Pienoismallit.net

Ps 221-14

Tuntematon sotilas

Dragonin middle Jstä sarjan osin backdeitattu early J. Malli rakennettu suoraan laatikosta, lisäyksinä Friukkarit ja Tamiyan polyesterikitistä tehty zimmerit.

Malli esittää Ps 221-14 juuri ennen Jyväskylän varikon paloa talvella 1947 eli hakaristit on ylimaalattu vihreällä ja maalarimestari on samalla innostunut tekemään schürtzeneiden yläosiin ja runkoon pientä naamiomaalauksen tynkää. Tässä yksilössä sivun kokarditkin on hieman kummassa paikassa.

Mallailuiloa ja Vappua kaikille!

Terveisin,

Jari

Kommentit

Jonne 29.4.2011 14:36 Vastaa lainauksella
On jälleen upeaa jälkeä! Hyvältä näyttää nuo sinivalko-kokardit. Hyvää vappua.
Ei naarata - sanoi savolaisukko, kun eukko hukku.

Ei siksi naurata, kun olen kateellinen. Toisaalta vetää suuta virneeseen, kun joku osaa tehdä tällaisia.
Olen katsonut kuvat moneen kertaan ja en voi kun ihmetellä.

Siinäpä (rakentava) kommenttini.
Ja tässä mieltymykseni:
Jälleen kerran silmiä hipelöivän upea tankki rähinärauta-expertiltä. Oot sinä kova jätkä tuossa säistämisessä… muun rakentamisen ohessa. =)
Timo Rissanen kirjoitti:
Ei siksi naurata, kun olen kateellinen. Toisaalta vetää suuta virneeseen, kun joku osaa tehdä tällaisia.
Olen katsonut kuvat moneen kertaan ja en voi kun ihmetellä.
Jos olisin kunnianhimoinen amatööritankkirakentaja, niin lähinnä masentaisi.
"Ehkä 268 mallin jälkeen osaan minäkin…O_o "

Loistavan näköinen. Ei voi muuta sanoa.
Jari on tehnyt jälleen aikamoisen mestariteoksen. Rakennustekniikka ja vanhentaminen erittäin hyvin mestarilla hallussa. Ainoastaan perusmaalaus on omaan makuun liian vaalea. Oma näkemys on, että pienoismallissa naamiomaalaus pitäisi toimia, kuten esikuvissa. Nämä ovat tietysti makuasia.
Miellyttää kovasti omaa silmää tämä, samaten mallin yleinen vaaleus. Jos tästä hakemalla hakee rakentavaa kritiikin aihetta, niin ehkä se, että onkohan maalipinnan lohkeilut menneet hieman yli realismin.

Kerään erilaisia telaketjujen pintakäsittelytapoja, joten voitko kertoa tarkemmin, miten sait ketjut näyttämään tuolta?
näyttä ihan oikialta tankilta :D mahtava malli!

onko muute autenttinen, ja mistä sait refrenssit?
Todella näyttävä panssari, taidokkaasti rakennettu ja todella hienosti saatu raskasta teräksen vaikutelmaa. Parasta antia kokolailla.
Mitäpä tuosta muuta, kun Voi Rähmä, kun on hieno!!! Glada, muttei klaara Vappen!!
AJ 30.4.2011 11:52 Vastaa lainauksella
Moi Jari, kokonaisuudessaan aivan loistava pienoismalli Mk IV:sta! Mallistasi näkee hyvin, kuinka esteettinen vaunu Pz IV itse asiassa on, kun sen osaa rakentaa ja viimeistellä yhtä upeasti, kuten sinä olet tehnyt.

Kuvasi mallista ovat onnistuneet hienosti - ns. Raimo Leino tasoa. Taidat Raimon kanssa olla saitin parhaita kuvaajia.

Jos nyt oikein hakemalla hakee jotain "kritiikkiä", niin ne ovat nuo jo edellä esiintuodut asiat; kenties ehkä liian vaalea perusmaalaus ja kenties ehkä liiallinen lohkeilu, mutta oikeastaan nämäkin ovat pitkälti makuasioita, joten eipä niistä voine mitään rokottaa.

Itse diggaan kokonaisuutta kovasti - mallisi ns. kolahti aivan kuten Petri M:n upea T-26 malli. Tämä mallisi lienee Petrin em. T-26 mallin kanssa tämän saitin parhaat panssarivaunumallit tai ainakin varmasti parhaita.

Kuten Toni J edellä, funtsin sitä, että millä tekniikalla sait nuo telat näyttämään noin realistisilta. Mielettömän hienosti onnistuneet telat.

Loistava & upea malli!

Iloista & Hauskaa Vappua kaikilla sekä Mallailuiloa!

Toivottaen, AJ
Kaunista, niin kaunista. Tämä tosin on omasta mielestäni saksalaisten "tylsin" vaunumalli, mutta tämä pienoismalli on jotakin aivan käsittämättömän upeata - tämä on taidetta!
Kiitoksia arvon kolleegat!

Jonne, Timo, Jaska, Heikki, Mika, Jarno ja Seppo, kiitos herroille kommenteista!

Toni ja AJ, telaresepti on perinteinen Migin FAQsta opittu: Friukkarit perusmaalattuna Tamiyan Buff+Flat earth sotkulla, MIGin pigmenttejä sinne tänne(tässä Rubbel dust, Light mud ja Dark dust), ne tärpätillä/washilla kiinni, AKn Fresh mud telan keskikohtiin ja hiomapaperilla kuluvat kohdat auki. Toimii mestareilla maailmalla, miksei meilläkin?;-)

Veeli, malli on tehty Sotamuseosta löytyvän valokuvan perusteella. Kuvassa näkyi vasen puoli ja keula yläviistosta, loppu on arvailua.

Raimo, taidetta tehdään perinteisesti siveltimellä, ei ruiskulla!;-)

Mukavaa viikonloppua kaikille,

Jari
Oops Jari did it again!

Täyden kympin vaunu! Bravo!
Täytyy sanoa että sanattomaksi menee,eipä ole paljon valittamista,sävyt on kohdillaan ja telat ja alarunko on todella näyttää hyvältä! Maalin lohkeilua ei ole mielestäni liikaa,kuuluu asiaan tuossa mallissa,siitä on kai jokasella oma näkemys,joka tapauksessa mestarin työtä!!
Vau! Hieno kuvamanipulaatio!
Onpa taas kerrassaan upea panssari! On sinulla kyllä tuo sotilasajoneuvojen tekeminen melkoisen tukevasti hyppysissä.
Komea on ei voi muuta sanoa, mestarin käsialaa.