Pienoismallit.net

Hawker Hurricane Mk. IIC

Koillis-Intia, 1944

Kiva projekti, vaikka Revellin sarja ei kummoinen ollutkaan. Osien yhteensopivuus oli kehno, joten kittiä kului paljon. Kittinä käytin Vallejon purkkikittiä sekä itse nesteliimasta ja muovipaloista sulatettua. Oma kitti oli positiivinen yllätys; se toimi melko hyvin. Ongelmaksi muodostuikin oma taidottomus kitin hiomisessa. Tämä näkyy erityisesti varapolttoainetankeissa.

Maalattu Vallejon akryylein siveltimellä. Lakkoina Johnson ja Vallejon matta. Valkoiset raidat ovat sarjan siirtokuvat pehmennettynä Micro Setillä ja Solilla.

Maalipintaa elävöitin Migin Dark Washilla, jolla tummensin paneelirajat ja muut syvennykset, sekä kuivaharjauksella, joka onnistui akryyleilla Bilteman retarderin avustuksella. Siiven reunojen värirajoja pehmensin Tamiyan Weatherin Masterilla. Sillä tein myös pienet pakokaasuvanat.

Antennilankana toimi elastinen ompelulanka, jonka maalasin tummaksi.

Malliin olen melko tyytyväinen. Ainoa asia, mikä jäi harmittamaan, on kuomun raamien maalaus. Tein sen tekniikalla, jossa maalaan raamit vapaalla kädellä ja maalin kuivuttua raaputan hammastikulla raamien yli mennen maalin pois. Jostain syystä tekniikka petti, sillä vaikka se ei kuvissa ehkä näykään, maali kuultaa paikoin pahasti läpi.

Otan mielelläni vastaan kommenttia mallista.

Kommentit

Hyvin olet onnistunut. Aidon näköinen kone. Kuvatkin hyviä. Vanhennus ei ole mennyt yhtään överiksi. Piti ihan hieraista päiväunihiekat silmistä ja kattoa uudelleen kaikki kuvat.
Revellin sarja ei ole mikään paras, mutta tähän skaalaan on kyllä hyvin onnistunut.
Ja plussaa, että tästä tehdään muutakin kuin suomikoneita. Harvinainen malli ja hyvin tehty. En moiti mitään. Ja tässä:
PhantomII 19.6.2011 17:41 Vastaa lainauksella
Mukava lisä "perus"-Hurricanien joukkoon. Hyvännäköinen viimeistely ja varsinkin pohja näyttää hyvältä ja aidonnäköiseltä; sellaiselta jolta se varmaan näytti toimittaessa pölyisillä ja välillä kuraisilla kentillä.

Valkoiset raidatkaan eivät näytä valkoisilta, vaan hiukan harmahtavilta, jolta ne ehkä näyttivät valmiin kaavion päälle vedettyinä?
Erittäin hienolta näyttää, vanhennuksine kaikkineen.
Itse huomasin ongelmia kertomasi kuomun maalaustavan suhteen, pienen 1:72 kopterin kanssa.
Alkuun näyttää hyvältä, mutta tarkemman raapimisen kanssa jää sumeaksi tai lohkeilee liikaa maalia irti.
Hyvin olet kuitenkin onnistunut.
Tyylikäs on. Jotenkin Hurricane IIc ja IId ovat minusta ne äreimmät Hurricanet, mitenkään aliarvioimatta kesän 1940 aikaisia malleja.
Oikein olet hyvin onnistunut Hurricanen kanssa. Hyvä et joku rakentaa valtavirrasta poikkeavaankin kuosiin näitä malleja.
Tuukka O. 20.6.2011 08:41 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommenteista!