Pienoismallit.net

Scania 142

8x2 maansiirtoauto

Sekalaisista osista tehty Scania 142 8x2 maansiirtoauto. Hytti lyhennetty Italerin Roadrunnerista, lava lainattu Emekistä, mutta uskallan sen nyt täällä esitellä kun on aika lailla muunneltu. Lavan pohjaa ja etuseinän asentoa muutettu ja lisätty takaluukku ja pienet korotusreunat. Taka-akseleiden kurakaaret tehty styreenistä. Vanteet Italeria, vetoakselin navat omaa tuotantoa, teliakselin navat KFS:n valikoimasta.

Autolla on esikuva, joka oli myös työtä tehneen näköinen, saattaa olla jo romutettukin. Säistäminen tehty pääasiassa pigmenteillä.

Lisää ja isompia kuvia TÄÄLLÄ jos kiinnostaa katsella. :)

Kommentit

maxres 16.4.2011 17:49 Vastaa lainauksella
-
J Pokki 16.4.2011 17:59 Vastaa lainauksella
Tykkäsin ennen ja tykkään nytkin :-)
Realistisen oloisesti rakennettu Scania. Hjuva!
Sietääkin tällaiset tuotokset uskaltaa esitellä täällä. Mallihan on vallan mainio, uskottavasti rähjääntynyt, tuo valuma polttoainetankissa on just eikä melkein samoin kuin öljytöhnä perälaudan sylintereissä. Renkaisiin kaipaisi hieman "linttaa" kun kuormakin on noin julma.
maxres 17.4.2011 12:57 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista! :)
A Lappalainen kirjoitti:
Renkaisiin kaipaisi hieman "linttaa" kun kuormakin on noin julma.
Itsekin kaipaan samaa, mutta miten se olisi paras toteuttaa? Leikkaamalla siivu pois renkaasta…?
J Pokki 17.4.2011 13:00 Vastaa lainauksella
Sinulla kun on tuo resiinivalaminen kuitenkin hallussa, yritä seuraavaa. Rengas (pelkkä kumi) litistetään vaikka puristimella sopivaan linttaan/pullistumaan ja renkaan alapuoli täytetään melkein reunaan asti hartsilla. Kun hartsi on kovettunut, se pitää tuon ennalta säädetyn litistyksen voimassa. Jos meni jostain syystä pieleen, voi kikkareen kaivaa pois. Toivottavasti osasin selittää mahdollisimman epäselventävästi :-)
Ompa kuin aito auto. Litkutukset ja vanhennukset osuneet aivan nappiin. En kyllä moitteita keksi. Eikä keksimään pidä edes lähteä.
Hieno on.
maxres kirjoitti:
Leikkaamalla siivu pois renkaasta…?
Sekin käy, tosin renkaan sivu ei pullistu, mutta auto näyttää painavammalta. Renkaan saa luonnollisemman näköiseksi tuolla hartsivalukonstilla, eli jos sen hallitsee, niin kannattaa käyttää.
Tämä on just niin työkoneen näköinen kun pitää ollakin. Hienoa…
Mikko A 17.4.2011 15:11 Vastaa lainauksella
Miellyttävän oloinen malli ja hienosti toteutettu, mutta kuten yllä jo muut on maininneetkin, niin renkaisiin kaipaisin painumista kuvaavaa muotoa.
Ilman muuta näin ansiokkaat projektit kannattaa laittaa tännekin näytille. Näistä lähihistoriamme ikiliikkujista näkisi mielellään lisääkin malleja rakennettavan. Oikein hieno!
maxres 17.4.2011 16:00 Vastaa lainauksella
J Pokki kirjoitti:
Rengas (pelkkä kumi) litistetään vaikka puristimella sopivaan linttaan/pullistumaan ja renkaan alapuoli täytetään melkein reunaan asti hartsilla. Kun hartsi on kovettunut, se pitää tuon ennalta säädetyn litistyksen voimassa. Toivottavasti osasin selittää mahdollisimman epäselventävästi :-)
Jaa täytyykin testata. Rengasta tässä hypistelen, mutta tuo litistyminen vähän mietityttää.
maxres 18.4.2011 19:02 Vastaa lainauksella
Fixailin noita renkaita tänään ja päädyin siivuttamaan palan pois alareunasta.
Eivät nuo esikuvankaan renkaat silmiinpistävän lintassa ole.

i687.photobucket.com/albums/vv238/wp88/tmw/d625cd93.jpg
i687.photobucket.com/albums/vv238/wp88/tmw/9355a1af.jpg

Tuota resiiniversiota pitänee kokeilla johonkin toiseen projektiin vähän aikaisemmassa vaiheessa. ;)

Ja kiitos muuten kaikille arvosteluista, olen positiivisesti yllättynyt! :)
On kyllä mahtava auto.Tykkään kovasti!
voi hitsi kerkesit ensin.. :D itselläni on ollut kans jo pitkään työn alla samanlaisesta versio siitä olis vaan tulossa kolme akseninen versio.. hienon oot aikaan saanu oma olis kanssa esikuvallinen mun ex työ juhdastani ja kasetti lavalla..
maxres 28.4.2011 08:23 Vastaa lainauksella
Ari Malinen kirjoitti:
voi hitsi kerkesit ensin.. :D itselläni on ollut kans jo pitkään työn alla samanlaisesta versio siitä olis vaan tulossa kolme akseninen versio..
Eiköhän sekin tänne mahdu! :D
tomi t 28.4.2011 18:26 Vastaa lainauksella
Aikalailla aidon näkönen Scania. Ei minun silimään näy virheitä