Pienoismallit.net

Scania T143 Hinausauto

Tämmönen tuli led:in kanssani.Hinausvaruste on italerin sarjasta nro:3838.Puomin "grilli" puuttuu vielä.Muuten se on valmis.

Kommentit

Hieno!
maxres 11.5.2011 23:34 Vastaa lainauksella
Hieno malli, plussaa valoista. Nuo luukkujen ja ovien saumat olis varmaan tulleet siistimmin litkuttamalla, nyt olet tainnut maalata ne?

Näissä Scania-hinureissa on tapana aina mainita tuo alusta, H tai E ehkä sopisi paremmin. Mutta nyt ei ole napavetoakaan niin jospa tämä on sitten vähän kevyemmän kaluston hinaamiseen. :)
tomi t 12.5.2011 14:56 Vastaa lainauksella
Komia Scaania, valot kruunaa kokonaisuuen. Hieman voisit liata alustaa ja muutenkin, niin näyttäs ''ajetummalta''
Tosiaan valot näyttää hyviltä ja hyvin toteutetuilta :) Itselläkin pisti silmään noi luukkujen/ovien saumat…
Muuta moitittavaa en huomannut. Pohjasta olis voinu olla myös kuva.
Kiitoksia!
maxres> Joo, ovien ja luukkujen saumat on maalattu.
tomi> Mä haluan puhdas ja uudenveroinen pinta.Vanha maalipinta, ruosteet ja lika ei sopi mulle.
seljapa 23.5.2011 12:13 Vastaa lainauksella
Miksi hinurissa on kattospoileri? Ohjausakseli puuttuu. Hieman ihmetyttää miksi nostosylintereitä on kaksi… Käytön kannalta voisi olla vielä takalasitkin. Mielenkiintoinen ja erikoinen malli.
seljapa kirjoitti:
Miksi hinurissa on kattospoileri? Ohjausakseli puuttuu. Hieman ihmetyttää miksi nostosylintereitä on kaksi… Käytön kannalta voisi olla vielä takalasitkin. Mielenkiintoinen ja erikoinen malli.
Miks ei spoileri?Tiedän että se ei auttaa mitään mutta lisää mainospaikka ja mä haluan spoileri mukaan.Ei se auto on täydellinen kopio 1:1 autosta.En oo käyttänyt esikuva tämän projektin kanssani.
J Pokki 23.5.2011 18:56 Vastaa lainauksella
-Varsinkin ennen nousevia vilkkupaneeleita oli hinureissa ilmanohjain katolla: Jo mainituista ulkonäkösyistä (80-luku jne.) mutta niiden päälle/taakse oli myös asennettu vilkkuja, työ- yms. valoja. Näkyy korkealta kauemmas.

-Nostosylintereitä on usein raskaan kaluston hinureissa kaksi. Joko vierekkäin tai peräkkäin. Voimaa ja vakautta sillä haetaan sekä toisen mahdollisesti pettäessä toinen hieman hillitsee tilannetta… Tässä tapauksessa Bron insinöörit ovat päättäneet toteuttaa tämän näin.

-Takalasit…? Hinausvarusteita käytetään ulkoa, peileistä peruutetaan. Missasinko jotain? Näkyvyys ei varmaan olisi kovin kaksinen joten miksi laittaa rahaa niihin?
seljapa 24.5.2011 20:46 Vastaa lainauksella
En ole koskaan nähnyt hinuria, jossa olisi spoileri. Muovimallissa se tietysti voi olla ulkonäkösyistä, mutta aidossa sillä ei ole mitään virkaa, majakat ja työvalot kyllä näkyvät/näyttävät katolta muutenkin. Miksi siis laittaa rahaa spoileriin. Tässähän se peittää vielä majakat taaksepäin.

Takalaseista voisi tarpeen tullen nähdä lavallekin mitä peileistä ei näe. Tosin tässä on näkyvyys taakse nolla lasin läpi. Makuuohjaamokin torppaa taaksekatselun. Sekin on tarpeeton hinurissa, mutta mallissa ulkonäkösyistä.
J Pokki 24.5.2011 21:16 Vastaa lainauksella
Tässä muutama ilmanohjaimella varustettu hinuri. Svempa Bergendahl aloitti tämän villityksen joskus syvällä 80-luvulla:
tinyurl.com/42cl249
www.sos-stockholm.se/forum/attachment.php?attachmentid=2693&d=1272562315
img.youtube.com/vi/w0hnKj3u5hc/0.jpg

Tässä asennettu majakat ja työvalot lipan päälle:
www.suomenyrityshaku.fi/logos/94861k.jpg

Majakat, työvalot, näkyvyys… Alkaa olla nykyään yhä enemmän ja enemmän näitä nousevia ramppeja koska valot eivät sieltä katolta ainakaan liian hyvin näy varsinkaan taaksepäin hinausvarusteiden takaa, ruuhkassa autojonon takaa yms. Tässä mallissa toki majakat peittyisi spoileriin, mutta "oikeasti" näitä on siis asennettu ennen myös spoilerin päälle.

(Nykyaikainen nouseva vilkkupaneeli)
i169.photobucket.com…bums/u223/dieselmannen_photo/Stockholm%20Truckmeet%202010/IMG_3340.jpg

Makuuohjaamolla hinureissa on ollut hyötyä muunmuassa tapauksissa, jolloin asiakkaita on pitänyt saada suojaan ulkoa sateelta, pakkaselta jne. Päivähytissä tulee nopeasti ahdasta jos hajonneessa autossa on enemmän kuin 1 matkustaja. Nykyään ehkä harvemmin. Euroopassa näkee toisinaan jopa miehistöhytillisiä hinureita juuri asiakkaiden kuljetusta / kyydin odottelua helpottamaan.
seljapa kirjoitti:
Miksi siis laittaa rahaa spoileriin.
Samasta syystä kun laittaa rahaa karjapuskuriin, koristekapseleihin, jääkaappiin, taukoilmastointiin, makuuohjaamoon yms. täysin turhia kuivapainoa lisääviä kapistuksia kaikki. Mutta jos ne autoonsa haluaa, niin voihan ne ostaa. Ei automallia huononna se, että siinä on jonkun mielestä väärät varusteet. Tuosta takalasista sen verran, että makuuohjaamossa tuo takaikkuna on sen verran kaukana kuljettajan penkistä ja kun se vielä on keskellä takaseinää, ei sieltä ihmeitä näe lavalle muuten kun punkalle kiipeämällä.
seljapa 10.6.2011 08:10 Vastaa lainauksella
Et ole Lappalainen näköjään koskaan tehnyt hinaushommia, kyllä sieltä takaikkunasta näkee kun on oikeanlainen rakenne. Hinattavat romut ovat usein niin epävarmoja vempeleitä, että on tarpeen silloin tällöin vilkuilla taakse, varsinkin kääntyessä. Nykyisin sinne voi laittaa vaikka kameran valvomaan, kun hinurin rakenne estää taakse katselun. Katsoit sitten tarpeelliseksi toistaa saman tarinan minkä jo kerroin makuuohjaamosta.
Seljapa: montako takalasia sinun ajamassa hinurissa on ollut? tässä näyttää olevan yksi ja yleensä niitä on yksi? Googletteleppa hinausauton kuvia ajankulukses niin huomaat että aika monessa päälirakenteet ovat sellaiset että takalasilla ei ole minkään maailman merkitystä. Kääntyessä aika harva kuljettaja seuraa taka ikkunan kautta, koska nykyään on peilit keksitty? Ja googlettaessa huomaat että spoileritkin on melkeen kaikissa hinausautoissa. Kyllähän auto on paljon kauniimpi spoilerin kanssa.
miten sää noi ajo valot teit kun oon koitannut hakee led sarjaa omaan tulevaan mallin niin valoja ei tunnu löytyvän mutta hieno malli kyllä
tero nurmi kirjoitti:
miten sää noi ajo valot teit kun oon koitannut hakee led sarjaa omaan tulevaan mallin niin valoja ei tunnu löytyvän mutta hieno malli kyllä
Voisinpa itse veikata, että ledit tähän on ihan vaan modattu jostain basic ledisarjasta taikka sitten ne on itse tehty kuituoptisella langalla + ledeillä taikka sitte ihan vaan yksinkertasesti kahdella ledillä jotka on itse tehty toimivaksi ja kytketty tonne sisään pariston ja on/off vivun kera. Niinhän noi tehdään näihin malleihin yleensä.