Pienoismallit.net

Morris Quad & 25 paunanen

Italerin uusinta painos vanhasta ja hyvälaatuisesta Escin mallisarjasta.
Pitkästä aikaa oli suorastaan tuskatonta rakenneltavaa, osat sopivat pääsääntöisesti hyvin kohdalleen ja valujälki oli siistiä. Italeri on varmaankin pitänyt hyvää huolta iäkkäistä muoteista.
Ainoa kompastuskivi tässä sarjassa oli melkoisen epäselvät ohjeet, mutta onneksi netistä löytyi sarjan alkuperäisen Escin kasausopas ja sen avulla palaset loksahtelivat kohdalleen.
Itselleni tämä oli toinen kerta tämän sarjan kanssa, ensimmäisen kerran tähän törmäsin joskus 1980 luvulla "Burma, the green hell" diorama pakkauksessa.

Mallit on maalattu sekalaisella kokoelmalla akryyli maaleja siveltimiä apuna käyttäen.

Jostain syystä miellän sanaan "aavikko" aina Morriksen ja 25 paunaisen tykin, liekkö tämä mielleyhtymä syntynyt lapsuudessa nähdystä Erämaan kettu leffasta ja eräästä aavikon korkeajännityksen tarinasta.

Kommentit

Miksi ihmeessä tuolla traktorin katolla on kumivene? Syviä lähteitä aavikon keitaissa?

Hehee ;-)

Olet todella nähnyt vaivaa (vai onko se vaivaa, kun kyseessä on vapaaehtoinen harrastus?) noiden pienten figujen maalamisessa - hienoa työtä.

Mitäs matskua tuo maasto on?
Sommittelu on onnistunut mielestäni hyvin. Äijät ja kamat on sopivan lähellä toisiaan ja dio näyttää tasapainoiselta.

Morriksen ja ammusvaunun kaikki renkaat eivät kiinnity luontevasti maahan vaan osa näyttää roikkuvan ilmassa.

Olisitko saanut myös pari lähikuvaa? Viisi yleiskuvaa on liikaa, varsinkin kun ensimmäinen ja toinen kuvattu melkein samasta kohtaa.
Kiitoksia kommenteista. Maasto on kaikessa yksinkertaisuudessaan Oiva siloitetta joka on sitten maalattu/pölytetty. Isommat murikat ovat kissanhiekkaa, nappasin ne pussista, en vessasta ;).
Huomasin tuon rengasongelman itsekkin, olin tehnyt kyllä märkään massaan uppoumat renkaille, mutta ilmeisestikkin siloite kuivuessaan hieman kutistui ja noin kävi. Ensi kerralla isommat toleranssit :)
Kompakti pikkudio. Tuossa jo tulikin kommentit renkaiden istuvuudesta ja "kumiveneestä" :)
Molemmat ovat vielä tuunattavissa. Pressu on ehkä turhan kiiltävä verrattuna muuten pölyiseen ja himmeään kokonaisuuteen. Renkaathan saa vielä upotettua alustaan. Erikeepperiä ja tomua/hiekkaa vaan ohuesti renkaiden ympärille.
Figut ovat hyvin maalattu mittakaavassaan. Suuntaajalla,istuva figu, taitaa ikävästi näkyä valusauma hihassa?
On kyllä siisti pikku dio
NL 14.6.2011 13:49 Vastaa lainauksella
Hieno dio,mutta renkaissa voisi olla enemän pölyä.
Ihan näppärä pikku dio, mutta… missä realimi ja realistisuus? Ikinä ei edes britit jättäneet vetoautoa tykin läheisyyteen, kun tykki on tuliasemassa ja toimintakunnossa. Ja maassa olevista hylsyistä päätellen tykillä on jo mossautettu muutama laukaus.
Figut ja muut vehkeet on kyllä hyvin tehtyjä, hetken luulin niitä jopa isomman mittakaavan tekeleiksi :-)
Kiitos kaikille kommenteista ja vinkeistä, suorastaan hävettää kun en tajunnut itse tuota Jounin ehdottamaa konstia.
"kumivene" ei ole onneksi luonnossa noin kiiltävä, mutta saakoon sekin vielä ripauksen pigmenttiä niskaansa.
Ukkeleista yrittelin rapsutella saumoja pois, mutta aina onnistuu joku paikka näköjään repsottamaan, varaa on siis skarpata :)
En tavoitellut tästä varsinaista dioraamaa, vaan lähinnä yritin elävöittää mallisarjaa pienellä alustalla. Realistinen esitykseni ei missään tapauksessa varmasti ole ja dioksi tätä en oikein miellä joten laitoin tämän tekeleen sotilaskalusto sarjaan.
Kiitos vielä kerran kannustavista kommenteista ja tähdyköistä :)