Pienoismallit.net

Mig-21 MF

Maalaus

Alunperin suunnittelin tekeväni Neuvostoliiton ilmavoimien koneen, mutta jo varsin varhaisessa vaiheessa suunnitelmat muuttuivat ja kohteeksi valikoitui Itä-Saksalainen Migi kahden vihreän ja vaaleansinisen alapuolen kaaviossa. DDR:läinen naamiomaalaus on mielenkiintoinen yhdistelmä pyöreitä ja kulmikkaita kuvioita suhteellisen terävillä värirajoilla. Tavallisesti käyttämäni sinitarramaski ei oikein vaikuttanut sopivalta terävien kulmien tekemiseen. Niinpä käytin yhdistelmämaskia: pohjana oli sinitarralla tehdyt rajaukset ja kulmikkaisiin kohtiin käytin kiiltopaperista leikattuja sabluunoita, jotka kiinnitin malliin pienten sinitarrapalasten avulla. niin että maskin reunan ja mallin pinnan väliin jäi pari milliä ilmaa. Kun maski oli hiukan irti mallin pinnasta tuli värirajasta aavistuksen pehmeä.

Maalauksen työvaiheet olivat tavalliset: Perusväri, sitten varjostusta tummennetulla ja vahvasti ohennetulla perusvärillä ja lopuksi joittenkin kohtien haalistamista ja korostamista vaalennetulla (ja ohennetulla) värillä. Lopuksi voi vielä liian vahvoiksi menneitä kontrasteja tasoitella perusvärillä. Tällä kertaa jätin tämän työvaiheen vajorstukset melko kevyiksi. Lopulliset kontrastit on tarkoitus tehdä vasta ihan viimeisenä työvaiheena.

Kommentit

Huippujälkeä! Tykkään tuosta camosta. Tässä on viikon mallin ainekset kasassa.
Kyllä maalipinnassa silmä lepää. Huolellista jälkeä tehty.
Samaa mieltä muiden kanssa! Hienolta tosiaankin näyttää!
Ovat lupailleet Bis-mallia. Ilmestynee aikaisintaan vuoden vaihteessa.
Kiitos kommenteista! Tuo Bis lienee pakkohankinta kun aikanaan putkahtaa markkinoille. Täytyy toivoa, että mukana tulisi Suomi-dekaalit. Tämä ei liene mitenkään kaukainen toive, koska fm-versiossakin on mukana aika monen eri maan ilmavoimia ja Suomi-migit ovat varsin näkyvästi esillä ainakin referenssikirjallisuudessa.
Kyllä näyttää hyvältä.Vanhennukset sopivat tähän erittäin hyvin.Ei kaiketi mikään kookas malli tässäkään mittakaavassa,joten maalauskin hyvin onnistunut.