Pienoismallit.net

Mig-21 MF

Valmis!

Kun siirtokuva olivat pinnassa ruiskutin koko yläpinnan Johnssonilla, johon oli sekoitettu hiukan vaalean vihreää. Tämä tasoitti värieroja ja himmensi siirtokuvien värejä. Sitten seurasi vielä jälkivarjostuksien tekoa hyvin vahvasti ohennetulla mustanruskealla. Tämä on erittäin herkkä työvaihe, koska valmiista kaaviosta överiksi mennyttä varjostusta on vaikea korjata. Siksi väri saa olla niin ohutta, että vasta usean ruiskunvedon jälkeen alkaa tummempi kohta hahmottua. Tein vielä pieniä chippailuja harmaalla ja alumiinilla. Lopuksi sinetöin koko homman mattalakalla.

Kun tuli aika poistaa lasiosien maskit karu totuus paljastui. Tuulilasin maskit olivat olleet huonosti kiinni ja maalirajoista oli tullut epäsiistit. Jonkun aikaa pähkäiltyäni en keksinyt muuta vaihtoehtoa kuin hioa kohdasta hiekkapaperilla maalit pois. Kirkasosien hiominen lähes valmiissa mallissa on muuten aika hermoille käyvää hommaa. Kun maalit olivat raameista lähteneet, seurasi monta kiillotuskierrosta Tamiya Polishing Compundilla (ehdoton must!-aine lekomallarille, todellinen hengenpelastaja lasiosien kanssa puuhatessa) ja sitten Johssonit antamaan kiilto. Lasiosat olivat taas kuin uudet ja uusi maskaus ja maalauskierros. Lopputuloksessa ylimääräinen työvaihe ei onneksi näy.

Kommentit

Kerrassaan maukkaan näköinen Miggi. En keksi moittimista. Harasoo masiina:)
Sinulla on täällä kasa todella näyttäviä malleja ja tämä sopii joukon jatkoksi täydellisesti. Eipä tästä oikein keksi mitään parannettavaa ainakaan näiden kuvien perusteella. Tuota Tamiya Polishing Compundia pitäneekin kokeilla joskus. Olen mieltänyt sen enemmän automallarien jutuksi.
Tosi hyvänäköinen mig. Maalipinta on oikein hyvänäköinen ja 'aidon' oloinen.
Vielä jos pohjasta saisi kuvan.
Komea ja huolellisesti tehty Mig!! Tähtiä ropisee! :)
Erittäin nätti Mig, hieno värimaailma.
Michael von Bell kirjoitti:
Vielä jos pohjasta saisi kuvan.
Kiitos kommenteista! Yritän saada otettua vielä alapuolesta kuvat. Kuvausjärjestelyt ovat hiukan rajalliset ja tässä mallissa on niin paljon ohuita herkkiä osia, ettei tätä oikein voi laskea juuri minkään muun kuin pyöriensä varaan. Täytyy miettiä joku systeemi vatsapuolen kuvaamista varten.
Hyvä, kun olet tehnyt derkku Migin; aihe on kiinnostava ja haastava.

Itse olen tehnyt trumpan 1:32 derkku Migin (oli 2010 Model-Expossa) ja samalla perehtynyt po. aiheeseen.

Tässä muutama huomio tekemästäsi koneesta, joka kokonaisuutena on asiallinen.

Minulla on oikea valokuva tekemästäsi koneesta ja suurin puute on se, että oikeassa 687 koneessa nokan väriraja putoaa lähes suoraan siiven etureunasta alas "rungon pikku vakainten tasolle" ja loivasta kaartuu alaspäin nokkaan. Nokan tummempi vihreä on noin 2mm liian kapea; esikuvassa nokan 687 alaspäin on noin 15-20cm tummaa vihreää. Tämä sellaisena huomattavana seikkana, toki muutoin mallin runkovihreät on mukavasti maalattu, vaikka pientä taitelijanvapautta onkin värirajojen kohdalla.

687 on aika käytössä haalistunut ja alapohjan vaalean sininen on lähes RLM 76 yläpintojen ollessa lähellä RLM 71 ja RLM 02 Ilmeisesti DDR käytti kahta perusnaamiointikaaviota, sillä osassa tuoreessa maalissaolevissa koneissahan se on jotain RLM 78 ja azure bluen väliltä ja runko on ruskea/RLM 81 / RLM 83/82.

Monissa DDR:ssä kootuissa koneissa oli vielä telinekuilut ja itseasiassa rungon huoltoluulkut ylipäänsä maalattu RLM 02 maalilla; oma kuvani 687 koneesta on sellainen, että telinekuilut on liian varjossa, jotta asiasta voisi sanoa mitään varmaa. Usein kuitenkin päätelineiden runkoluukut olivat sisältäkin rungon siniset, joten siitä vaan.

Usein derkkujen MIG-21MF koneissa oli sisemmissä siipitelineissä APU-13 ohjuskisko ja uloimmissa pelkkä perusteline, tai kuten omassa 687 kuvassa APU-7 ohjuskisko.

Sitten sellainen helposti jälkimaalauksena toteutettava näkyvä asia on, että ohjaamon lasien "ikkunakitti" näkyisi puuttuvan; se on helppo maalata jälkimaalauksena ja koska kyse on erittäin näkyvästä asiasta, tulee se myös maalata. Pyrstön jarruvarjon luukut ovat myös pääsääntöisesti maalattu joko nokan "venäläisellä" vihreällä tai sitten RLM82/83 värillä.

Sitten lopuksi sellainen huomio, että derkku MIg-21 koneissa käytetyt siipisäiliöt on useimmiten maalattu puoliksi vain yhdellä vihreällä ja pääsääntö on, että vihreä on koneen tummempi vihreä, mutta se voi olla muukin tummempi vihreä, kuin koneessa. Itselläni on 16 värikuvaa derkkujen MIG-21 M/Bis koneista siipisäiliöillä ja kaikissa on siipisäiliöissä 1 vihreä; runkosäiliöt ovat joko vaalean sinisiä tai kaksivärisiä - sininen + vihreä.
Kiitos asiantuntevista kommenteista!
Olen tehnyt maalauksen nojautuen pitkälti Eduardin ohjeisiin, sekä muutamaan museokuvaan 687:stä ja myönnän ottaneeni tiettyjä taiteilijanvapauksia. Käsitykseni mukaan tämäkin kone on maalattu useampaan kertaan ja olen esim. chippaukset ja valumat tehnyt museokappaleesta poiketen vastaamaan kuvitteellista "geneeristä" DDR-migiä kun minulla ei ole yhtään kuvaa tästä koneesta palveluskäytössä.

DDR:n migeissä oli tosiaan käytössä kaksi eri maalauskaaviota. Vihreä-vihreä ja ruskea-vihreä, joskin värien kaavio oli periaattessa sama. Käytännössä niin värit kuin kaavio vaihtelivat hiukan koneyksilöiden välillä, mikä on ylipäätään aika tyypillistä Itä-blokin koneille.

Laskutelinekuilut ovat tässä koneessa olleet metallinharmaat, joskin luukkujen sisäpinnasta voit hyvin olla oikeassa. Mitä tulee vihreän ja sinisen värirajaan siiven etureunassa, niin siinä on käytetty aavistus vapautta, kun se on 687 museokappaleessakin eri puolilla hiukan eri tavalla. Noissa lisätankeissa nojauduin Eduardin ohjeisiin, mutta museossa ne kieltämättä ovat maalattu vain yhdellä vihreällä. Eduardin ohjeissa kaaviomaalaus peitti ikkunatiivisteet, mutta valokuvamateriaalissa ne ovat näkyvillä, joten niidenkin suhteen olet täysin oikeassa.
Harry Lahti 22.10.2011 10:51 Vastaa lainauksella
Hienosti tehty malli hienosta koneesta ja erityis kiitos hyvin otetuista kuvista.
Onpas loistavasti onnistunut maalaus, juuri sopivasti elämää nähneen oloinen. Noissa itäkoneissa on aina ihmetyttänyt tuo ohjaamon väritys. Voiko pahemmin silmiin sattuvaa väriä enää löytää, mitähän tuolla värityksellä on haettu, yritetty pitää miehistöä hereillä vai mitä :)
Jos oikein muistan, niin kyseessä oli jokin hieno sikologinen teoria, jonka mukaan tuo värisävy rauhoitti lentäjää.. Olen aina pohtinut, että se kyllä pitää paikkansa. Pahoinvoivana ei varmasti jännitä niin paljon itse taistelua.

Hieno malli MiGistä, ja lisäksi Perttu Ahosen kommentti oli mukavaa luettavaa. Juuri tuollaisista palautteista on apua, eikä vain palautteen kohteelle, vaan kaikille jotka aikovat MiG:n tehdä.
Kertakaikkiaan hieno Migi! Tän koneen ulkonäköön ei kyllästy koskaan. Aivan upeasti tehty skrätsinä osia ja loistava maalaus ja vanhennus! Lisäbonusta erittäin viehättävä DDR-camo.

Spendid!
Blogimerkintöjen perusteella osasikin odottaa jotain tällaista. Vaikuttava teos.
Hieno malli! Tätä blogia on ollut mielenkiintoista seurata miten derkku MiG on valmistunut. Kallelle pisteet aihevalinnasta! Tästä blogista on iso apu kun itse jossain vaiheessa aloittelee tätä aihetta.