Pienoismallit.net

F-14A "VF-154 Black Knights"

"Operation Desert Shield 1990"

Omasta mielestäni F-14 Tomcat on juuri se lentokone, joka sai sukat pyörimään jaloissa jo naperona. Syy tuohon, oli tietenkin elokuva Top Gun, ja sen lapsellinen juonikuvio, höystettynä fiktiivisillä lentolaivueilla yms. "virheillä" jonka vuoksi ei paatunut "asiantuntija" voi siitä edes puhua :D

Ja Höpön-löpön!!! Olen varmasti sitten niin lapsellinen, mutta kyllä se minua sykähdyttää vähäsen joka kerta ;)

Mielipiteitä jakaa myös tuo nyt jo eläkkeelle jäänyt USA:n laivaston "kissaeläin" jota Tomcatiksi kutsutaan. Omasta mielestäni se, ja sen meriitti-lista on sen verran vaikuttava että puhuttaessa maailman parhaista sotilaskoneista ei voi olla mainitsematta F-14 Tomcattia ja sen pitkää palvelusta.

Malliksi sattui käsiin etsiytymään nk. "aseveli-hintaisesti" Belgialaisen kaverin jemmoista Revellin tekemä versio, jonka muotit ovat tosiaan, kuten Top Gun-elokuvakin… "lähes koomista nostalgisuutta saavuttaneelta 80-luvulta" :)

Vaikka tarjokkaita on 1:32 mittakaavassa Tomcatista 3kpl, Revell, Tamiya ja Trumpeter on Revell-tuotoksella selkeästi puolellaan muutamiakin seikkoja.

Luonnollisesti ensimmäinen on hinta. Revell tekee myös minun silmissäni pesäeron esim. Tamiyaan siinä, että pintakuviointi on kauttaaltaa kaiverrettua, eikä kohokuviota kuten Tamiyan kaikki muu, paitsi ohjaamon sivut. Ja vaikka Revell kärsii mm. lievistä muotovirheistä esimerkiksi "tuulilasin" suhteen ja moottorien detaljoimattomuudesta, ja karummista laskutelineistä. Halusin rakentaa koneen lähestulkoon suoraan paketista. Lukuunottamatta Microscalen siirtokuvia. Ja Quickboostin heittoistuimia.

Rakentaminen on Revelliläisen kanssa, tutun tyyppistä "rapsuttele ja sovita, rapsuttele lisää", mutta sitä se pienoismallailu on totutusti ollut. Paniikkihan siinä iskisi jos osat sopisivat yhteen aina "kuin heittämällä." Eikä tämä harrastus olisi enää yhtään kivaa. :)

Koneyksilöksi valitsi VF-154:n eli "Mustien ritarien" Operaatio Aavikkokilvessä suhailleen yksilön, yhden miehen "rotestiksi" viimeaikojen Persianlahden-konfliktin viedessä lähes kaiken huomion nykyään. :D

Kone on maalattu referenssikuvia hyödyntäen esittämään laivueensa CAG-konetta. Juurikin vuosiluvun osoittaman ajankohdan asussaan.

Tämän katin kera toivotan kaikille "turvallista juhannusta, tuota makkaran käryistä keskikesän-juhlaa" :0)

Kommentit

Todella komea malli! :D Ei puutu kuin Tom Cruise kyydistä ja Veneläinen Migi tähtäimestä! ;) Näin ohimennen kun ihastelin malliasi, nimi kuulosti jotenkin tutulta. :) Mutta muistankin, että törmäsin töihisi alunperin facebookissa. Ja siellä heitit meikäläiselle hyviä vinkkejäkin kun mallailun olin vasta silloin aloittanutkin. Kateeksi käy tuollaista virtuoosia! :D

Hyvää kesää ja ennekaikkea erinomaista "Jussia!"
WOW! Tätä katsoessani päässäni alkaa soida Top Gun leffan upea kasaribiisi Danger Zone vuodelta 1986. Ja komea on tämä mallikin! Raakaa voimaa uhkuva hävittäjä.
Juu,komias jättikatti Antilta.Olemme tottuneet upeisiin pykälän ja pari pienempiin jo,silti tämä ei tee poikkeusta ,senverran hieno kone taas.Tomppa tulee mieleen tosiaan tästä ja leffa.Laitathan jokukerta myös sellaisen hyvin kuluneenkin koneen meille? On nämä perus siistitkin upeeta katottavaa kyllä.Terkut myös Turku Air Showsta,oli Thunderbirdsit loistavia.Katsoin harjoituksetkin läpi.
On se vaan nätti. Ei tekijälle miinuksia ollenkaan.
Voi pojat kun on hieno. Ai 32:ssa on kaiverretut panelirajat. Tuli toi 48 pupu versio ja olipahan pettymys. Eli tämä pitää laittaa hankintaa.
hemuli- 23.6.2011 17:04 Vastaa lainauksella
todella hiano
Waltter Holm kirjoitti:
Ei puutu kuin Veneläinen Migi tähtäimestä!
Vaiko USA:lainen F-5… Veneläinen?