Pienoismallit.net

Mig-21 MF

Irto-osia, viimeisiä detaljeja ym. sälää

Kun maalaus ja siirtokuvat olivat kohdillaan, oli aika ryhtyä lisäilemään runkoon viimeisiä detaljeja ja tehdä aseistus, laskutelineet, luukut ym. sälä valmiiksi. Migissä on jos jonkinlaista anturia, tikkua ja antennia, jotka aiheuttivat päänvaivaa. Yksityiskohtia oli mallissa tarjolla etseinä. Enimmäkseen kuitenkin jätin etsit käyttämättä ja tein yksityiskohdat styreenistä.

Kommentit

Hienoa työtä kauttaaltaan. Keulan pitkä puomi lienee pitotputki. En muista varmasti oliko siinä muutakin, kun en ollut MiG-laivueessa. Siivissä ja peräsimessä olevat pienet "putket" lienevät staattisen varauksen purkajia.
Muistelisin Timon kanssa asian samoin. Nuo putkessa olevat siivekkeet taitavat olla kohtauskulma-anturien siivet.

Pitot-putkien asentaminen kulkusuuntaa vastaan… Sotii kyllä meikäläisen fysiikantajua vastaan…
Hei,
Kiitos korjauksesta! Tuo keulapuomin merkitys olikin jäänyt vähän hämäräksi. Nuo siivekkeet siinä olisivat referenssikuvien kuvatekstien mukaan pitch ja yaw anturit. Kohtauskulma- anturi olisi näiden tekstien mukaan rungossa keulan vasemmassa kyljessä.
Jeps… sen kohtauskulma-anturin sijainnin keulan vasemmalla puolella voin vahvistaa, koska pari viikkoa sitten sitä juuri tutkiskelin Suomen ilmailumuseon pihassa olevan MG-111:n kyljestä.