Pienoismallit.net

Shelby Cobra 427 S/C

Maaliskuun alussa aloitettu ja eilen valmistunut auto. Ensimmäinen, oikeastaan toinen, "tosissaan" tehty rakennussarja lapsena puhki sulatettujen lentokoneiden jälkeen. Sain laatikon joululahjaksi vaimokkeelta kolme vuotta sitten ja oli pakko tehdä huolella ja tunteella. Oikein on kuulemma hieno, eli parisuhteeseen on panostettu ja asiat on hyvin! ;) Pinta Maston 4556 spray ja Revell valkoinen pensselillä sudittuna. Rajaukset, kevennetty lasin kehys ja putket alumiiniteipistä. Pressu on nahkaa. Pari vuotias poika osallistui tekemiseen niin innokkaasti, että lopulta tein tämän öisin. Eipä tarvinnut jahdata pikaliimapullo suussa juoksevaa kilmua! Jotain Shelbyn muotoilun onnistumisesta kertoo pakkauksesta otetun korin aiheuttama pienen miehen syvä huokaus "Vau, HIEN-NO"!

Kommentit

Kale 13.4.2011 18:04 Vastaa lainauksella
Hieno cobra ja eikä kuvissa näy virheitä.
Sampsa L. 13.4.2011 18:04 Vastaa lainauksella
Suhteellisen siististi valmistettu malli ja autokin yksi suosikeistani. En löydä paljoa vikaa mallista.
Komea malli. Himpun tuulilasin sisäreunan sauma irvistää, mutta ei varmaan haittaa livenä mitään.
Kiva, että olet omia osia soveltanut. Parantaa aina tulosta.
Pakoputkien kaarissa myös hyvä sävy.
Museokapineeksi tätä ei pidäkkään liata. Hyvä näin.
Pidän todella paljon. Sammutinidea on loistava. Nahka on mielestäni liian tuhtia. Yhtäkaikki todella hieno hyllynkoriste!
Eino Salo 13.4.2011 21:29 Vastaa lainauksella
Kerrassaan komiaa jälkeä olet tehnyt. Eipä tästä nurisemista ainakaan minulla ole paitsi, että jos sopii niin laitahan vielä takaapäinkin kuva. Tätä kattelee mielikseen.
Hyvä alku, tuosta on hyvä lähteä kehittämään taitoja. Kromi vanteissa on Cobraan liian kiiltävää, mutta se on yleinen ongelma mallisarjojen kromeissa. Suosittelen kromien korvaamista esimerkiksi Alclad chromella, sitä saa myös spray purkissa. Konepellin scuuppi on reunaltaan paksu, realismi lisääntyy kun sen ohentaa. Nahka ei toimi tässä mittakaavassa, kuviosta tulee liian suurta. Pakoputkenpää nousee selvästi ylös, se saisi olla suoraan sivulle tai hieman alas ollakseen oikeassa asennossa. Mutta siististi rakennettu ja kiiltävä pinta on hyvä lähtökohta. Tulevaisuudessa kannattaa harkita vaikkapa tällaista Micro Mesh kiillotussarjaa, sillä saa korjattua maalauksessa tulleet pikkuvirheet pois ja pinnan muutenkin tasaiseksi. Seuraavaksi rimaa korkeammalle ja koetat rakentaa vielä paremman mallin, siinä on omasta mielestäni rakentamisen suola kun aina pystyy kehittymään paremmaksi. Kuvia kannattaa ottaa siten että malli näkyy kuvissa kaikkialta, eli keula, perä, kyljet, sisusta, moottori ja ehkä vielä alustakin näkyvät. 4-5 kuvaa riittää esittelemään auton hyvin ja siten että sen voi arvioida kunnolla.
Henkka H 14.4.2011 13:30 Vastaa lainauksella
Itsekkin AMT:n Cobran tehneenä, tosin Essex Wire:n kilpaversion, on malli sis tuttu. Kokonaisuudessan mielestäni varsin mukavaa katseltavaa. Tuollainen pieni customointi on välillä ihan piristävää. Muuten
kyllä komppaan Petriä mitä hän mainitsee kommentissaan. Noilla purkkiväreillä kun maalaa, niin kannattaa
väriä ruiskaista sen verran paksulti, että kun pinnan hioo alas, niin puhki hiomisen vaara vähenee.
Itse olen sen verran "laiska" että käytän maalaamiseen pelkästään spraymaaleja. Niillä saa ihan erinomaista
jälkeä aikaiseksi, jahka hommaan perehtyy.

Petrille kysymys, eli mistä Alclad Chromea saa valmiina sprayna, kiinnostaisi kovasti :)
Heikki Vasara kirjoitti:
Petrille kysymys, eli mistä Alclad Chromea saa valmiina sprayna, kiinnostaisi kovasti :)
Poika osti omansa ilmeisesti Tietonikkarista, itse kyllä luotan ruiskuun.
Siisti Cobra. Maalipinta näyttää hyvältä.
Hei,

Komia malli. Ei se nahka minusta hurjan pahalta näytä, mutta realismia voisi nostaa tämä tuote.

Hiroboy myy tällaista hyvin ohutta mallinrakennukseen tarkoitettua keinonahkaa. Ostin sitä itse pari arkkia, mutta en ole vielä ehtinyt kokeilla sitä. Siinä on ilmeisesti tarrapinta helpottamassa kiinnitystä. Mitä mieltä ollaan tästä ratkaisusta täällä?

www.hiroboy.com/catalog/advanced_search_result.php?keywords=leather&x=0&y=0
Ei noissa nahkalappusissa ainakaan mitään mittakaavoja ole, jotenka mahtaako olla sen parempia? Kiinnostavaa silti:)
Mahtavaa jälkeä olet saanut todella! Maalipintaan ei tarvitse yhtään lisää kiiltoa. Lopetan tämän apostolin lyhyeen, muuten tulisi vaan jumalaton määrä kehuja.
paavo p. 17.4.2011 15:55 Vastaa lainauksella
Ohhoh, kylläpä kiiltää!!! Käytitkö muuten mattavalkoista kun on niin tasaista?
Niin kovaa kritiikkiä, että sattuu! Ei sentään. Kromin kiilto ei miellytä itseänikään. Helpoin tapa realistiseen lopputulokseen olisi maalata vanteet mattamustaksi magnesiumvanteita jäljitellen. Olen itse maalipintaan aika tyytyväinen. Toinen kerta kun pidin spray purkkia kädessä. Ensimmäinen kerta taisi mennä ilkivallan puolelle joskus lapsena.
paavo p. kirjoitti:
Ohhoh, kylläpä kiiltää!!! Käytitkö muuten mattavalkoista kun on niin tasaista?
Valkoinen on Revell SM 301. Alunperin tarkoitus oli jättää valkoinen lakkaamatta. Kuvista ei näy, mutta hioin pintaa niin, että punainen pohja kuultaa aavistuksen läpi. Siis likaisen näköinen. Idea vanhasta kuvasta, jossa kisa Shelbyyn vedetään raitaa telalla.
paavo p. kirjoitti:
Ohhoh, kylläpä kiiltää!!! Käytitkö muuten mattavalkoista kun on niin tasaista?
Ja kiitos raitojen maalaamisesta kuuluu pojalleni. Herra tutustui siirtokuva-arkkiin ja sain pelastettua aika vähän. Perän ja keulan Shelby logotkin ovat siis maalarinteippiä.
Heh, ylimääräisistä haasteista huolimatta nättiä jälkeä. Aito nahka on komeaa. "Niittasitkö" kiinni ihan jollain, vai liimalla? Itselläni alkaisi juuri kohta saman auton kasaaminen…
Samu Hyypiä kirjoitti:
"Niittasitkö" kiinni ihan jollain, vai liimalla? Itselläni alkaisi juuri kohta saman auton kasaaminen…
Moi! Liimattu on. Huomasin just, että olit laittanut kuvia projektistasi. Sarjan laatu on hyvä ja osat tarkkoja, mutta tarkista kori. Minulla ja kuvien perusteella muillakin kori kiertää todella paljon. kun perän painaa maahan, niin vasen etukulma on pari senttiä ilmassa. Itse huomasin tämän vasta maalauksen jälkeen ja yritys/erehdys tekniikalla viimein kelvollisen pinnan tehtyäni en harkinnutkaan aloittavani alusta. Korin liittäminen runkoon korjaa asiaa, mutta ei poista ongelmaa. Kiero on ja harmittaa!! Ennen maalaamista asialle voisi olla jotain tehtävissäkin. Toivottavasti et siis ole vielä maalannut! Leikkaus. Lämmitys. Vääntö. Sulatus… vasara…