Pienoismallit.net

VW Country Buggy

Australian karuihin olosuhteisiin suunniteltu Kuplavolkkariin pohjautuva Country Buggy ei ollut luotettavuusongelmiensa vuoksi mikään menestys. Vain vajaat 2000 autoa valmistui vuosina 1967-69.

Mallin pohjana toimii Tamiyan VW Beetle 1300. Tästä sarjasta on hyödynnetty alusta kokonaisuudessaan, moottori (pienin muutoksin) ja muutama pikkuosa, kuten ajovalot ja vaihdekeppi. Renkaat vanteineen on hyödynnetty Mr Hobbyn Kuplasta.

Kori detaljeineen on rakennettu scratchina. Kori muodostuu pääosin 0.5 ja 0.75mm styreenilevystä. Muutama projektiaikainen kuva lähinnä korin rakentelusta löytyy tästä ketjusta:
www.fcma.fi/FCMABBS/viewtopic.php?f=4&t=1087

Kommentit

Sympaattisen näköinen vehje! Uutuuttaan kiiltelee, mutta tässä semmoinen malli, ettei vanhennusta kaipaa. Scratch-rakentelusta plussaa. Ja mikä ihme lojuu pelkääjänpaikan jalkatilassa? Näyttää omaan silmääni krokotiilin ja strutsin ristisiitokselta!
Jospa siellä on vesinokkaeläin…
Hienoa työtä olet tehnyt. Malli on hiukan streliili, mutta jos se esittää uutta yksilöä, niin siinä suhteessa täysin uskottava. En itse automallia tunne, joten en osaa oikelliisuutta kommentoida. Työn jälki sen sijaan on upeaa.
Eero se aina säväyttää, kun tänne mallin laittaa.
Ihmettelen taitoasi tehdä ilman "mitään" näitä malleja. Upea tuotos ja taas uniikki, kuten on totuttu.
upeeta duunia.. tälläsiä pitää saada lisää..
J Pokki 6.7.2011 22:14 Vastaa lainauksella
Hilpeännäköinen nappisilmä, mielleyhtymä "lokariautoihin" ei ole kaukana… Työnjäljessä ei jälleenkään moitittavaa, pelkkää parhauttahan tämä taas…
Tätä livenä Ruotsissa katselleena täytyy todeta, että on kyllä pirun hieno malli. :)
paavo p. 11.7.2011 17:46 Vastaa lainauksella
Jaahas, hiljaiseksi vetää :-D.
On se taattua Kumanto- laatua. Eipä siitä mitään vikaa tai puutetta löydy. Auto itsessään on oikein hauskan näköinen, enkä ole ikinä tällaiseen 1:1 scaalassa törmännyt.
Niko Lindström kirjoitti:
Auto itsessään on oikein hauskan näköinen, enkä ole ikinä tällaiseen 1:1 scaalassa törmännyt.
Tuosta löytyy hiukan faktaa ja jokunen kuva 1:1 vekottimesta:
members.netro.com.au/~vwcc/cb.htm
Veksi 24.3.2012 18:19 Vastaa lainauksella
Onpa siististi tehty kapine. Harvoin vierailen täällä ja aina kun avaan sivut, niin otan satunnaisesti arvioitavan mallin.
Sota-ajan pelänneenä en mielelläni arvioi sodass olleita vehkeitä.
Joitakin kuitenkin sellaisia, joita olen nähnyt.
Tämän löysin sattumalta ja kyllpä on hieno. Miten lie saatu aikaan?
Laitoin tähtiin nelosen.