Pienoismallit.net

Fokker Dr.I

Revellin vanha mallisarja 1960-luvulta - rakennettu suoraan laatikosta lukuunottamatta takilointeja ja siivekkeiden ohjausvaijereita.
Tämä sarja oli kokonaisuudessaan punaista muovia ja tuo värivalinta oli aikoinaan tehty Revellin toimesta tietysti sen takia, että varmaankin suurin osa mallin rakentaneista harrastajista teki tästä kuuluisan Manfred von Richthoffenin, Punaisen Paronin kokopunaisen Fokkerin.
Itse olen aina pitänyt kokopunaista Fokkeria jotenkin ikävystyttävänä ja sen takia päätin maalata tämän mallin ihan "perusväreillä" mustalla ja valkoisella. Lopputulos on oikeastaan hämmästyttävänkin värikäs, vaikka kyseessä onkin "vain" kaksi tylsää perusväriä.
Tässä isossa 1/28 skaalassa tämä kolmitaso on edelleenkin melko pienikokoinen valmiina mallina - siipien kärkiväli 26 cm ja rungon pituus 21 cm.

Kommentit

Makeen näköinen kolmetaso, asiaan vihkiytymättömälle uppoaa kuin väärä raha! Hienoa maalaustyötä ja mukavat miedot vanhennukset maalaustyön kruununa. Potkuri näyttää hienolta, mutta onnistuiko takapuolen(potkurin) maalausparemmin, meinaan pyysyykuviota? Kumirenkaat ovat huippujuttu!

Tylsillä perussävyillä tehty väritys toimii helkkarin hyvin, muuttuu tosiaan "värikkääksi" ja muistuttaa jotenkin kesäyön kaikenmaailman lentäviä hyönteisiä, tai ainakin mielikuvia niistä.

Loistavaa työtä!

Mallailuterveisin,
Jari
Jopa on komea Fokker!
Kuten Jarikin jo tuossa edellä mainitsi niin koneen värimaailma on mustavalkoisuudesta "huolimatta" jännittävä,musta pinta on eläväinen ja säistys kruunaa kokonaisuuden.

Hienoa työtä,taas kerran.
Ei kaiketi ole helppo maalattava ja kaikki pinnat on myös maalattu,paitsi siirtarit.Hyvältä näyttää.
AJ 10.7.2011 21:55 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,

Teit sunnuntai-illan kauniin pienoismallipiristyksen.

Tuo Revellin Fokker Dr.I on todellinen klassikkosarja, en tiedä valmistaako Revell sitä vielä - itsekin kyhäsin joskus 1970 luvun alkupuolella juuri tuon mainitsemasi ikävystyttyvän kokopunaisen Punaisen Paronin Manfred von Richthoffenin Fokkerin; pakkohan se oli silloin tuosta sarjasta rakentaa, etenkin kun ko. aikakauden Charles M. Schulzin loistavissa Jaska Jokunen sarjakuvissa Ressu taisteli koirankopillaan aina Punaista Paronia vastaan…no joo, tämähän menee jo meriselitysperusteluiksi miksi noin +30 vuotta sitten oli must kasata juuri tuo punainen Fokker Dr.I.

Fokkerisi oli komea, makea, kaunis, piristävä ja kaikkea muuta kuin ikävystyttävä tai tylsä - kaksi perusväriä toimivat hiton hyvin, itseasiassa ei sitä juurikaan uskoisi, ellei omin silmin näkisi. Kuten Petri tuossa edellä toteaa pinta on eläväinen ja säistys kruunaa kokonaisuuden. Samoin Jaria myöskin edeltä lainaten: "Tylsillä perussävyillä tehty väritys toimii helkkarin hyvin" ja "Loistavaa työtä!"

Mitäs tähän nyt enää lisäisi - kuvat tuttua huippuluokkaasi (kaipaan tähänkin vielä sitä mv-spesiaalikuvaasi mukaan, jotta näkee miten tuo musta-valko kontrasti toimii) ja huippumallarilta jälleen huippumalli!

Parhain terveisin, AJ
Raimo on kyllä taas pistänyt parastaan. Loistavasti rakennettu ja näyttävä malli koneesta, jonka väritys on "yleensä" niin tylsän punainen. Myös minä olen kasannut saman sarjan (sen tylsän punaisen koneyksilön) joskus 2000 -luvun alkuvuosina, eikä sitä mallia voi verrata tähän samalla viikollakaan. Taas nähtiin, että vanhasta ja heikohkosta sarjastakin syntyy osaavissa käsissä vaikka mitä.

Osaatko muuten kertoa tämän mallin esikuvasta jotakin? Tuo maalaus ei kyllä viittaa ihan rivipilottiin…
Hieno kone, ja viikon päästä päsee näkemään tuommoisen ihan lentämässä 1:1 replicana jämillä.
Ismo Sillanpää kirjoitti:
Osaatko muuten kertoa tämän mallin esikuvasta jotakin? Tuo maalaus ei kyllä viittaa ihan rivipilottiin…
Tällä mallilla ei ole mitään tiettyä esikuvaa, vaan tämä on eräänlainen yhdistelmä näkemistäni mustavalkoisiksi maalatuista Fokkerin kolmitasoista.
Olkoon nyt sitten pilottina vaikkapa Rainer von Leinowitch - joka tunnettiin lempinimellä Musta Paroni ;-)
Onko Edelweissit Wingnutwingsin Albatros D.V -sarjasta?

Mikko
Mikko Saarela kirjoitti:
Onko Edelweissit Wingnutwingsin Albatros D.V -sarjasta?
No sen tiedän varmasti, että Wingnutwingsin sarjasta ne eivät ole - ne ovat lojuneet siirtokuvien miljoonalaatikon pohjilla jo jokusen vuoden, enkä kyllä enää muista, että miltä arkilta olen ne joskus talteen leikellyt.
Raimo Leino kirjoitti:
Mikko Saarela kirjoitti:
Onko Edelweissit Wingnutwingsin Albatros D.V -sarjasta?
No sen tiedän varmasti, että Wingnutwingsin sarjasta ne eivät ole - ne ovat lojuneet siirtokuvien miljoonalaatikon pohjilla jo jokusen vuoden, enkä kyllä enää muista, että miltä arkilta olen ne joskus talteen leikellyt.
Heh! Taitavatkin olla 1:48 Albatros D.V:een nuo Edelweissit. Dr. I oli niin pikkuinen kone…

Mikko
Jännä maastoväri. Sulautuu kuitenkin maastoon paremmin kuin "se kuuluisa" fokkeri. Mutta siihen aikaan ei vissiin ajateltukaan koneen sulautumista maastoon tai taivaaseen.
Tämä on taas näitä Raimon yllätyksiä. Säväyttää aina.

Jokunen päivä takaperin, etsiskelin sinun sivuilta jotain vanhaa mallia, jonka olisin näyttänyt kaverille, mutta ole poistanut monia hienoja tuotoksiasi?? Mahtuuhan niitä tänne, älä poistele.
Tälle luomukselle ei parane antaa kuin:
Timo Rissanen kirjoitti:
Jokunen päivä takaperin, etsiskelin sinun sivuilta jotain vanhaa mallia, jonka olisin näyttänyt kaverille, mutta ole poistanut monia hienoja tuotoksiasi??
Poistin n. 200 valokuvaa - ajattelin nääs välillä hieman siivota.
Komea ja räyhäkäs kokonaisuus, oon pitäny tätäkolmitaso fokkeria hieman muita kangaspuita kesyimpänä. Mutta tämä väritys muutti kaiken:) Upea kone vanhus.
Pernax 14.7.2011 17:56 Vastaa lainauksella
Michael von Bell kirjoitti:
Hieno kone, ja viikon päästä päsee näkemään tuommoisen ihan lentämässä 1:1 replicana jämillä.
Taitaa olla ettet pääsekkään näkemään. Kuulemani mukaan kipannut nurin laskussa.
Oikea lakritsakarkki!!!!!
Jukka Parkkinen kirjoitti:
Oikea lakritsakarkki!!!!!
Kiitos kommentista ja rajun puoleisesta tähtimäärästä. Vielä odottaa varastossani Rodenin 1/32 Fokker Dr.I - tarkoitus on tuokin rakentaa lähiaikoina - väritykseksi on tulossa vihreä-musta-valkoinen.