Pienoismallit.net

Honda Civic 1,3 1984

Ensimmäinen autoni

Vuosi 1989 kuuma kesäpäivä jossainpäin suomea muutama kaveri nousee kuumasta autosta ja ryntää kilpaa uimaan. Auton stereoista huutaa Skid Row 18 and life rantaleijonat ovat saapuneet paikalle! Nostetaan lauta auton katolta ja ruvetaan näyttämään tytöille kuinka homma toimii. Jotenkin noin se saattoi mennä, ainakin auto ja lauta olivat totta;)
Ajelin siis tällaisella Hondalla kaikkiaan yli 50000km pitkin suomea ja paljon ehti tapahtua ennen kuin myin auton pois 2 vuotta myöhemmin. Kaiholla muistelen noita aikoja ja tuota autoa, ensimmäistä kertaa elämässä sitä oli todella vapaa.
Malli on siis Tamiyan ja se on painettu ilmeisesti 1984. Tuon ajan Tamiyan laatu ei vastaa ihan tämän päivän Tamiyaa, joten tässä tapauksessa se tarkoitti sisustuksen täydellistä uudelleen rakentamista. Lisäksi malli oli tehty esittämään kalliimpaa 1,5 litraisella koneella varustettua autoa, joten joutduin työstämään jonkun verran ylimääräisiä varusteita autosta pois. Tämän lisäksi autoon piti laittaa kaikki ne varusteet jotka olin autooni ruuvannut, liimannut tai teipannut. Renkaat ja vanteet ovat myös aivat toisesta mallista kotoisin. Surffilaudan rakensin muovilevystä ja kitistä. Masto on neljästä eripaksuisesta muoviputkesta hiottu muotoon. Täällä on alkuperäinen blogi mallista.

Kommentit

Loistava. Erityisesti renkaat ja pohja miellyttävät silmää. Sisustan yksityiskohdat upeita.
Todella upea malli. Pisti vain silmään tuon metallimaalin isot metallihiutaleet. Nuo pienet yksityiskohdat ovat tosiaan upeita, joita olet jonkin verran väsännyt. Säistys on myös onnistunut mielestäni hyvin. Hyvää jälkeä, ei voi muuta sanoa.
Siis onks toi pienoismalli!? Jumankaut et on hyvän näköne!!!
Tosi siisti sivikki, sehän on kuin oikea, mutta pari pikkuseikkaa jäi mietityttämään.. Auto näyttää olevan vasta pesty ja vahattu, mikä on ok, mutta vissiin vähän kiireessä kun jäi renkaat huuhtasematta.. Jos taas pesusta on sen verta aikaa että soratiellä renkaat on noin pölyttyneet niin sama pölyähän voisi hieman kupeissa olla. (kupeissa, kuve = kylki, ei kuppi :D)

Ja rekkarin numerot ja kirjaimet, onko liian korkeat?

Erityisesti takavalot on erittäin siistit, suorastaan täydelliset!
Topi Mäkelä kirjoitti:
Pisti vain silmään tuon metallimaalin isot metallihiutaleet.
Metallimaalit aiheuttavat varsinkin kuvatessa ikävän ilmiön joka saa nuo kiteet näyttämään liian suurilta, luonnossa katsottuna kiteet ovat ihan maltillisen kokoisia. Luulen että kyse on siitä että nuo kiteet heijastavat valoa niin tehokkaasti ja se saa ne näyttämään suuremmilta. Vähän sama ilmiö kuin heijastaisi peilillä valoa silmiin, heijastus näyttää suurentavan peiliä vaikka kyse on vain valon yliannostuksesta.
Oskari Reinikka kirjoitti:
Auto näyttää olevan vasta pesty ja vahattu, mikä on ok, mutta vissiin vähän kiireessä kun jäi renkaat huuhtasematta.. Jos taas pesusta on sen verta aikaa että soratiellä renkaat on noin pölyttyneet niin sama pölyähän voisi hieman kupeissa olla. (kupeissa, kuve = kylki, ei kuppi :D)
Ja rekkarin numerot ja kirjaimet, onko liian korkeat?
Mulla on aina auto pesty ja vahattu (tämä on tosi tarina), renkaat ne vain ovat ensimmäisenä ottamassa pölyä vastaan. Käsin kun autoa pesee niin aika harva pyyhkäisee renkaan sienellä puhtaaksi ja pelkkä vesiletku ei niitä puhdista, nykyäänhän on sitten painepesurit jotka saavat renkaatkin puhtaiksi pelkällä suihkulla. Efekti näissä renkaissa on toistaiseksi hieman turhan voimakas, mutta tämä on hieman kesken vielä. Tulevaisuudessa meinasin vielä tehdä kokonaisen dioraaman tämän ympärille, joten tuo säistyskin on tavallaan vähän etuajassa. Kilpien kirjaimet tosiaan vaikuttavat hieman korkeilta, mutta ovat sentään oikein ja oikeassa järjestyksessä.
tomi t 6.6.2011 15:42 Vastaa lainauksella
Hieno Honda, hyvin oot kyl tehny ei ole mitään valittamisenaihetta. Nuo Malluaskin kaltaset yksityiskohat kruunaa kokonaisuuden.
Minä en jostain syystä perusta näistä auto malleista, mutta tämän kohdalla kyllä säväytti. Kaikkiaan hienosti tehty malli.
Muistan tämä surffaus aikakauden. Jokainen ajeli surffilaudat katolla. Vissiin pilistä ajoivat. Kypsyin siihen harrastukseen tämän mallin uusioaikoina jopa niin, että teetin tupakkiaskin kokoisia tarroja, joissa luki: MINÄ EN SURFFAILE.
Tarrat oli aika haluttuja…

Mallista:
Loistelias työ. Renkaat ja vanteet ehkä aivan parasta. Mutta muutenkin ei näytä pienoismallilta. On kuin aito Civikki.
Miiniusta metalliväristä. Tämän olisi saanut ehkä toimivammaksi aivan vaikka Hondan valkealla tai jollain muulla. Metalli antaa tuunatun vaikutelman, jota taas muualla autossa ei ole.

Lisärakennelmasi nostaa mallin arvoon arvaamattomaan. Ne ovat valtavan hyvin tehtyjä.
Tässä minun mieltymykseni:
Timo Rissanen kirjoitti:
Mallista:
Loistelias työ. Renkaat ja vanteet ehkä aivan parasta. Mutta muutenkin ei näytä pienoismallilta. On kuin aito Civikki.
Miiniusta metalliväristä. Tämän olisi saanut ehkä toimivammaksi aivan vaikka Hondan valkealla tai jollain muulla. Metalli antaa tuunatun vaikutelman, jota taas muualla autossa ei ole.

Lisärakennelmasi nostaa mallin arvoon arvaamattomaan. Ne ovat valtavan hyvin tehtyjä.
Tässä minun mieltymykseni:
Metalliväri oli hieman pakollinen valinta, kun esikuva oli tämä.
Oikea Civic
Tällä siis allekirjoittanut ajeli vuodesta 1988 vuoteen 1990.
paavo p. 6.6.2011 23:08 Vastaa lainauksella
Hienohan tuo :-D
Yksityiskohdat menevät yli ymmärryksen. Paitsi Coltti on liian leveä pituuteen nähden, siitä napinaa. ;)
Ei tuosta osaa mitään kritiikkiä antaa. Silti odotan kuinka paljon parempi se toinen "yritys" mahtaa olla…
Laadusta viis hieno on Honda siis, mulla oli kans joskus musta Civic 1,4 HB 16 V.Fanitan tätä mallia.No 80 ja 90 luvulla oli myös The Boss,Bruce Springsteen hurjaa musaa sekin.
Yksityiskohdat ja varsinkin vanhennetut renkaat ja painotetut peltivanteet ovat tämän mallin ehdoton suola =) Hienoa jälkeä.
Mistäs nuo vanteet ja renkaat olikaan peräisin. En muista nähneeni mainintaa. Kyllä se on hieno Hondaksi :)
Janne Herajärvi kirjoitti:
Mistäs nuo vanteet ja renkaat olikaan peräisin. En muista nähneeni mainintaa. Kyllä se on hieno Hondaksi :)
Vanteet tulivat kaverilta joka oli säästänyt ne Tommy Kaira Nissan Micrasta ja sen valmistaja taisi olla Fujimi.
Ebaysta löytyy ainakin yksi ja vielä edullinen.
Renkaat lainasin varaosalaatikossa lojuneesta Fujimin Isuzu Belletistä. Ne eivät olleet mitkään loistavat renkaat, mutta lähes oikean kokoiset. Taisin kyllä hieman kaventaa niitä että leveys olisi lähempänä, vaikka olisi niitä voinut kaventaa vähän lisääkin.
Siis aivan mahtava!!
hemuli- 13.6.2011 19:39 Vastaa lainauksella
hiano
Todella hieno malli kaikkine pikkuyksityiskohtineen. Ei tästä ilman suurennuslasia (jos silläkään) löydä mitään isompaa valittamisenaihetta.
Hienot yksityiskohdat,,,,C-kasetit ja Punanen Marlboro !!!!Upeaa muistelua…ittellä oli kyllä Datsun mutta ei haittaa