Pienoismallit.net

F7F-3N Tigercat

Ikuisuusprojekti pois vihdoinkin jotenkin kasassa. Korean sodassa lentänyt yksilö jolla ammuttiin öisin alas ikivanhoja Po-2 kangaspuita. Kaksipaikkainen jossa pilotti+tutkaoperaattori.

Keula on täynnä lyijyä mutta ei meinaa pysyä nokkapyörä maassa ja keulii kovasti. Olikohan oikealla koneella samanlaista ongelmaa? *Lisäys* Löysin SSP-In Action 079 Tigercat kirjasta kuvan. (kuva numero 5!). Näyttää olleen yleistä keuliminen kyseisellä tyypillä ::D

Mattamusta melko masentavan värinen , kiiltävä navy blue valkoisin tunnuksin olisi ollut parempi vaihtoehto.
Paska malli mutta tulipahan tehtyä.

Kommentit

Upia vempele! Oman P-61 kanssa oli vastaavaa ongelmaa muinoin. Laitoin lyijyä myös moottoriikoppiin, nehän ovat kumminkin laskutelineitten etupuolella, tuskinpa oikeen koneen kanssa vastaavaa ongelmaa on ollut.
Huh, miten hieno. Tarkkaa jälkeä maalauksissa ja vaikka on musta, niin paneeliurat näkyy kivasti.
Siirtokuvat istuu ja antennilanka on hyvä.
En ala valittamaan mistään. Nelkku tulee.
No niin sisäfile paistuu uunissa ja mittari huutaa… Nakkasin vahingossa 3.5 nyt meen keittiöön..pääsiäisen ruoat on pelissä…nelonen oli tarkoitus.
hieno on :-)
Nätti katti, mut miksi siiven kärjen lentovalo on hopeaa ??
KK 25.4.2011 18:30 Vastaa lainauksella
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Nätti katti, mut miksi siiven kärjen lentovalo on hopeaa ??
Se on maalattu valkoiseksi ja tussattu punaiseksi. Näköjään värit lähtenyt kulkemaan mallia hieroessa kuvattavaksi
Miksi yöhävittäjässä on rakettipommit siivissä? Vai onko nuo edes rakettipommeja, vai jotain soihtuja?
Sinänsä ihan mielenkiintoinen juttu, että hermosahat lensi Koreassakin. Taisi olla onnistunut taktiikka.
KK 2.5.2011 21:25 Vastaa lainauksella
VMF(N)-513 flying 15 F7F "Tigercats" and 15 F4U-5N "Corsairs,", squadron flew 2,086 hours in 604 night combat sorties, inflicting severe damage on the Chinese Forces tactical and logistical units. ~ wikipedia / SSP-In Action 079 Tigercat

Yöhävittäjä roolin lisäksi hyökkäilivät maajoukkoja vastaan yöllä. Etsivät kolonnia pimeässä ja kun löysivät "Firefly" koneet pudottivat soihtuja Tigercatit antoivat asevaikutusta 4x20mm tykeillä, pommeilla ja HVAR raketeilla.

Po-2 roolista joku muu voisi valaista
Po-kakkoset lienee lentäneet samanlaisia tehtäviä, kuin itärintamalla? Pommittivat kaikkea mitä pimeässä löysivät. Ilmeisesti myös Antonov An-2 koneilla lennettiin vastaavia tehtäviä. Italerilla oli mallikin Antonovista kahdella rakettipommi-podilla.