Pienoismallit.net

Westland Wessex HU5

771 Sqn FAA, RNAS Culdrose 1984

Viikonloppu-projekti sarjan viimeisimpiä lisäyksiä :)

Matchboxin valmistama rakennussarja Westland Wessex-kopterista, harvinaiseksi muodostuneella väritysvaihtoehdolla, jota Matchbox pakkasi jonkin aikaa mukaan reilu 20 vuotta sitten. Siirtokuvat olivat jemeksessä, ja aivolohkojen sopukoissa odottamassa nenun eteen pomppaavaa ihka aitoa Matchboxin sarjaa. Siirtokuvat kun eivät ole yksityiskohtaisimmasta päästä, aivan kuten ei itse sarjakaan. Valmiiksi rakennettuna tosin "mäkspoksi" näyttää ihan kivalta. Vaikka esim. Italerin Wessex on huomattavasti yksityiskohtaisempi mm. ohjaamon suhteen, vaikkei sekään ihan "pööfekt" ole.

Siirtokuvat olivat veteen kaston jälkeen täysin liimattomia :D Kaiken tartuntamateriaalin jäätyä hiutaleina veteen lillumaan. Yritin tehdä parhaani "stressittömäksi" päätetyissä "Weekend-tyylissä" ja kohtalaisen hyvin mielestäni sain ne tuhrattua :)

Kone yksilö esittää 80-luvun alun värityksessä olevaa mielestäni ilmavoimien "sitrus-versiota" hienompaa Culdroseen sijoitettua yksilöä.

"P*skastamaan" tai siis "säistämään" en kopteria lähtenyt, sillä värien haalistumista lukuunottamatta, teenjuojat pitivät kalustostaan hyvää huolta, eikä mitään järkyttäviä esim. pakokaasuvanoja "poskiin" edes tuolta ajalta otetuissa valokuvissa näy ilmestyneen.

Kommentit

Aivan huippuhieno. Kaunis väri. Maalaus onnistunut ja siirtiksethän istuu. Malli ihan puhtosena sopii. Myös nuo vispilöiden kiva kaarevuus tuo eloa malliin. Pieneen skaalaan todella hyvä.
VAU:
Nätti kopteri ja erikoinen.Sopisiko roottorin mekanismi hiukan tummemmaksi,tiedä sitten ? Samaa mieltä,ettei tämä kaipaa pahemmin säistystä, ehkä pari kertaa suurempi malli.Hieno malli.
PhantomII 29.5.2011 12:52 Vastaa lainauksella
Jos Cobra oli "ihan kiva", niin tämä on jo hieno. Siistiä työtä, täytyy sanoa. Ja on muuten jälleen yksi esimerkki siitä, miten sinänsä yksinkertaisista ja jo vanhoista muoteista tehdyistä osista voidaan rakentaa hieno pienoismalli.

Tietysti on olemassa kaikenlaista etsi- ym.sälää, mutta tarvitaanko niitä aina? Ei näköjään; hienon mallin saa aikaan, kun hallitsee ne perusjutut ja myös sen mikä on tärkeää, että saa pienoismallin näyttämään siltä miltä pitääkin eli esikuvaltaan, ilman sen kummempia kommervenkkejä.

Italerilla ei vissiin ole tätä alatyyppiä tästä kopterista?
Kiitokset tähän astisista kommenteista!

Teppo on oikeassa siitä, että mekanismit roottoreissa olisivat voineet olla tummempia,… Itseasiassa alunperin tarkoitus oli käsitellä kopteria perusmaalauksen jälkeen, ja siksi nuo mekanismit jäivät "humbrollisen" teräksisiksi.

Yllättävää kyllä jopa Wessexiin on tosiaan saatavilla etsitarvikkeitakin. Tosin olen tyylikkäästi onnistunut varastoimaan Airwavesin etsiarkin johonkin tosi tosi hyvään talteen :) Lisäksi ainakin Pavla tekee resiinistä ohjaamo-satsia, jonka lienee innoittanut Revellin uudelleenpakkaus Italerin Wessexistä.

Olisin melkeimpä valmis allekirjoittamaan tuon ettei Italerilla ole HU5-tyyppiä, ellei tuossa pöydän reunalla sellainen odottelisi :) ( www.scale-rotors.com/files/boxarts/Italeri-082-Wessex-HU-5.jpg )
PhantomII 29.5.2011 16:30 Vastaa lainauksella
Joo, minullakin on tuo HU5-tyypin kopteri Italerilta, mutta onko tämä nyt sitten sama kuin tuo mallisi. Ainakaan nokan osalta ei taida täysi sama alatyyppi olla kysymyksessä. Ilman otoissa näyttäisi jotain eroa olevan. Tosin Italerin kopteria ei nyt ole minulla käsillä, mutta muistaisin sen olevan eri alatyyppiä, kuin Matchboxin malli. Italerin mallista muistaakseni puuttuu tuo pienempi ilmanotto nokasta isomman yläpuolelta. Myös valokuvat HU5:sta tukevat tätä ajatusta, samoin on laita Italerin kansikuvassa.

En kuitenkaan ole ollenkaan mikään asiantuntija - enkä varsinkaan Wessex-asiantuntija - joten tietääkö joku paremmin tai enemmän näistä Wessexeistä?
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Sopisiko roottorin mekanismi hiukan tummemmaksi,tiedä sitten ?
Samaa ajattelin minäkin. Selitys tulikin jo.
Oikein mainiota työtä jälleen kerran. :)
JMR 29.5.2011 20:20 Vastaa lainauksella
Hienosti maalattu ja muutenkin hieno malli.