Pienoismallit.net

1971 Karmann Ghia

Gunze Sangyon / Mr. Modelin rakennussarjasta asenneltu matalahko KG. Ainoita muutoksia / lisäyksiä olivat pääteholkeista rakennellut pakoputkien päät, Mr Modellerin alumiiniset peilit, Pegasuksen renkas- ja vannesetti rakennussarjan omilla kapseleilla.
Kori on maalattu Tamiyan silver leaf- sävyllä ja päälle Tamiyan lime pearl vihreää sekä lakkaa. Sisustassa käytin kullanväristä teippiä.
Sarjan katto, takalasi ja takasivulasit on valettu läpinäkyvästä muovista yhtenä osana.

Muuten mukava malli rakennella mutta ylimääräistä päänvaivaa aiheuttivat mustasta vinyylistä valetut istuimet ja ovipahvit. Korin ja sisustan yhteensovittaminen oli aika työläs prosessi.

Loput mallin kuvat: Linkki

Kommentit

Milläs liimasit/maalasit nuo vinyyliset penkit ja ovipahvit? Minulla nimittäin on sama sarja ollut varastossa jo kauan - ja aina vaan se jää aloittamatta noiden kaameiden vinyyliosien takia.
Pikaliimalla liimasin, zap- merkkisellä. Vinyylin liimaus oli siltikin työlästä, pehmeinä kun olivat osat aika monella mutkalla.
Takapenkin selkänoja kannattaa liimata paikoilleen vasta kun kori on alustassa kiinni. Muuten se ottaa koriin liimattavaan hattuhyllyyn kiinni koria ja alusta/sisustaa yhdistettäessä.
Ovipahvit liimasin ensin kiinni takaistuimen istuinosan päätyihin ja sitten alustaan. Pehmeinä ne mukautuivat yläreunastaan korin ohjaamoaukon reunoihin.

Maalihan ei noissa vinyyliosissa oikein pysy / kuivu, siksi päädyin käyttämään teippiä. Rakensin aikoinaan Gunzen Austin Healeyn jossa on myös samanlaiset riemastuttavat sisustan vinyyliosat. Silloin hinkkasin niistä karhunkielellä kiillot pois. Lopputulos olikin yllättävän aito nahkapinta.
Läpinäkyvä katto sai pelkkää vihreää sumua + lakkaa päälleen.
Tämä on siis avoauto irtonaisella kustom- muovikatolla.

Jos rakentaa ohjeen mukaan niin etupyörät jäävät pyöränaukoissaan liian taakse. Tässä siirsin etuakselia noin 2mm eteenpäin ( ja noin 2 - 3mm ylöspäin ).

Esittelytekstistä unohdin mainita vielä yhden tekemäni muutoksen joka kylläkin kuvista käynee ilmi; nimittäin maavaran laskemisen aivan minimiin.
On siisti Karmann Ghia. Onko tuo Tamiyan tekele tästä autosta hyvä sarja, onko moottoria jne..? Tekisi kyllä mieli rakentaa tällaisesta jonkinnäköinen Taildragger, mutta tästä sarjasta ei noiden sisustan osien vuoksi ehkä viitisi alkaa sellaista tekemään. Väri näyttää oikein hyvälle ja maalipinta kanssa. Erittäin siistiä jälkeä, kuten aina on Jarkon pajalta totuttu näkemään.
Tamiyan versio aiheesta on paljon parempi, moottorillinen vm. 1966 KG. Sitä suosittelen ehdottomasti ennemmin kuin tätä koneetonta ja sisustuksen osien puolesta hankalaa Gunzea.
Tässä tuo läpinäkyvä katto inspiroi niin paljon että täytyi turata koko malli kasaan.
Todella näyttävä karman ghia. Rakennus jälki ja maalaus hienoa työtä, vanteet ja maalaus sopii hienosti autoon. Todella näyttävä lookkeri, todella hieno tuo perästä otettu kuva. Renkaat on volsun tyyliin oikeaoppisesti vinossa.( volsussahan renkaat menee nuin kun laittaa perään laskupalat) Kaunis kokonaisuus. Ehkä kattotelineet täydentäisivät kokonaisuuden
oikein tyylikäs.. ja komeeen värin oot kekannu tohon..
Yksi miinus kuitenkin pitää antaa puuttuvasta takakilvenvalosta, se on pakollinen katsastusvaruste. Heh! Maalasitko tuon sisäkaton myös vihreällä? Hieno Ghia ja kapseli/vanne yhdistelmä toimii. Omassa hyllyssä kummittelee Mr Hobbyn ovaali-ikkuna kupla jossa kummittelee myös nuo vinyyli verhoilut, joskin olen suunnitellut korvaavani ne jostain Tamiyasta.
Katto on maalattu maalisumulla vain ulkopuolelta ja kilven valon puuttumisen huomasin illalla minäkin.
Ikkunalistat piti tottakai tehdä bare metalista myös katon sisäpuolelle.
Hieno toteutus mahtavasta autosta! Itse kunnioittaisin vanhaa neitoa, enkä lähtis r"%*&amaan autoa. Kyllä tämä varmasti on kelpo peli jos tykkää tuning vehkeistä.
tomi t 17.6.2011 17:46 Vastaa lainauksella
Kelpo Volsu, tyyliä riittä vaikka muille jakaa. Virheitä ei minuun silmään kyllä näy. Ainoa josta sanon on tuo väri, se on mun mielestä turhan pirtee, mutta sehan on vain makuasia, enkä antanut sen arviointiini vaikuttaa.
Älyn hienot taka-camberit!