Pienoismallit.net

Ankanmarssia

Ranska 1944

Näin alkuun lyhyesti: Monien tapaan mallailuharrastukseni alkoi lapsena mutta omassa tapauksessani rakas harrastus jäi pikkuhiljaa muiden jalkoihin. Eräänä päivänä 15:sta vuoden tauon jälkeen päätin tarttua toimeen ja rakentaa figuurin ja hommahan hieman karkasi käsistä ja tuloksena oli isohko dioraama…

"Ankanmarssia" vangitsee hetken jossain päin läntistä Ranskaa kesällä 1944. Saksalainen jalkaväkiryhmä on siirtymässä tehtävään kesäpäivän paahteessa ja kovia kokeneena. Ranskalainen pikkutyttö vedenhakureissullaan jähmettyy kauhusta tämän sekalaisen joukon ohittaessa raunioituneen kotinsa…

Figuurit ovat sekalainen valikoima Verlindenin ja Dragonin tuotteita Verlindenin vaihtopäillä. Rakennus niin ikään on Verlindenin. Puu on rautalanka/teräsvilla/oregano/selluloosa -viritelmä ja kasvit on peräisin saksalaisen fredericus Rexin monipuolisesta mallistosta. Lammen vesi on Vallejon purkista. Figuurit on maalattu pääosin humbrolin maaleilla ja öljyväreillä.

Kuvien laadusta annan itselleni kritiikkiä, sillä polte mallin esittelyyn oli kova mutta käytössä ollut kamera olisi saanut olla parempi. Jatkossa sikälimikäli malleja tulee lisää, lupaan kiinnittää huomiota kuviin:)

Kommentit

Vau! Upea dioraama, ansaitsisi tosin reilusti kuvia lisää. Koko homma kaikin puolin moitteeton. Kerrotko vielä tuosta lammen teosta, lienee Still Wateria? Miten syvä se on, onko värillistä ainetta vai onko pohja maalattu?
Viime syksynä Kuopion näyttelyssä tätä ihastelin pariinkin otteeseen. Loistavaa työtä.
Onpas hieno! Figuista hieman lisää kuvia, kiitos :)
Ens alkuun kiitokset palautteesta! Lampi tosiaan on Still wateria ja alunperin kirkasta jota sävytin tamiyan maalilla hieman "mutaisemmaksi". Syvyyttä lammella on noin 2-3cm. Tein lammelle pohjan kasveineen ja vähensin sävyn määrää still waterissa kerros kerrokselta syvyysvaikutelman aikaansaamiseksi. Still wateriahan laitetaan parin millin kerroksina, joten lammenteko otti kyllä aikansa.

Voin laittaa lisää kuvia jahka saan muokattua hieman pienemmiksi…
Tuo lampi on kyllä näyttävä ei voi kun ihastella. :)
Ei ole ihmekkään,jos tyttöä pelottaa. Äijäthän näyttävät aivan Korkeäjännityksen sivuilta repäistyiltä saku-ilkiöiltä. Hyvin olet siis saanut figuurit maalattua ja kaikin puolin hieno dioraama muutenkin.
Tosiaan tämä oli Kuopiossa näytillä isänpäivänä. Veti kyllä puoleensa. Kuvasin ja katselin moneen kertaan. Aina löytyi jotain uutta.
Nämä kuvat ei valitettavasti kerro koko komeutta. Annankin pojot livemuistelmilla.
Ps. Kuittasitko tällä muuten kalakukon?
Niin näistä kuvista ei näy ne ankatkaan…Siellä lammen ympäristössä on katseltavaa vaikka kuinka paljon. Kuvia lissee.
[quote="Timo Rissanen"]
Niin näistä kuvista ei näy ne ankatkaan…Siellä lammen ympäristössä on katseltavaa vaikka kuinka paljon. Kuvia lissee.

Osaisko joku konkarimpi kertoa, miten tuota kuvien lataustilaa saa lisää? Oon yrittäny pienennellä nuita mutta tällä haavaa tuonne saa noin max neljä kuvaa:( Vaihdan tonne joitain kuvia lammesta, siihenhän tässä hankkeessa eniten aikaa kuluikin..Niin ja muistaakseni kalakukko tuli ja maistui:)
Muutama Kuopion näyttelyssä otettu kuva.
Rauniotalo
Tytteli
Yleisnäkymä
Olli tuossa jo laittelikin joitain kuvia. Varsinkin tuo "tytteli" antaa viitteitä muillekkin, minkälaisesta dioraamasta on kyse.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Mistäpäin Saikkonen on muuten kotoisin?
Tämä on jo sellainen malli, että pyytäisin T. Mynttiseltä lisää kuvatilaa.
Onhan ne kuvien tilavuudet jossain pakko määritellä ja tällä sivustolla ne on jossain säännöissä.
Lisäksi Tomi laittoi joskus hyvän esimerkin siitä, että miten kuva vie "kuvatilaa". En nyt löytänyt sitä.
Mutta joku viisaampi sen löytää ja sillä saat kuvia lisää.
Tai sitten ota siitä kuvia jonnekkin toiseen tallentajaan ja laita linkki tänne.
Komea on kokonaisuus. Hieman pistää venäläinen konepistooli saksalaiskäsissä länsirintamalla silmään. Patruunahuolto saattaa tökkiä? Pikkujuttu kuitenkin loistavan kokonaisuuden kanssa. Tämä pitää nähdä kyllä livenä.
Mika Haalahti kirjoitti:
Hieman pistää venäläinen konepistooli saksalaiskäsissä länsirintamalla silmään. Patruunahuolto saattaa tökkiä?
Hienoa että huomasit kyseisen jutun ja laitoit kritiikkiä! Ajatus oli laittaa ryhmään yksi itärintaman konkari, jolla tosiaan on neukkuase. Luin jostain, että sakemannit tykästyi nuihin siinä määrin että tehtailivat muutaman tuhannen painoksen MP38/40:n panoksia käyttäviä venäläiskonepistooleja.