Pienoismallit.net

Sdkfz 222

Tässä Aavikko-ryhmärakentelua varten rakennettu Hobby Bossin Sdkfz 222. Mallista löytyy hyvä arvostelu täältä: www.armorama.com…op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=5123 .

Mielestäni "Overall Rating: 80%" on juuri oikea arvosana tälle. Varsinkin pikkuosien kanssa saa käyttää kunnolla veistä, jotta saa osat osumaan kohdilleen. Hintaansa nähden kuitenkin hyvä pakkaus! Mukana kuitenkin kaikki sisätilat moottorista lähtien ja vähän etsejä päälle. Siirtokuvat olivat hyvälaatuisia ja plussaa myös kannen hitsaussaumoista.

Maaleina käytetty Xtralyricsin, Vallejon ja LifeColorin maaleja. Säistämiset tehty Migin tuotteilla.

Kommentit

Komea 222!
Siistiä ja huolellista työtä kauttaaltaan. Mukavan elävä maalipinta,monotonista vaikutelmaa ei tule.
Kiitoksia! Ja ei voi olla kommentoimatta, että hieno on teikäläisen tekemä Tiger :)
Oletuskuva ei tee mallille lainkaan oikeutta. Jos pisteytys olisi päällä, niin olisin antanut oletuskuvan perusteella varmasti numeron verran liian alhaisen arvosanan. Mallista ei näe juuri mitään ja huomio kiinnittyy vinoon eturenkaaseen. Muista kuvista paljastuukin sitten oikein hieno malli.
Vaihdoin oletuskuvan. Joo, rengas on tosiaan vino. Huomasin sen vähän liian myöhään, niin en alkanut sitä enää irroittamaan ja suoristamaan. Vähän kiire tuli kuvaamisen ja mallin lisäyksen suhteen, kun en ole tätä ennen tehnyt. Olisi tietty voinut testata näitä juttuja aiemminkin kuin viimeisenä ryhmärakentelupäivänä.

En laittanut pistetystä sillä, kun sain lisättyä vain neljä kuvaa ennen kuin tuli kokorajoitus vastaan. Ja muutenkin meni vähän opetteluksi tuo kuvaus, kun en muistanut ees tota rengasta piilottaa. :D

edit: laitoin arvoinnin päälle. En tiennytkään, että se vaikuttaa esim. levytilaan täällä.
Loistava malli. Pikku miinus aseista. Näyttävät kuvissa teräksen ja alumiinin sävyisenä.
Hmm, mitäpä tähän lisäämään. Kertakaikkiaan mainio luomus.
Kiitokset kommenteista! :)

Aseet on maalattu Vallejon "gunmetal grey":lla. Se on tosiaan aika vaalea aseen väriksi. Muistan aseita maalatessa tarkistaneeni, etten vahingossa maalaa Vallejon "natural steel":lla, kun tuntui niin vaalealta sävyltä. Tamiyan "gun metal" on selvästi tummempi (ja sopivampi), mitä 90-luvun mallailun kulta-aikojen muistelen.
Hieno malli. Jotenkin kaipaan maalipintaan eloa ja vaihtelua, panelien moduloinnin lisäksi esim pientä chippausta rikkomaan rungon yläosan linjaa. Samoin kandeis tsekata noi kattoverkot, ne näyttää turhan yksitoikkoisilta, "ne on vaan maalattu". Mielipideasioitahan nämä ovat.

Renkaat on erittäin hyvät.

Seuraavaa odotellessa,

Mallailuterveisin,
Jari
Kiitokset Jari kommenteista!

Suunnitelmissa oli chippailla kantta ja mallia muutenkin enemmän, mutta loppui suoraan sanottuna pokka kesken. Öljyvärien päällä ei ollut mitään lakkaa, niin ei ollut oikein varaa alkaa isommin kokeilemaan mitään -> työlästä korjailla huonoja kohtia. Tein sitten chippailut ja washit ns. varman päälle.

Oli oikeastaan pahin paikka rakentamisessa juuri nuo isoimmat pinnat, kun en keksinyt nille mitään järkevää säistämistä. Täytyy tehdä tutkimustyötä asian suhteen ja miettiä, mitä ensi kerralla tekisi. Kiitokset muuten sulle tekemistäsi artikkeleista! Niistä saa sekä rakennusintoa että hyvää tietoa.

Ritilöistä samaa mieltä, niissä on vain tosi vähän chippausta, ei muuta.

Lisää tulee viimeistään Vietnamin ryhmärakentelun puitteissa. Ja kiva ollut tosiaan saada näitä kommentteja, hyviä havaintoja tullut.
mallaaja 14.4.2012 18:37 Vastaa lainauksella
tykki on kyllä vähän "bling-bling" joten vois vähän ees tummentaa,jos vaan käy…
Juu, vallejon maali oli liian vaalea. Lisäksi kuvissa näyttää vielä vaaleemmalta johtuen suuresta valosta. Nykyään käytän tamiyan gun metalia, joka on tummempi.
mallaaja 14.4.2012 20:36 Vastaa lainauksella
kuullostaa hyvältä:)
Onnittelut valmiiksi saadusta ja kaiken lisäksi varsin hyvännäköisestä mallista! Saapa nähdä valmistuuko tämä Hobby Bossin tekele ikinä omalta työpöydältä… Sattui mallisi silmään,kun pistin hakuun "sdkfz 222". Haun syynä oli,että saman valmistajan malli lojuu omalla työpöydällä ja halusin nähdä onko muilla ollut samoja ongelmia,kuin minulla. Eniten huolta tällä hetkellä aiheuttaa rungon puoliskojen yhteen liimaus. Näyttäisi jäävän hirveä pykälä puoliskojen väliin. Saa nähdä saako sitä millään korjattua. Sisätilakuvien perusteella sinäkin huomasit,että varsikäsikranaatit eivät mahdu etsitelineisiin. :)
Kiitos kommenteista! Ei tuo malli ihan helpoimmasta päästä ollut. Muistan saman, että ongelmia oli rungon puoliskojen sovittamisen kanssa. Miehistötilan ja moottorin välistä seinää sai muistaakseni huolella veistellä. Pahin oli kuitenkin aseiden jalusta. Olisi ehkä pitänyt kuivasovitella enemmän. Joka tapauksessa vaikeuksia oli jalustan kanssa ihan kiitettävästi. :)

Tsemppiä rakentamiseen!! Hienon mallinhan tuosta saa. Ja jos modulaatio kiinnostaa, niin kaltevia pintoja riittää. :)
AJ 19.1.2013 15:48 Vastaa lainauksella
Moi Ville,
SdKfz malli parin vuoden takaa, mutta hieno on; helppo kompata kehuja yllä, eipä niihin mitään oleellista lisättävää ole. Upea malli! Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ!! :)