Pienoismallit.net

JS-2

Hirviö minikoossa

Fujimin laadukkaasta rakennussarjasta niputettu kasaan, pienemmän skaalan panssarivaunu. Lokareita veistelin pois, jotta ilme muuttuisi "hurjemmaksi" , torniin tein miehistön tarttumakahvat käämilangasta, joita taittelin sopivasti (lue: liikaa) kuluneen ilmeen saamiseksi. Torniin on myös tehty itse hitsaussaumat, valupinta sekä pistooliportit, runkoon valupinta sekä hitsaussaumat. Ajovalon koppa on koverrettu ontoksi, ideana oli ,että mokoma olisi hajonnut taistelun tohinoissa.
Maalaamiseen käytin Vallejon akryyleitä. Tornin valkoinen tunnistusraita sekä numerot ovat käsinmaalattuja.

Kommentit

Hieno malli. Erityisesti telat on saatu asettumaan nätisti, mikä on usein vaikeaa pikkuskaalassa. Ovatko telat sarjan omat ja millaiset (letku- vai palatelat)?
sanottakoon että pieni on kaunista..
Kiitos kommentista. Telat ovat styreeniset "link-length"-tyyliset. Eli yksittäisinä paloina sekä pitkinä pätkinä.
Viikon malli! Itse en osaisi tehdä yhtä realistista edes 1/35 mittakaavassa. Kaikki onnistunut hienosti, pidän etenkin pintakäsittelystä, tosi realistisen näköinen. Muistathan ettei KUKAAN melkein ikinä saa viiden tähden arvioita:
rhakaleh 23.6.2011 10:36 Vastaa lainauksella
Hirviömäisen näköinen hirviö. Ei uskoisi 1:76ksi.
"Siistin" näköinen peli. Hivenen kaipaisin ehkä öljyvalumia ja kuraa tms. elävöittämään mallia. (Mulla taitaa olla jonkinasteinen fetissi noita öljyvalumia kohtaan kun niitä joka paikkaan kaipaan…)

En kyllä ihan uskoisi pikku-skaalan vaunuksi.

Ja tähän tulee sitten elokuussa näytteille teemapäivänä, eikös?
Upea malli!!!
Mukavan vivahteikas maalaus. Luulisi ilmanmuuta 1/35-skaalan malliksi ilman kolikkokuvaa.
Oliko sarjassa noin upeat hitsaussaumat ja valupinta vai teitkö niille jotain?
Kiitokset kannustavista kommenteista! Tosiaan, malli voisi hyötyä vielä extra liasta, kuten Jaakko mainitsitkin mutta nykyisillä taidoilla (ja tähän mittakaavaan) tulos voisi olla melko karmea :)
Hitsisaumat ja valupinta on itsetehtyjä, kuten tuossa kuvauksessakin lukee. Saumat syntyi Games Workshopin Greenstuffista ja valupinta Tamiyan kitistä, ohennettuna asetooniin ja "töpöttelemällä" se mallin pintaan vanhalla siveltimellä.
Todella näyttävä malli pikkuskaalaan! Ei uskoisi "seiskakakkoseks"! Ainoa mikä häiritsee on harmaat/hopeiset telat. Jos olis enemmän kuraa/pölyä/ruostetta niin sopisi malliin paremmin. Tee sama malli 1/35:een;)

Sitten pikku vinkki vielä. Rajaa kuvia enemmän. Turhaa tilaa mallin ympärillä.
Heh,no siellähän se lukeekin! Kävi niin että olin pyörryksissä tämän mallin takia joten luetun ymmärtäminen ja/tai lukeminen ylipäätään oli mahdotonta! ;)
Heikki.A 23.6.2011 12:25 Vastaa lainauksella
Toistan vähän samaa upea malli telaketjut ovat kyllä liian harmaita niin kuin tässä jo Antti totesikin. Kuraa voisi myös olla lisää kuten Jaakko sanoi. Pidän tuosta mustasta taustasta takana se ei ole ollenkaan "räikeä" joka auttaa siihen että mallin yksityis kohdat näkyvät hyvin. Mallista on otetu aika moinen määrä kuvia pienempikin määrä riittäisi.ylipäätään hienomalli (joka sanomani sana ei ole välttämättä totta olen alottelija joten toivon että kokeneemmat korjaavat väärin sanomiseni)
rhakaleh 23.6.2011 16:08 Vastaa lainauksella
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Todella näyttävä malli pikkuskaalaan! Ei uskoisi "seiskakakkoseks"! Ainoa mikä häiritsee on harmaat/hopeiset telat. Jos olis enemmän kuraa/pölyä/ruostetta niin sopisi malliin paremmin. Tee sama malli 1/35:een;)
Tjaah. Minusta taas näyttää, että vaunua on ajettu eikä seisotettu ulkoilmassa ja telat ovat hankautuneet suht puhtoisiksi.