Pienoismallit.net

T-72 M1

Suomen T-72

Tässä olisi ensimmäinen mallini noin kymmeneen vuoteen. Revellin malli oli hyvä koota, mitään vikaa ei osissa ollut. Kasauksessa omia mokia tuli kuitenkin melko lailla, mutta tämä on ensimmäinen mallini jonka yritin tehdä kunnolla jne. Esimerkiksi osa savunheittimistä osoittaa ihan minne sattuu ja pääaseen vieressä oleva valo (vai onko se valo?) on myös jokseenkin kuinka sattuu. Jälkeenpäin nuo kaksi asiaa harmittaa ehdottomasti eniten itseäni!

Malli on maalattu revellin ja humbrolin emalimaaleilla ja niidenkin käytössä on kyllä paljon opittavaa vielä. Tuli laitettua välillä aivan liian paksuja kerroksia! Yritin myös jonkunlaista filtteriä ja washia saada tähän, onko ne mielestänne onnistunut ollenkaan?

Telapyörästöön kokeilin erikeepperi+ruokasooda+vesi yhdistelmää likaamiseksi, mutta siitä ei tullut mielestäni ollenkaan hyvä ja taisi olla ensimmäinen ja viimeinen kerta kun sitä käytän. Pigmenttien kanssa oli myös aluksi ongelmia, ja siksi näyttää ehkä vähän siltä, että niitä on liikaa mallin pinnalla?

Kaikenkaikkiaan erittäin mukava oli rakentaa pitkästä aikaa ja toinen malli on jo pöydällä! :) Paljon opin jo itse tekemällä, mutta toivottavasti opin lisää hyvistä kommenteista! :) Myöskin kiitokset loistavasta sivustosta, olisin ihan pihalla ilman tätä! :D

Kommentit

Tuukka O. 19.4.2011 16:23 Vastaa lainauksella
Kelpo vaunu. Kaksi ekaa kuvaa ovat hieman liian tummia, valotuksen määrää pystyy säätämään kuvanmuokkausohjelmilla. Tarkkaan en tiedä missä kunnossa mallin esikuva on, mutta omaan makuun vähän liiankin likainen. Paikoin näyttää aavistuksen ruosteiselta, mikä ei liene tarkoitus.

Maalaus siisti, eikä näytä liian paksulta. Värit myös sopivat hyvin toisiinsa, joten kyllä ne filtterit ja washit ovat asiansa hoitaneet.

ps. sama malli pestynä löytyy mallikansiostani ;)
Joo tosiaan pigmenttien kanssa oli aluksi vähän ongelmia, ja korjatessa ensimmäistä yritystä tuli innostuttua vähän liikaa :D Ruoste ei ole tarkoitus, taitaa olla pigmentin sävyvalinta väärä. Näyttää Vallejon sivuillakin sanottavan Burnt Sienna sävystä: "Light rust colors. Red Earth."
Ihan kelpo malli noin pieneksi. Eikä telastokaan olisi mennyt överiksi, jos olisit tähän jonkun alustan laittanut. Eli vaikka mutaisen tienpätkän.
Tuo ruoste on mennyt mielestäni himpun liiaksi. Vaijerit kaipaisivat myös eri väriä. Kyllä tätä passaa esitellä täällä.
Lisää vaan rakentamaan.