Pienoismallit.net

Kenworth K100 Aerodyne

Restaurointi

Michiganissa toimiva pieni ja herttainen kivilouhos hankki aikoinaan käyttöönsä Kenworth K100 Aerodyne rekkaveturin. Halusivat juuri Aerodynen, koska siinä olisi tilaa myös liikkuvalle toimistolle. Tarvetta ei kuitenkaan enää hetken päästä ollut semitrailerille taantuman johdosta, vaan avolava-auto riitti. Yritys ei enää halunnut lähteä autokaupoille löydettyään muuten toimintaansa sopivan kuorma-automallin vaan päätti teettää nupin päälle lyhyen avolavan. Pitkälle lavalle saati rungon pidentämiselle ei nähty tarvetta, koska kuormat olivat kooltaan pieniä mutta kuitenkin raskaita.

Sain tämän mallin lähemmäs kaksi vuosikymmentä sitten teini-ikäisenä. Alunperin tein auton suoraan laatikosta ja maalasin sen siniseksi kuten kuva laatikon kannessa. Myöhemmällä teini-iällä innostuin spraymaalaamisesta ja maalasin auton mustavalkoiseksi ja asensin päälle katkaistun kontin. Tämän jälkeen malli jäi pölyttymään hyllyn päälle vuosikausiksi. Vuonna 2004 innostuin korjaamaan ja maalaamaan mallia ja pidensin runkoakin sopivammaksi kontille. Tämän jälkeen auto sai olla rauhassa tähän kevääseen saakka. Tällä kertaa runko lyheni alkuperäiseen mittaansa ja poistin kaikki vanhat maalikerrokset hytistä ja rungosta. Sisustan maalasin paremmin sopivalla vaaleanruskealla ja lisäsin pari yksityiskohtaa. Hytin pinta oli vaurioitunut melko pahoin aikaisempien hintojen seurauksena ja mm. niitit ovat mennyttä. Tuulilasin tein uudelleen ja aurinkolippakin oli hävinnyt ja vaati omaa suunnittelua. Lava on tehty styreenistä, alumiiniverkosta ja kahvinsekoitustikuista. Kuorma on aitoa kiveä.

Olisihan tämän voinut tehdä uudestakin mallista, mutta tällä on jo tunnearvoa ja ansaitsi mielestäni paikan hyllyssä eikä jossain katseilta piilossa. :)

Lisää ja isompia kuvia TÄÄLLÄ jos kiinnostaa katsella. :)

Kommentit

Erittäin siisti rekka. Näitä jenkkirekkoja soisi näkevän vähän enemmän, eikä niitä jokakertaisia Volvoja ja Scanioita… Tämä on todella siisti, ei mitään valittamisen aihetta, etenkin säistys sopii omaan silmään todella hyvin.
Pisteet poikkeuksellisesta kuormasta! Kivikuorman kanssa on huomattavasti merikonttiversiota näyttävämpi. Kromin kiilto on himmentynyt hyvän näköisesti ja kivenmurikka muistuttaa erehdyttävästi niitä graniittimötiköitä, mitä joskus Ristijärveltä Kotkan satamaan raahattiin Japaniin laivattaviksi.
Nämä Bulldog-koriset raskaan kaluston edustajat ovat aina olleet sydäntä lähellä. Erikoinen kuorma piristää mallia. Säistys tehty huolella kivipölyiseksi. Tulee mieleen Siilinjärven Kemiran kaivoksella yötäpäivää liikkeessä olleet Sisut, joita tuli ajallaan huoltoon…joskin valkoista pölyä oli rutosti enemmän. Ja tietenkin näistä tulee mielleyhtymä TV-sarjaan Rekkakuskit ja päärahtari Sonny Pruittiin. Sermistä ja kettingeistä myös plussaa.
Nordu 6.7.2011 21:24 Vastaa lainauksella
Moroo,
fiilis on hyvä - siisti kokonaisuus!!!