Pienoismallit.net

1/72 Fokker E.III 96/15

Ryhmärakentelu aavikko

Aavikko ryhmärakentelun osallistuja. Kone esittää saksalaisen lentäjän Hans-Joachim Buddecken lentämää Ottomaani(Turkki) ilmavoimien FA 6:n Fokker E.III:sta keväällä 1916 Gallipolin suunnalla. 13sta ilmavoiton ässä lensi sekä länsirintamalla saksan ilmavoimien yksiköissä, että useampaan kertaan turkkilaisten riveissä. Hän sai himoitun Pour le Merite kunniamerkin kolmantena lentäjänä Max Immelmannin ja Oswald Boelcken jälkeen. Buddecke kaatui ilmataistelussa Lensin yläpuolella Ranskassa 10. maaliskuuta 1918

Eduardin pikkuskaalan perusmalli Fokker E.IIIsta on suht helppo pistää kasaan. Minulla oli eduardin edellisestä yksitasofokkerista jäänyt yli etsejä joten päätin ne käyttää tässä. Pinnapyörät, askelmat rungon sivuilla sekä laskutelieessä olevat ohjain vivut ovat siitä. Spandau konekiväärin vaippa on eduardin spandau arkilta. Tähtäin siihen on väännetty metallilevystä itse kun mattomonsteri pirulainen vei alkuperäisen eikä koskaan antanut takaisin. Kaikki muu detaljointi moottorissa, ohjaamossa ja muualla on sitten itse värkätty itse omin kätösin metallista ja muovista pääasiallisesti. Siitä enemmän kuvia ja tekstiä täällä: www.theaerodrome.com/forum/models/51335-1-72-fokker-e-iii.html Olihan tämä sellainen pieni retki omien rajojen etsimiseen detaljoinnin suhteen. Jotain tekisin nyt eritavalla ja jotain jäi vielä uupumaankin. Maalattu akryyleillä. Vanhennukset akryyleillä ja öljyväreillä. 1 maailmansodan tähtimoottorit olivat kovia sotkemaan ja kuluttamaan öljyä joten konekkin sai sen mukaisen käsittelyn. Pölyä laitoin vai pyöriin ja hiukan alapinnoille. Mielestäni pellavan värisessä koneessa liika pölyttäminen saa aikaiseksi vain yhden monotonisen sävyn joten tässä tapauksessa vähemmän on enemmän. Sen verran vielä, että tämä projekti seisahtui hetkeksi aikaa kun jostain selittämättömästä syystä hyllyltä tipahti tavaraa suoraan koneen niskaan jolloin laskuteline sanoi räks ja katks. Muutaman viikon höyrykä puhallettuamme sain sit uuden innon päälle ja laskutelineenkin korjattua niin ettei vauriokohtaa huomannut. No toivottavasti kelpaa muiden ryhmärakentelun hienojen mallien joukkoon.

Kommentit

Tommi M 29.5.2011 22:47 Vastaa lainauksella
onkos risiiniöljyä jo mennyt? :D
Kone on kaunis, värit hienot, muttei kuitenkaan monotooniset. Muuten, onko oikea pyörä maalaamatta? Oletuskuvassa se on kumman muovin värinen vaikka toisessa pyörässä mustaa…
Kiitos on mennyt :D On se maalattu, se musta on sitä öljyä ;) Tuohon aikaan renkaat eivät olleet mustia. Väriskaala heitteli tumman harmaasta vaaleanpunaiseen. Tällä kertaa valitsin väriksi vaalean harmaan.
Petri Ola 29.5.2011 22:54 Vastaa lainauksella
Upeaa työtä - erityisesti pidän rungossa olevista kulumista. Miten olet maalannut moottoripellityksen?
Näyttää tosi hyvältä.

Petri
Upeaa työtä,Mikko!

Hienoa että konetta kohdannut vaurio ei estänyt valmistumista! Tuo peltipinta on huikea.
Kiitos kovasti!:) Pettipinta on maalattu samoin kuin tässä: www.pienoismallit.net/galleria/malli_6140/ Ensin ruiskulla(sivellinkin käy) tummempi metallin sävy esim citadelin boltgun metal pohjalle ja sit vaaleampi sävyjä (esim Citadellin Mithril silver ja chainmail)siveltimellä erillaisina kiekuroina päälle. Minulla kun jo käsi tärisee sopivasti niin ei tarvinnut muuta kuin pitää sivellin paikallaan ja siirtää sitten eri kohtaan. :D
Jessus että on kaunis, ei mennyt sinulta työtunnit hukkaan, komea malli. Ugh olen puhunut :)
Kasimir K 30.5.2011 01:27 Vastaa lainauksella
Ohoh, setämies pistää taas parastaan! Kerrankin joku on tehny kunnolla likasen ww1 lentoliihottimen, tykkään:D
Vaikeuksien kautta voittoon! Kovasti on risiiniöljyssä - tai sakemannien tapauksessa sen korvikkeessa?- marinoitu Eindecker, mutta tämmöisiähän ne pahimmillaan olivat. Joissakin aikakauden kuvissa Fokkereiden pellavaverhoilu on niin tummaksi tahriintunut, että runkoon maalttu tumma raita näyttää sitä vaaleammalta!

Pellin hiomakuvio ei ole mittakaavassa, mutta mukavan mielikuvan todellisuudesta se antaa. Luullakseni livenä vielä paremman, kuin digikameran makron armottoman silmän alla. Illuusioiden kanssahan pienoismalleissa pelataan!

Lisää näitä!

t. Mikko
Täyrellinen malli!
On kyllä hyvin tehty malli,noin pienessä mittakaavassa ei voi kyllä kädet pahemmin täristä
paitsi tietysti moottoripellitystä maalatessa.
Ei onnistuisi itseltä kyllä ilman kunnon beettasalpaaja kuuria jos sittenkään:)
Todella hienosti rakennettu pikkuskaalan leko. Maalaus näyttää hyvältä, säistys huippua. Tälle kun rakentelet jos jaksat niin alustan ja ukkeli siihen niin se oisi piste iin piälle:)
Todellapa on onnistunut malli. Kertakaikkiaan hieno lankoineen ja maalauksineen.
Aikamoinen saavutus.
no voihan ottomaani sentään! hieno on, aika paljon liattu :D mutta mahtava malli

ps: milloin renkaat alkoi olla mustat?

pps: miten tuon risiiniöljyn avulla "sotketaan", roiskitko vain sitä ja annat kuivua (ja pitääkö lakata sen jälkeen?)

t: Leevi
Kiitos oikein paljon kaikille erittäin ystävällisistä kommenteista tähän mennessä :)

Mikko, kyllä. Varsinkin eindekkerit näyttävät olleen todellisia sottapyttyjä öljyn ja muun sotkemisen suhteen. Mut kyllähän kaikki tähtimoottoriset enemmän ja vähemmän saastassa oli pitkälle kylkiä myöten. Osassa se näkyy selvemmin kuin toisissa.

Veeli, se risiiniöljy on oikeasti tamiyan smokea, citadellin washeja ja vesi/tärpätti ohenteisia öljyvärejä.:)
Joskus ensimmäisen maailmansodan jälkeen lisättiin hiiltä antamaan kumille paremman ultraviolettisäteilyn keston ja se samalla antaa kumille mustan värin.