Pienoismallit.net

Tiger I

"Norbert",sPzAbt 501,Tunisia 1943

Pikainen ja rentouttava terapiaprojekti. Aloittaessani tämän mallin,päätin olla ryhtymättä ns urosmallailuun ja ennenkaikkea olla eksyttämättä itseäni informaation (ja disinformaation) viidakkoon… ;)

Sarja menee nippuun ongelmitta,kuten valmistajan tuotteilla on yleensä "tapana". Ikä näkyy detaljeissa,mutta ei ole ongelma,henkilö joka superhyperdetaljoinnista pitää saisi tästä hyvän pelikentän.

Sarjan tykinputki vaihdettu RB:n tarvikeputkeen,pienen pähkäilyn jälkeen myös sarjan vaunukohtaiset työkalut päätyivät kiertoon ja astetta paremmat miljoonalaatikosta tilalle,samoin sarjan letkutelat lensivät yli olan ja nurkissa joutilaana pyörineet DS-telat korvasivat ne. Moottoritilan verkot niinikään varastojen syövereistä.

Muutamia puuttuvia hitsaussaumoja ja johdotuksia lisätty,takakannelta poistettu myöhäisempää tuotantoa olevien yksilöiden detaljeja sekä takimmaisia hinaussakkelin korvakkeita muotoiltu.

Tamiyan ja Vallejon akryylit,Migin&AK:n mössöt,soosit ja jauhot,niistä on Tiikeri tehty.

(Antenni puuttuu vielä.)

Kommentit

Ja hieno Tiikeri syntyikin. Minun silmäni lepää erityisesti harmonisessa värimaailmassa, vanhennukset ovat juuri sopivat, ne ovat siellä, mutta eivät hyppää silmille. Lyhyesti ja ytimekkäästi varsin uskottava kuvaus tunisian tikrusta.
Todella hienoa jälkeä Petriltä! Tyylikkään rauhallinen väritys, ja kuitenkin uskottava auringon haalistamalta näyttävä sotakone. Pidän kovasti tuosta tietystä maltilliselta näyttävästä vanhennuksesta/weatheringista joka kuitenkin maltillisuudesta huolimatta on vaatinut varmasti huolellista ja aikaavievää käsittelyä.

Ehdottomasti parasta kokonaisuudessa on mielestäni se, että värivaihtelua löytyy ilman, että koko vaunu on kuin kurassa kieritetty. (ainoana erottuvana yksityiskohtana, on että edestä katsottuna ainakin vasemman puoleisen telaston sisäpuoli on tummaa, eikä niinkään pölyttynyttä kuin ulkopuoli.) Tosin joskus tuntuu, että valokuvat ovat pitkään ja hartaasti tehtyjen projektien "pahin vihollinen" sillä joku tällainen sunnuntai-mallari on näkevinään kuvissa jotain mikä ei "mukamas" vaikuta "oikealta" :) Ja todella toivon ettet Petri vain ajattele minun kaivavan vikoja TODELLA hienosta mallistasi.
Kitooos!

Jep,armoton salama paljastaa tuon telan puhtauden,pitää pigmentiseerata kyseinen kohta kuntoon!
Petri Lyy 19.5.2011 12:24 Vastaa lainauksella
Siisti kuin tiikerinpentu pienenä, tai jotakin. Tässä silmä lepää, en keksi moitittavaa. Kaimalta kahdehdittava suoritus. Jotain tuollaista haluaisin itsekin tehdä, vaan kun ei (vielä) onnistu niin ei onnistu.
Petri on hyvä ja ottaa tämän perjantaina mukaan!

Jotenkin rungon takalevy on ehkä hivenen turhan puhtoinen. Samoin hivenen rasvaa pyörän napoihin.

www.pienoismallit.net/galleria/referenssi_8029/kuva_70246/

Siisti, tiikeriä muistuttava malli…
Saatanpa ottaakin!

…hyviä parannusideoita,pitänee käpistellä pyörän napoja.
Siististi pidetty Norbertti, kun ei ole lokasuojatkaan mistään päin venkuralla. Varsinkin nuo telaketjut ovat ilo silmälle.

Sitten yksi juttu, jota olen aina välillä ihmetellyt - mikä on tuon kk-ampujan luukun vieressä olevan ruskeahkon (puisen?) laatikon käyttötarkoitus?
Kiitokset,Raimo!

Se on tunkkipalikka,käytetään tela/pyöräremonttien yhteydessä!
Tunturi 19.5.2011 14:37 Vastaa lainauksella
Hieno malli ja paranee vielä, kun maalaat tykinputken suujarrun myös sisäpuolisilta osin… :))
Petri Mustalahti kirjoitti:
Se on tunkkipalikka,käytetään tela/pyöräremonttien yhteydessä!
No nyt selvisi tuokin mysteeri - olen nimittäin joskus ihmetellyt, että miksei moisessa laatikossa näy esim. minkäänlaisia saranoita - no ei kai näy, jos se kerran on umpipuuta.
AJ 19.5.2011 15:47 Vastaa lainauksella
Moi Petri, kyllä on nätti Afrikan Tikru - maalaus ja vanhennus on bueno. Mitään nurinaa ja narinaa ei voine tästä Isosta Kissasta Afrikasta sanoa. Kaikinpuolin onnistunut - taannoin Jarno T: Afrikka-Tikrun yhteydessä intouduin raapustamaan hieman taustaa noista Afrikan Kissapedoista ja kyseisestä vaunusta nro 731, ohessa linkki ko. Jarnon malliin ja jorinaani: www.pienoismallit.net/galleria/malli_8809/

Ei Tamiyan Tiger I:n ikä näy mallissasi, vaikka olethan hieman "hifistänyt" sitä tykinputkella, teloilla ja jne…

Eihän näistä ns. DAK Tikruista voi olla pitämättä, pikaiseksi "terapiaprojektiksi" loistavaa työtä! Pakkohan tätä Tikrua on digata! Parhain terveisin, AJ
Esko P. 19.5.2011 16:07 Vastaa lainauksella
Todella upea! Voi kun itse pystyisi joskus samaan…
Todella loistavaa jälkeä Petri. Ainoa kohta mikä pistää silmään on vaijereiden tummasävy. Tässä mallissa kyllä näköaisti lepää.
Jahas, Petri on saanu Tiikerin valmiiksi. Hienoa työtä jälleen, mukavan kulahtanut. Ja erityismaininta siitä miten hyvin olet saanut letkut istuun, kun ottaa huomioon millasta materiaalia ne ovat. ;)
Upea malli mahtavasta panssarista, rakennusjälki hienoa. Maalaus on todella onnistunut ja vanhennukset sopii hyvin eikä hypi silmille. Telat on kyllä just sopivan teräksiset. Ainoa napina alustan puute ja ehkä hivenen puhtoiset hinausvaijerit, muuten hienoa työtä meikä diggaa:)
Pelottavan hyvä tikru. Ilmeisesti kuvausvalot ovat melko kirkkaat? Valo tuntuu korostavan varsinkin tummia värejä ja varjoja turhankin paljon. Olisi mielenkiintoista nähdä malli päivänvalossa.
Kiitokset kannustavasta palautteesta!

Jouduin kuvatessa käyttämään salamaa ja apuna vielä työpöydän lamppua,tässä kämpässä on yllättävän vaikeaa järkätä kelvolliset kuvausolosuhteet… Kun vielä 2kpl uteliaita kissoja pyrkii "avustamaan" hommassa,kuvaus melkeinpä pakko tehdä työpöydällä,ainoa paikka jonka ovat sisäistäneet "pääsy kielletty"-alueeksi! ;)

(Otan tämän tänään Parolaan näytille jos ehdin nikkaroida jonkinlaisen kuljetusratkaisun…)
rhakaleh 20.5.2011 11:29 Vastaa lainauksella
Vaikeapa tuosta on mussutettavaa keksiä, mutta mussutanpa nyt vähän kuitenkin: Vaunu maltillisesti säistetty, mikä on ihan jees - nykyäänhän muoti-ilmiönä näyttää olevan mallailla överiksi vedetyn törkyisiä vaunuja. Siltikin nuo vaijerit ja työkalut näyttävät kovin siisteiltä verrattuna muuhun vaunuun, ikään kun ne eivät oikein 'sulautuisi' kokonaisuuteen. Vai johtuneeko valaistuksesta?
"Pikainen ja rentouttava terapiaprojekti". No se! Minusta terapiaprojekteja on kaikkinainen mallailu, mutta pikainen… Ei kyllä tämä kovin pikaisesti väsätyltä. Tai aika on kyllä todella suhteellinen käsitys. Jopa niin suhteellinen, että tiedemiehetkään eivät voi vieläkään tarkalleen antaa määrettä ajalle.
Minkähänlaisia malleja teet, kun ne ei ole terapiamalleja ja pikaisesti kasattuja???

Tämä on huikea malli. Mielestäni kaikki natsaa minun silmiin aivan täysillä. Antaisin täydet, mutta puolikkaan pudotin pois noista em. kommenteista. Jotkut löysi pikku virheitä. Itse en olisi ilman lukemista löytänyt.
Viikon mallia povaan.
Kaikki nämä valitettavan vähälukuiset mallisi ovat aivan huikeita, mutta nyt kun vielä kertaalleen katsoin läpi ne, niin hitonmoinen kehitys on siitä eka mallista. Tässä se
www.pienoismallit.net/galleria/malli_8733/
Uskoisin, että sulla on enempikin malleja "jemmassa", laita kuvia tänne.
Kiitokset!
Mukava kuulla että kehitystä näkyy,tuo Suomi-Nelonen onkin ns come back-malli maakaluston pariin,edellinen vaunumalli olikin sitten 90-luvun puolella tehty…
Siis Tiikeri ykkönen … kiitän referenssistä.
"Urosmallailu". Heh, toi on hyvä…
Ja hyvä on tiikerikin.
JMR 30.5.2011 11:04 Vastaa lainauksella
Hyvin onnistunut malli,ansaittu viikon malli.
Ansaittu ykköspysti !!
Upea Tikru.
Erittäin hyvin onnistunut Tiger. Onnea Viikon Malli-tittelistä!
Miten tämä oikein on lipsahtanut silmieni väliin? Aivan sikahieno!! En ryhdy toistelemaan aiempia kommentteja, vaan sanon SUBERB! Ja onnittelut viikon mallista!!