Pienoismallit.net

PFALZ D.IIIa

Pukkaa lisää suurensodan lentohärveleitä.
Eduardin PFALZ D.IIIa. Rakennettu suoraan laatikosta
Takilointi 0.10mm siima, värit revellin ruiskulla levitetty.

Kommentit

Oiskohan tuo merkki kuitenkin Pfalz. Joka tapauksessa Pore löi tiskiin hienon kaksitason. Takilointi hyvin tehty ja maalauskin näyttää onnistuneen.
Pore 13.7.2011 11:49 Vastaa lainauksella
Nimi väärin kirjoitettu, PFALZ on oikein. korjattu
On se vaan niin kaunis ja hyvin tehty. Takiloinnit, maalaus, kaikki. Loppuu taas adjektiivit ja superlatiivit kesken. Jos täysistä pojoista kerran yhden vähensin, niin se on maalisaumojen pienestä epätarkkuudesta. Punaisen, sekä ohjaamon "tukikaaren" rajoista.
Mutta livenä tuskin näkyy.
AJ 13.7.2011 21:30 Vastaa lainauksella
Moi Pore, komppaan Timo R:ää ja Paavo V:tä, eipä siihen juuri mitään lisättävää ole - hieno Pfalz! T. AJ
Nätti aihe ja hyvä rakennussarja suoraan laatikosta rakennettavaksi. Vain nuo ulospäin pönöttät pyöreät korjausluukut ovat tässä sarjassa pienenä kauneusvirheenä. Mallissasi ne eivät juurikaan haittaa.

Takilointi on tyylikkäästi toteutettu peräsimen ohjausvaijereita myöten. Jonkinlaisen tuulilasin ja siipitankista nokan vasemmalle puolelle tulevat putket olisi ehkä voinut myös lisätä, vaikkei niiden puute juuri silmään pistäkään.

Maalaus on nätti ja satiinikiiltoinen viimeistely näyttää hyvältä tässä mittakaavassa. Tämä kone sai ilmeisesti osuman ilmatorjuntatykistä nokkaansa jo varsin uutena ja ainoassa säilyneessä kuvassa vaurio on sen verran pahan näköinen, ettei kone varmaan enää palvellut, vaikka Müller sen kentälle takaisin saikin tuotua. Suhteellisen siisti ja uutuudenkiiltävä toteutus tämän koneen kohdalla on siis myös realistinen.

Kauneusvirheenä maalauksessasi on pikkuisen rosoinen väriraja ohjaamon kohdalla paapuurin puolella. Punaisen pitäisi myös jatkua kapeana nauhana ohjaamon aukon ympäri. Aika moista maskien leikkelyä ja sovittelua sen toteuttaminen olisi vaatinut, mutta olisi se myös näyttävän näköinen.

Pfalz D.IIIa Jasta 18 Hans Müller

t. Mikko