Pienoismallit.net

Panzer III Ausf.G Afrika Korps

Mallin esikuva sijoittuu Pohjois-Afrikkaan touko-kesäkuussa 1941. Yksikkönä PzR5, 5.Ie-div (rakennusohjeen mukaan).

Tässä siis panokseni aavikkoaiheiseen ryhmärakenteluun eli Afrika Korpsin Panzer III Ausf.G kasattuna suoraan laatikosta, paitsi että muovipalatelat on korvattu valkometallisilla.

Vehjes meni kasaan helposti. Pienenä miinuksena se, että paketista puuttui tyystin toinen telaketjunkiristin. Arpoilin, jaksanko reklamoida valtamerien yli. Mutta kas: Dragonin paketointien hyvänä puolena on se, että varaosa voi olla lähempänä kuin arvaakaan. Vaihdoin sitten molemmat kiristimet Sturm III:n kiristimiin, jotka Dragon ystävällisesti oli pakannut mukaan. Arvioisin, että eipä modifaatio pistä silmille. Muita ongelmia rakentamisessa ei ollutkaan.

Oletan, että vaunu on palvellut ensin Euroopan rintamilla, joten alarungon vetäisin Lifecolorin panzergraulla. Muu väritys on saman valmistajan sandgrau varioiden muutamilla tipoilla valkoista. Mahdolliset modulaation onnistumiset kätkin sitten ovelasti Migin filtereillä.

Telaketjuihin sovelsin pm.netin kikkaa eli Domestos+etikka -seosta, joka kahden vuorokauden jälkeenkään ei tehnyt ketjuista mitenkään mustia. Jatkoin prosessia vahvasti ohennetulla Lifecolorin antrazitgraulla, johon lisäsin joukkoon Migin pigmenttejä, trackbrownia ja gunmetalia. Ruosteen pidin vähäisenä, koska oletan telaketjujen olleen kohtalaisessa hiekkapuhalluksessa.

Siirtokuvien alla on Microscalen satiinilakkaa. Microsolia ja -settiä tarvittiin rutkasti, koska vaunun tunnusnumerot ovat ei niin sileällä pinnalla. Päällä Revellin mattalakka. Siirtokuvien joukossa oli Afrika Korpsin tunnus, jossa "paha" risti on korvattu tavallisella vakioveikkausristillä. Jätin koko palmupuskan käyttämättä, eikä ohje edes kehdannut ehdottaa paikkaa sille.

Mielestäni malli oli miellyttävä kokemus. Toivottavasti pidätte.

Kommentit

Olisi vieläkin miellyttävämpää katsella ja tutkia, jos kuvien valokohdat eivät olisi palaneet puhki. Meinaan että keltaisen maalipinnan sävyt eivät oikein erotu, kun menee jo valkoisen puolelle. Tietenkin jos on haettu Saharan häikäisevän auringon efektiä niin sitten..
Petri Lyy 16.4.2011 20:26 Vastaa lainauksella
^ Menee Saharan auringon piikkiin. Ainoat oikeasti valkoiset kohteet kuvassa ovat ristit kanistereissa ja vaunun tunnuksissa. Multa loppuu kuvauskalusto ja valaisutaidot kesken. Mielestäni tässä olivat kuitenkin parhaat kuvani tähän mennessä. Luonnossa noin paljon valkoista mallista ei tosiaan löydy. Näillä kuvilla joudutaan nyt toistaiseksi menemään…
Minusta erittäin hyvin rakennettu ja siisti esitys Afrikakorpsin vaunusta. Torni vaan ammottaa tyhjyyttään kun kaikki luukut on auki. [Tai sitten vaan on semmoiset kuvakulmat, että täydellisesti toteutetut sisäosat ei näy ;-) ] Nähtävästi tankki ei ole rintaman likellä, kun vesikanisterit on tornin päällä noin avoimesti.
Mutta todella hienoa jälkeähän tämä on. Mallina aivan loistava. Jos kuvauksessa onkin parantamista, niin kelläpä ei olisi…Tykkään.
AJ 17.4.2011 16:32 Vastaa lainauksella
Moi Petri, komppaan Tapioa ja Timoa - hienoa jälkeä, kaikinpuolin hyvin rakennettu ja viimeistelty Pz III Ausf.G - lisäplussaa Afrika Korps aiheesta ja upea jatko aavikkoaiheiseen ryhmärakenteluun. Kuvauksessa meillä kaikilla on parantamista, paitsi Raimo Leinolla, joten se siitä. Mallina loistava - tähtisadetta niskaan! Parhain terveisin, AJ
Petri Lyy 17.4.2011 17:29 Vastaa lainauksella
Kiitosta paljon kannustavista kommenteista.

Katselin vielä noita kuvia Photoshopilla, eikä niille ole paljon tehtävissä. Väärin kuvattu. Valkoisuutta selittää ehkä se, että Tamiyan lightsandia tuputtelin kurakaarien etu- ja takapäihin, takakannelle ja tornin takaosaan, joihin kuvittelen hiekkaa eniten kertyvän.

Luukut ovat auki tulevan dioraaman varalta. Tietysti harmittaa, että kalliit värilliset etsit eivät näy ulospäin :). Vakavasti puhuen, tärkeimpänä innoittajana oli paketin kansi, ja siinä luukut ovat noin. Vaunun eteen kuuluisi kansikuvan perusteella vielä polvihousuinen figuuri, joka pyyhkii hikeä otsaltaan. Ukkeli jäi pois kuvista, koska en onnistunut saamaan aikaiseksi luonnollisen näköistä ihonväriä.