Pienoismallit.net

Vespa Primavera 125cc

Italerin "Classic Bikes"-sarjaa. Sarjassa tulee osia kumista kromiin ja kaikkea siltä väliltä.
Noista kromiosista en jotenkin pidä ja niinpä maalasin jotkut metallivärillä.
Parasta sarjassa on varmaan jousitus. Sekä etu-, että takapää on ihan kierrejousilla varustettuja.
Mutta valuista olen yllättynyt. Italeri on ollut ihan suosikkejani, mutta tässä ei kaikki ollut ihan kohdallaan.

Valu oli punaista muovia, joten valitsemaani väriin piti pohjamaalaus tehdä pariinkin kertaan.

Kommentit

Oikein hienoa työtä. Ainut mikä pisti silmään oli tuo melko voimakas "rako" bensatankin luukussa.
Tai mikä tuo vasemman puolen luukku nyt onkaan. Erottuu vähän turhankin hyvin.
Todella kaunis pyörän malli.Huolellista ja siistiä työtä kautta linjan.Ainut asia joka "pistää" silmään on tosiaan tuo luukku josta Heikkikin mainitsi.Tämä malli ei mielestäni kaipaa kyllä minkäänlaista vanhennusta.Ei muuta kuin kaupan ikkunaan vaan ja hintalappu kylkeen.
Katselin juuri tänään hikisen ja pölyisen bussin ikkunasta kun kaveri paineli Vespalla ohi huivi tuulessa hulmuten…Kateeks meinaapi käyvvä.
Tunturi 15.5.2011 22:02 Vastaa lainauksella
Ihan kohtuullisen hyvältä lopputulos näyttäisi. Tuulisuojan yläkulmassa näkyy jotain röpellystä kakkos- ja vitoskuvassa, onko märkä maali saanut kontaktia sormiin tms? Kyseisen tuulisuojan reunan "paksunnos" on krominvärinen lista, joka tässä on jäänyt huomiotta ja maalattu siniseksi. Nyt on kaksi käytännössä samanlaista kuvaa vasemmalta ja kaksi oikealta, mutta kuvat takaa ja edestä puuttuvat, niitä siis kaipaisin. Ja rohkeasti rehtiä lähikuvaa detaljeista oletuskuvan tyyliin.
Nätti kuin mikä. Valonheittimen detaljit mykistyttäviä.
Veksi 16.5.2011 09:41 Vastaa lainauksella
Komea. Pidän kun ei ole sotaisa. Muuten tuollaista sivuvaunupyörää ajoin armeijassa. Zyndapp oli ja kulki yhtä kovaa etu- ja takaperin. Samat vaihteet käännettiin pakille.
Siisti mopo. Miten muuten noiden ohjaustangon kahvojen laita? Oikeaa Vespaa en muista, mutta jos kerran seisontatuki on kromattu, voisi kahvojenkin kuvitella saaneen kromia pintaansa. Esim. Alcladin kiillotettu alumiini?Makuasia, mutta mielestäni näyttäisi paremmalta. Ei kaipaa säistystä, on oikein hyvä juuri näin "kiillotettuna".
Kiitos tähän mennessä kommentoineille.
Tässä selostuksia:
Heikki H:lle ja Opalle. Olette oikeassa, rako olisi pitänyt vuolla siistimmäksi. Pistää silmään.

Tunturille: Tuo röpellys on ihan valussa. Ajattelin vuolla ja hioa sen pois, mutta sen täyttäminen olisi ollut jo haasteelisempi. Se on niinkuin asfaltti-ihottuma, joten jätin sen noin. Joissain kuvissa - referensseissä - se on kromia, joissain samaa kuin koko olemus. Senkin jätin siis näin. Varmaan näyttävämpi olisi ollut maalaus. Kuvia saatan laittaa lisää.

Veksille: Hienoa, että sinunkin iässä tullaan tänne sivustoille ja annetaan kommentteja. Katsoin vieraskirjasi ja ymmärrän, että täällä on sotaisia malleja aika lailla. Mutta niistä porukka tekee historiaa. Tuo sivuvaunupyörä on tässä BMW. Zyndapp oli niinkutsuttu "sotanorsu" ja niitä tosiaan oli meillä armeijassa vielä vissiin kuuskytä luvulla. Ei pyörissä voimansiirrossa paljon eroja ollut. Vaihdevipu tankin kyljessä ja siitä tosiaan sai saman kyydin myös taakseppäin.

A.Lappalaiselle: Kromiosia tosiaan tuli useita, mutta nämä ei olleet kromattuja. Juuri näihin olisin toivonut kromia. Helpompi, kun maalaan seisontatuen pois kromista.
70-luvulla kunnostimme kaveriporukan voimin sota-Zyndappin m.1939. Oli se kyllä hirmuinen peli. Vanteille kävi suoraan Volkkarin renkaat. Oli hydraulijarrut ym. hienouksia. Ajelimme kerran täydellä kuormalla pellolla ja kokeilimme maasto-ominaisuuksia. Ranteenvahvuinen leppä jäi sivuvaunun ja pyörän väliin mutta Zyndappi ei moisesta välittänyt vaan veti mennessään puun juurineen pellosta irti :) Painoa pyörällä oli muistaakseni 350kg.
Kuuluu olleen aikamoinen mönkijä. Ilmanko norsuksi kutsuivat. Tämän mallin esikuva ei pitkälle pottupeltoon pääsisi. Hyvä että hiekkateitä voi ajaa…
Tätä ihailin kuopiossa. Todella siististi tehty! hienoa jälkeä! :)
Kiitti Juuso. Aika kiva malli oli rakentaa, mutta suht isojen pintojen maalaus on aina haastavaa pensseleillä.

Muutenkin kiitos sinulle, että olet osoittautunut tämän sivuston tosi aktiiviseksi käyttäjäksi.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Tähän harrastukseen ja tämän sivuston selaamiseen jää helposti koukkuun. Mutta on niitä pahempiakin koukkuja olemassa.
Pitäs ite tehdä pari 1:12 tamiyan 80-luvun monttupyörää… Juu kyllä tätä sivustoa on tullut selattua sivusta katsoen aikaisemmin ja nyt entistäkin aktiivisemmin :D
AJ 24.11.2011 17:59 Vastaa lainauksella
Moi Timo, Vau, mieletön Vespa! Joo, tuo rako näkyy, mutta ei kai se nyt niin häiritsevä ole, kun se on tavallaan ympäriinsä yhtä suuri eli balanssissa - kyllähän jossain Vespoissa varmasti gasotankin luukuissa vastaava rako on - ainakin jossain vaiheessa.

Minua kiinnostaa tässä pienoismallissa eniten se, että kyllä näyttää aidolta oikealta Vespalta - tuohon kun olisi laittanut oikeasta sinisestä Vespasta kuvia mukaan, niin uskoisin, että olisi vaikea erottaa kumpi on kumpi.

Mielestäni tämä on erittäin onnistunut pienoismalli esikuvastaan, huolimatta luukkuraoista, bueno! Hitsi, tämä mallihan saa aikaan sen reaktion, että kylläpä tekisi mieleni jossain vaiheessa myös kyhätä jostain kaksipyöräisestä pienoismalli - eli kyllähän Vespa-mallisi toimii juuri niinkuin pitääkin. Kyllä diggaan! Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ. Mallihan on ollut sivuilla jo kaaauuuaan. Joku kun nostattaa sen, niin saa aina palautetta.
Tuo rako häiritsee itseääni vieläkin, mutta nyt kun sain siitä palautetta, niin alan laitella sitä uusiksi.
T.T
Jani.K 5.12.2011 18:40 Vastaa lainauksella
Hieno on ei voi muuta sanoo…