Pienoismallit.net

Fairey swordfish Mk.1

Toisen maailmansodan aikainen torpedopommittaja. Konetta käytettiin koko sodan ajan myös sukellusvene torjuntaan.
Tamiyan sarja oli ilo rakentaa. Vaikka osat menivät paikoilleen kun vähän laatikkoa ravisteli, niin uusia asioita tuli koko ajan eteen. Takiloinnissa yritin ensin käyttää Eduardin etsejä. Se ei kuitenkaan onnistunut ja räpelsin sitten takiloinnin elastaani langasta.
Maaleina käytin Tamiyan, Vallejon ja GW:n maaleja (siveltimellä).
Hyvä kirja aiheesta on Charles Lambin: Upottakaa Rommelin laivat

Kommentit

Takiloinnista plussaa. Siipien valot? ei ihan istu. Myös syöksyvyöt on himpun miinussta. Niistä puuttuu kolmiulotteisuus. Olisiko voinut tehdä jostain muusta?
Maalaus on hyvä.
Kokonaisuutena malli näyttää todella hyvin tehtylle.
Ihan lähikuvia kun kattoo, niin parantamista tottakai on, mutta ei varmaan häiritse livenä.
Timo Rissanen kirjoitti:
Myös syöksyvyöt on himpun miinussta. Niistä puuttuu kolmiulotteisuus. Olisiko voinut tehdä jostain muusta
Vyöt minulla oli etseinä mutta niiden survominen valmiiseen ohjaamoon oli minulle liian haasteellista (unohtui kokomis vaiheessa). Käytin sitten siirtokuvavöitä. Vähän yritin niitä litkutella mutta ei niihin oikein eloa tullut.
Kiitos kommentista.
Tamiyan yksi vaikeimmista sarjoista, suhteessa siihen lopputulos on tyydyttävä. Laskuvalonheittimien asennus ja maalaamattomuus hyppää silmille, joten siihen pikku fixi eli suojaplexinreuna maalaten. Laskutelineet ovat ilman kuormaa asennossa, joka on sarjan oletusasento, kuitenkin jos haluaa että malli istuu kuten oikea kone tuolla kuormalla täytyisi laskutelinettä radikaalisti muuttaa.