkailta. Vielä kun "avaat" nuo nokan skuupit mustalla maalilla, niin tulee lisää syvyyttä malliin hiukan.
Oho onpas syntynyt näyttävä mersu. Ohjaamo varsinkin näyttää kuvien perusteella hyvin onnistuneelta. Paneelirajat näkyvät ehkä turhan selkeästi jos vertaa vaikka museo koneisiin. Lisäävät kyllä mallin näyttävyyttä.
Malli on kuin karkki! Todella tasapainoinen! Sopivasti kulahtanut ja detailjien määrä on kiitettävä! Hieno! Jos jotain pitäis narista niin ne on nuo rungon täplät. Mielestäni liian säännöllisiä. Makuasia ja pikku juttu…

Eniten kiinnostaisi miten nuo renkaat on vanhennettu. Ne kun näyttävät niin aidoilta, enkä jaksais odottaa lukea sitä Mallixista:)
AJ 23.7.2011 14:34 Vastaa lainauksella
Moi Eetu,

Komppaan kaikkia edellä olevia - Bf 109 mallisi on nätti kuin karkki, hienoja Airesin ohjaamodetaileja yms…; kaikenkaikkiaan upea luomus, jota kelpaa katsella. Tuo antennilanka näyttää myös upealta detaililta, miten olet toteuttanut sen? Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

Eipä muuta kuin tähtisadetta niskaan. Parhain terveisin, AJ
Hei!

Tasaisen hyvän näköinen, mutta miksi pikkutekstit ovat saksalaiset? Kun suomimersut maalattiin suomalaisiin tunnuksiin pakettiin kuului myös ohjetekstien maalaus suomeksi ja suomenkielisten kilpien asennus ohjaamoon. Tämä on hyvin dokumentoitu ja näin tapahtui myös kesän -44 aikana kaiken kiireen keskelläkin. Asia on kyllä ollut mielestäni useamman kerran esillä täällä Pienoismallit.net:ssä ja IPMS Finlandin keskustelupalstoilla.

InScalen siirtokuvat voivat olla hankalia käyttää, mutta enemmän ne vastaavat todellisuutta kuin jotkut Techmodin tmv. tekeleet. Jokainen mallarihan tekee itse valintansa, mutta itse olisin jättänyt suomimersusta pikkutekstit ennemmin pois kun laittanut saksalaiset.

Toivottavasti kenelläkään ei mene herne nenään. En vain voinut olla puuttumatta asiaan. Anteeksi häiriö.

Kari
Nätti mese kyllä.Maalaus erittäin hyvin onnistunut,Hasegawaa ei varmaan saa rumasti rakennettuakaan ? Kaunista ,kaunista.Tietoutta muuten jo yllä roppakaupalla,minua kiinnostaisi kuulla,mistä tuon antenni langan olet rakentanut,onko aftermarket tuotantoa valmiina,vaiko itsesi taiteilema ? Kuuluisiko keltaisen alueen pienet "scoopit" olla "auki", eli mustennettu maalilla ?
Paljon kiitoksia kommenteista! :)
Nyt on se kuva mahapuolestakin.

Antti, ei noissa renkaissa ole sen kummempaa mustaa magiaa käytetty. Mustanharmaa pohjaväri -> musta litkutus -> kuivapensselöinti vähän vaaleammalla tummanharmaalla + viimeistelyksi paria maanläheistä pigmenttiä

Antennilangan, samoin kuin kuomun aukeamista rajoittavan langan jousihässäkkä, on itse väännetty ohuesta metallilangasta. koostuvat kolmesta osasta: spiraali jouseksi ja lenkit molempiin päihin. Lenkeistä leikkasin toisen langan lyhyemmäksi niin että menevät ikään kuin sisäkkäin jousen sisällä. Kasaus pikaliimalla.
Reiän poraamisessa antennimaston päähän vaijerin kiinnityskoukkua varten sai pitää kieltä keskellä suuta… :D

Juu, en itse ainakaan tässä mitään herneitä ole vetämässä. Olisi pitänytkin noista pikkuteksteistä mainita että tein tietoisen ratkaisun käyttää noita Techmodin saksankielisiä.
InScalen kalvo on sen verran paksumpaa että niittauksiin mukautumisessa olisi saattanut olla ongelmia. Ne tuntuvat samoin olevan selvästi alttiimpia hopeoitumaan, mikä ei yksivärisellä pohjalla ole niin suuri ongelma, kun itsepintaisemmat kuultamiset saa maalattua peittoon; mikä ei taas pehmeärajaisilla maalauksilla tule kysymykseen, korjausmaalaukset pistävät silmään usein pahemmin kuin se alkuperäinen hopeoiminen.
Toisaalta tuntui että ilman pikkutekstejä Mersu näyttäisi jotenkin alastomalta.
Periaatteessahan saksankielisillä pikkuteksteillä lentävä Suomi-Mersu ei käsittääkseni ole mahdottomuuskaan, nimenomaan sekakielisiä tekstejähän ei sallittu. Mutta tämä mahdollisuus taitaa koskea lähinnä vain niitä yksilöitä joita saatiin maahan kesällä todellisen tarpeen ja kiireen keskelle, jolloin koneiden saaminen ilmaan oli prioriteettilistalla korkeammalla kuin oikeankieliset pikkutekstit?
Eli lyhyemmin: elkää ottako tätä mallia referensseiksi pikkuteksteistä. ;)

Jep, noiden nokan pienten ilmanottoskuuppien kuuluisi olla auki. Hyvä huomio, pitääkin katsoa jos niihin saisi siististi mustalla taiteiltu aukkojen vaikutelmaa. Auki veistämistä/poraamista ei taida uskaltaa, ainakaan enää tässä vaiheessa, ovat sen verran pienet. Hasegawan 1:32-skaalaisessa sarjassa nuo taitavatkin olla valmiiksi auki.

Hasegawan sarja tosiaan vaikuttaisi vaativan joko ihan aktiivista yrittämistä tai sitten tuhottoman huonoa tuuria että sen saisi rumasti kasaan. Ei vaadi huolella kasattuna juuri ollenkaan kittiä. Ainoastaan rungon ja siiven alasauman takaosa pitää kitata ja siloittaa koska liitos ei osu oikeassa koneessa olevan sauman kohdalle. Toisena pienenä juttuna päälaskutelineiden kohdistustappien sovitteet siiven reikiin ovat aavistuksen väljät, joten asettelussa saa olla tarkkana etteivät päädy vinksalleen.
Hyvä Eetu, kiiltävää mustaa vain skuuppien aukkoihin,tosin aika vaikea maalattava jopa tässä skaalassa,no sinun taidoilla pikkujuttu,mutta malli paranee hippusen vielä.