Pienoismallit.net

Ps 264-95

T-72M1 Suomi kuosissa

Morjens mallarikaverit!

Viimeisin mallini on Tamiyan T-72M1, rakennettu käytännössä suoraan askista. Höystin mallin JS-Modelsin resiini tornilla ja varustelaatikolla, RB modelsin alumiiniputkella, Friulmodelin teloilla ja muutamilla itse muovista tehdyillä osilla.

Tamiyan sarja on melko iäkäs, malli ilmestyi vuonna 1992, mutta on hyvin kestänyt ajan hammasta. Suurempia putsauksia ei tarvitse tehdä, käytännössä riittää telapyörien saumojen hionta. Tamiya valitsi esikuvaksi rakennussarjalle yhden, riippuen lähteestä, 27 tai 28 ex-DDR mallista, joissa oli M1n runko mutta vanhempi torni. Menee näköjään viisaskin vipuun! Torni on helppo korvata oikean muotoisella JS Modelsin resiinitornilla. Nykyisin myytävä torni on ontto, riittää että puhkaisee aukot johtajan ja ampujan luukkujen "pohjaan", niin saa kokonaiset ukkelit torniin. Samaan syssyyn kannattaa hankkia myös vaunuissa ollut näkyvä Suomi-lisäys eli tornin iso varustelaatikko.
RBn putkessa on erilliset fotoetsi pannat ja muut detaljointiosat putken lämpösuojille. Porasin torniin 4mm reiän johon uusi putki istui kuin nakutettu. Pidin vaunun detaljoinnin melko minimissä, lisäsin vain vetovaijerien kiinnikkeitä, ja tein malliin sammuttimen ja sen laatikon sekä kiinteä-asenteiset Suomi-takavalot.

Maalasin vaunun Tamiyan akryyliväreistä tekemilläni sekoituksilla, sävyinä käytin Nato Greeniä, Nato Blackiä ja Skytä. Maalasin vaunun ensin Nato Greenillä, teippasin tumman vihreät alueet piiloon, maalasin vaalean vihreät alueet, teippasin nekin piiloon ja loput maalasin mustalla. Teippien poisto ei irroittanut osia ja maskit eivät vuotaneet mistään. Maalauksen jälkeen lakkasin vaunun kirkaslakalla.

Malli esittää ensimmäisen erän T-72M1stä 1990-luvun alusta, aikana ennen 1992 tapahtunutta suurta kokardi uudistusta. Tässä kokardit ovat vielä halkaisijaltaan 240mm ja ne on neljässä paikassa. Kaikki merkinnät on Echelonin Suomi T-72 -arkilta. Siirtokuvakalvo on hyvin ohutta, joten niitä sai liottaa jopa (ohjeiden mukaisesti) sen 30s. Merkit ovat Jukka Purhosen käsialaa, joten laatu on taattu. Ohjeissa tulee hyvä yleis maalausohje alkusarjan vaunuille ja Ps-rekisterinumerovariaatioita piisaa.

Vaunuyksilöksi valikoitui numero -95 koska samana vuonna Suomi nappasi ensimmäisen jääkiekon mm-kultamitalin! Niin ja tietysti yksi juttu oli vielä että ensimmäisen erän vaunut olivat pääosin 8-puolaisilla telapyörillä.

Chippailin mallia jonkin verran, tällä kertaa pääosin siveltimellä. Pöllytin ja kurasin vaunun AKn Dustilla, Earthilla, Dark Mudilla ja Fresh Mudilla. Sekoitin mutalitkuun Polyfillaa jolloin siitä sai tehtyä mukavaa kökköistä mutaa.

Tamiyan T-72 mallista saa helposti melko "näköisen", kun tekee em pakolliset temput. Maalipinnan alle voi lisätä detaljointia mielin määrin, mutta itselle toimii tämä resepti. Tornia ja tornilaatikkoa, teloja ja aluputkea saa hommattua Kuivalaiselta, jonne malli myös aikanaan päätyy näytille.

Mallailuterveisin,

Jari

Kommentit

Malli on näyttävä. Kirjoitit, että suoraan laatikosta ja samalla totesit:
"Viimeisin mallini on Tamiyan T-72M1, rakennettu käytännössä suoraan askista. Höystin mallin JS-Modelsin resiini tornilla ja varustelaatikolla, RB modelsin alumiiniputkella, Friulmodelin teloilla ja muutamilla itse muovista tehdyillä osilla". Eli ei ihan suraan lootasta?

Mallista enempi, vaikka en näitä tankkimiehiä olekkaan.
Kokonaisuus hivelee simmuja. Maalaus jo omat tekemäsi detaljoinnit ovat onnistuneet. Myös vaunun maalaus ja ennenkaikkea säistys on upeaa .Öljyvalumat, kuluneet koholla olevat paikat on aivan, kuin oikeassa vaunussa. Luulisin ainakin niin. Ainut moite on varustelaatikkojen puhtaus. Kenties niihinkin olisi pikku lika ollut paikallaan (saivartelua).. Luomus on kertakaikkiaan kaunis, jos niin voi sotakoneista sanoa.
Petri Lyy 18.7.2011 11:11 Vastaa lainauksella
Mitäpä edelliseen kommenttiin olisi lisättävää. Upea toteutus.

Itselläni on hyllyssä lopultakin kasassa sama setti eli kaikki tarvittavat lisukkeet pikkuhiljaa hankittuina. ("Suoraan laatikosta" on siis poikamaista velmuilua ellei peräti sarkasmia: Lisäkilkkeet yli tuplaavat tai lähes triplaavat mallin hankintahinnan.) Rohkeutta projektin aloittamiseen on puuttunut, mutta kun tässä nyt on näin hyvät referenssit esillä niin ehkä tämänkin vuoro tulee lopulta.
AJ 18.7.2011 12:29 Vastaa lainauksella
Moi Jari, erittäin onnistunut Suomi T-72M1, ei mitään narinaa päinvastoin kehuja. Komppaan Timo R:ää ja Petri O:ta edellä.

Toki malli on niin kaukana OOTB aka suoraan laatikosta mallista kuin vain voi olla; aivan kuten edellä on jo todettu ja purettu auki.

Jokatapauksessa loistava pienoismalli + tykkäsin tuosta persoonallisesta kertomuksesta vaunun nron valinnassa - bueno!

Tietysti mallin historiikki, kuvat ja etenkin rakennus- ja maalausselosteet ovat myös loistavia! Hieno pikantti lisä myös Jukka Purhosen asiantuntemuksen käytöstä dekaalien osalta/käytössä.

Kyllä on hieno vaunumalli, mielestäni viiden staran pienoismalli esikuvastaan - enuff said. Parhain terveisin, AJ
Tunturi 18.7.2011 12:33 Vastaa lainauksella
Timo Rissanen kirjoitti:
Malli on näyttävä. Kirjoitit, että suoraan laatikosta ja samalla totesit:
"Viimeisin mallini on Tamiyan T-72M1, rakennettu käytännössä suoraan askista. Höystin mallin JS-Modelsin resiini tornilla ja varustelaatikolla, RB modelsin alumiiniputkella, Friulmodelin teloilla ja muutamilla itse muovista tehdyillä osilla". Eli ei ihan suraan lootasta?
heh… vähintäänkin oudolta minunkin silmääni näytti tuo "käytännössä suoraan askista".. oikea ilmaus olisi ehkä "käytännössä suoraan neljästä askista + itse tehdyt osat" :))
Mutta lopputulos on hieno, en epäröinyt viiden tähden antamista.
Kyllähän tästä T-72M1 vaunun tunnistaa…

Omasta mielestäni tasapainoinen kokonaisuus, mutta vielä pari asiaa kaipaisi ehostusta.
- Telojen sisäpintaan kulumajälki, referenssejä varmaan löytyy paljonkin kuinka tuo sisäpinta kuluu (=kiilloittuu)
- Pakoputken öljyvalumat ovat varsin hyvän näköiset, hivenen kuitenkin kaipaisin niihin lisää "kerrostuneisuutta"

Todella mukavan näköinen malli.
Terve!

Paljon kiitokset kommenteista herrat Timo, Petri, AJ, Tunturi ja Jaakko, ja muut täällä ja muualla!

Heh heh, tuolla "Suoraan laatikosta" -termillä tarkoitan etten puuttunut rakennussarjan detaljointiin ja mukaan pujahtaneisiin pikkuvirheisiin. Jukan komentovaunuartikkelit lukeneet tietävät mistä puhutaan…;-)

Ideana tässä vaunuprojektissa oli tehdä suomalaisen näköinen ja oloinen vaunu yksinkertaisella tavalla, eli vain kasaamalla rakennussarja, suomettamalla se valmisosin ja tietenkin vähän sutimalla väriä pintaan.

Vaunun kuraukseen löysin malliksi kuvan jossa ei kiiltele(IPMS Mallari #82, s. 4). Halusin vähän vaihtelua ettei aina ole samanlaiset ketjut;-)

Kokonaispaketin hintaan voi kukin vaikuttaa arvioimalla oma vaatimustasonsa ja raksia ostoslistalle vain tarvitsemansa tuotteet ja tehdä loput itse, tai tehdä jopa kaikki itse…monesti käy vaan niin ettei sitä valmista ala kuulua ja ei tee mitään… Itse hommasin tuon setin ja tein sen "suoraan laatikoista" jättäen hampaitten kiristelyn pois ja detaljoinnin Tamiyan alkuperäiselle tasolle. Olen tyytyväinen lopputulokseen. Monelle se riittää, miksei siis mullekin?;-)

T-72 on mukana Parolassa 6.8., tervetuloa kaikki sinne!

Tehkää Suomi-malleja ja nauttikaa lajista!!!

Mallailukesäterveisin,

Jari
Silmä lepää. Kuraisuus aivan kuin lekellä Parolassa. EX-T72 ajajana nämä mallit tuovat ns. tipan silmääni. Oma kiinalainen Tamiya-kopio odottaa paketissa…omasta tulee kyllä ilman kumisivuja, räyhäkkäämpi niin. Eipä muuta kommentoitavaa, eli edellisiin viitaten tosiaan jopa mutainenkin tela tuossa vaunussa on kumin kuluttamilta kohdilta suht kiiltävä. Toinen jännä seikka on lisäsäiliöt perässä, joita en palveluksen aikana nähnyt missään, enkä edes kuullut että niitä käytettäisiin, ja koulutuksessa ei mainittu noista halaistua sanaa…
Kiitos kommenteista Heikki!
Mukava että sinullekin uppoaa tuo saavuttamani fiilis ja tunnelma. Aion tehdä jossain vaiheessa toisenkin tämmöisen, katotaan sitten missä kuosissa sen telat on…

Lisäsäiliöihin päädyin puhtaasti visuaalisen ilmeen vuoksi. Jossain referensseissä tosin mainittiin että niitä olis käytetty pitkillä leireillä joskus, olkoon tuo siis sellaisella!;-)

Mallailuterveisin,

Jari
Pete N 20.7.2011 07:04 Vastaa lainauksella
Aivan kuin valokuvaa katselisi, upea reality malli! Jos en vaarin muista niin se oli juuri taman tyyppinen tankki talvella vuonna 85 Vuosangassa joka tuli intissa palvellessa vastaan panssariuralla mutkan takaa ja meinas tulla p*t housuun, meilla oli alla ns Pankku (Pan Wagen) raskas heitin perassa. No, taa tankki vaisti tyylikkasti n metrisessa lumessa rynnistaen oikealta ohi etta humahti.
Hemmetin komea kokonaisuus, vaunu näyttää ja huokuu raskautta ja teräksen kylmää. Huippu mallille huippupojot
Kiitos Pete ja Jarno!

Pete, toi muistosi oli hauska ja samalla jännä pikkutarina. Tosiaan vuonna -85 tuo on hyvin voinut tulla panssariuralla vastaan, ehkä se oli jopa niillä lisä pa-säiliöillä?!

Jarno, heh, toi oli hauskasti sanottu, kiitos!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Mallailuterveisin,

Jari
Pete N kirjoitti:
Jos en vaarin muista niin se oli juuri taman tyyppinen tankki talvella vuonna 85 Vuosangassa joka tuli intissa palvellessa vastaan panssariuralla mutkan takaa ja meinas tulla p*t housuun, meilla oli alla ns Pankku (Pan Wagen) raskas heitin perassa.
Vuosangassa 1985 on liikkunut todennäköisimmin T-54 ja Pankku = Hägglunds Bandwagn BV 206.
Pete N kirjoitti:
Aivan kuin valokuvaa katselisi,
No eikös nämä nimenomaan ole valokuvia (hekoheko).

Juu siis kovasti on aidon tankin näköinen - antenniin viritettyä viiriä myöten. Mielestäni tämä on toiseksi kaunein itänaapurissa valmistettu, pyörien avulla kulkeva ajoneuvo - se kaunein oli 1960-lukulainen Volga-henkilöauto.
Raimo Leino kirjoitti:
No eikös nämä nimenomaan ole valokuvia (hekoheko).
Järjestelmä alleviivaa tuon reippaan merimiesnaurun linkiksi, mutta linkin päässä sanastossa puhutaan vain helikoptereista. Kuka päivittää?