Pienoismallit.net

1965 racing garage

Shelby Cobra 427 & Ferrari 250 GTO

World Sportscar Championship alkoi 1953 Eurooppalaisten autonvalmistajien kilpasarjana, joka sisälsi kaksi luokkaa: Sportscar ja GT (Gran Turismo, tai englantilaisittain Grand Touring). Sarja sisälsi mm. kuuluisat kestävyysajot, kuten Le Mans 24h jne. 60-luvulla alkoi varsinainen Sportscar-kulta-aika Ferrareineen, Ford GT:ineen ja tietysti Shelby Cobrineen. Uusia luokkia (Group) tuli koko ajan kuvaan mukaan. Sarja lakkautettiin sellaisenaan 1992 kauden jälkeen osanottajien puutten vuoksi. Autonvalmistajat panostivat enenevissä määrin Formula ykkösiin sportscar championshipin kohonneiden kustannusten vuoksi. 1992 jälkeen sarjan hajottua on tilalle tullut entisiä mukailevia luokkia.

Tämän dioraman tarkoitus on pyrkiä saavuttamaan 60-luvun autourheilun henki. Alkuperäinen ajatus oli tehdä Shelby Cobrasta huoltodiorama. Halusin sitä tarkoitusta varten odottaa Garage & Tools settiä. Kuten mallista jo käy ilmi, kyseessä on kisan jälkeinen moottorin huoltotoimenpide tuntemattoman racewayn autotallilla.

Talli koostuu kahdesta Fujimin garagesta. Toisella reunalla Cobra, ja toisella Ferrari 250 GTO.

Varsinainen rakennusblogi koskee siis Autotallia rekvisiittoineen, mutta koko diorama sisältää Shelby Cobran ( www.pienoismallit.net/galleria/malli_9385/ ), sekä Ferrari 250 GTO:n ( www.pienoismallit.net/galleria/malli_9722/ ). Molemmat ovat saman aikakauden GT-autoja.

Tervetuloa Lahden pienoismallinäyttelyyn katsomaan! =)

merkinnät

Race car showroom jostain automuseosta: Shelby Cobra 427 ja Ferrari 250 GTO museoituina mahdollisimman aikakaudelle uskollisessa autotalliympäristössä
Ferrari 250 GTO ei ole ihan täysin valmis vielä, se odottaa vanteita, mutta tässä tulee pieni vilautus kuitenkin samassa tallissa vihollistallin edustajan kanssa =). Itse tallikin on vielä pahasti vaiheessa. On paljon pikkutavaran tekoa, sekä myös isomman mittakaavan katto- ja pylväspalkkeja, valaistusta jne… Dioramasta tulee näillä näkymin vähän ristiriitainen Shelby vs. Ferrari-asetelma. Ehkä Shelby tiimi on saanut soluttautujan Ferrarille ja tuonut GTO:n talliin tutkittavaksi. Näillä tiedoilla olisi hyvä kehittää varsinainen Ferrarintappaja, Shelby Daytona Coupe… kuka tietää mitä tässä diossa tapahtuu. =)
Nyt on toinen tallisarja liitetty edellisen kylkeen, ja aloitettu vähän kalustamista. Tein puuhyllyn scratchinä styreenistä ja balsarimasta (2X4'' mittakaavassa). Samasta balsasta tein toisen työpöydän. Roskakori syntyi kärpäsverkosta ja alumiiniteipistä. Löysin AMT:n vanhasta Mustangista vaihtokaasarin (vanha Holley). Sehän istuu Cobran talliin mukavasti, joten tein työpöydälle kaasarinpurkutyön. Printtasin räjäytyskuvan netistä, ja ehostin huonolaatuista kaasaria afterivivustolla ja muutamalla messinkilanka/sinappituubin pelti-rakennelmalla. Shelby American Team toki voitti kisoja, joten palkintokaappi täytyi rakentaa. Pokaaleja tein…
Päätin laajentaa alkuperäistä suunnitelmaa ja lisätä dioramaan vielä valmistuvan Ferrari 250 GTO:n, samaa aikakautta kun ovat Cobran kanssa. Cobran puoli alkaa olla valaistusta vaille valmis, joten siitä kuvia:
Taas on edistystä tapahtunut hiukan. Paljon scratchiosaa tehty, kuten maalipurkkeja, pressu, pahvia, lehtiä, kuulkärkikynä… Lisäksi paljon pikkuosaa tools-sarjasta, kuten pöytä, hylly, auton osia, työkaluja jne… Lisäsin hämähäkinseittiä hyllyn alahyllyn alle, mutta se ei kuvassa juurikaan näy.
Tajusin, että Revellin hopeamaali on melko venyvää tavaraa hieman kuivuttuaan. Tämän ikävän efektin olen huomannut usein maalatessani, mutta nyt välähti kokeilla hyödyntää tätä tominaisuutta! Hopea"jojoista" saa suht aidon näköistä hämähäkinseittiä. Tekniikka on koskettaa hopeapensselillä niitä kohtia, joista joihin haluaa seitin vetää. Lopputulos näkyy kuvassa pitkään paikallaan lojuneen öljytynnyrin kahvassa. Tietysti tämä "seitti" on erittäin heikkoa ja vaatii luultavasti pleksillä päällystetyn dion, kuten tästä tallista on tulossakin (jotta mitään pölyä ym. ei pääse seittiä rikkomaan).
Otsikkohan sen jo kertoikin. =) Teen hiljakseen tätä ilman kiireitä ja valmistumispaineita. Tavoitteena on saada siis jokainen pikku osa näyttämään mahdollisimman aidolta. Työkalut on kaikki Fujimin sarjasta. Stanley-poran sähköjohto on rautalankaa, ja pistoke styreeniä sekä sähköjohdon säiettä. Maalaus on kokonaan pensselillä, vanhennukseen käytin Tamiyan pigmenttejä. Normi litkutus vielä tuli korostamaan kontrastia. Jatkoa seuraa: seuraavaksi syntynee työtasoa ja hyllyä…
Exide-merkkinen akkulaturi löytyi 60-luvun kuvista ja päätin mallintaa sen tähän talliin. Tein laturin skrätsinä styreenilevystä ja alumiiniteipistä, sekä messinkilangasta ja pellistä. Laturia piti hiukan vanhentaa, vaikka se ei vielä tässä diossa montaa vuotta vanha ole… Sain myös valmiiksi hitsilaitteet ja vähän muuta pikkukamaa. Tein neljä iskaria alumiiniputkesta.
Joku mainitsi joskus jossain, että jos haluat rakentaa hyvän pienoismallin, rakenna joka osa, niinkuin jo se olisi pienoismalli. Yritän siis keskittyä jokaiseen sisustuselementtiin täysillä. Tässä tulee autotalliin hieman pientä komponenttia sisälle. Tavarat ovat kesken vielä. Hitsipulloa täytyy vielä vähän tuunailla. En ole tyytyväinen chippaukseen…
Garage: Fujimin Garage-setti tulee siis toimimaan autotallina. Sarja on kohtuu hyvännäköinen, mutta tulee vaatimaan ankaraa vanhennusta. Kokosin jo lattian ja seinät ja maalailin pölyä lattiaan ja nurkkiin sekä hinkkasin vanhoja rasva/öljyjälkiä lattiaan Tamiyan pigmenteillä. Yritän pitää autotallin hieman old school-henkisenä, eikä mitään 2000-luvun laitteita sinne tule. Tavoite olisi päästä lähelle aitoa 60-luvun ympäristöä Sports Car Championship-aikakauden henkeen…