Pienoismallit.net

Vickers Wellington Mk.X

Kyseessä engelsmannien medium bomber kategoriaan kuuluva Vickers Wellington. Italerin sarja tuli hankittua jokunen vuosi sitten. Kotona tulikin ensimmäinen yllätys. Tutkittuani osia hetken ihmettelin että mitäs tämä tämmöinen on kun kohdistustapit yms normi systeemi puuttuu. No selvisi se että kyseessä olikin MPM pohjainen matalapainevalu.

Alkuinnostus laantui ja sarja unohtui muutamaksi vuodeksi "liian mutkikkaana". Modunilta poistoista tilaamani ohjaamo etsitkin osin olivat eri alatyypille.
Jostain kumman syystä aikani laatikkoa pyöriteltyäni alkoi se vaihteeksi kiinnostaa.
No tämä sitten naputeltu ja sudittu kasaan.

Jossain kohtia virisi kipinä suttuisasta kaikennähneestä Coastal command Wellingtonista. Tätä ruokki 4+ publicationin kirjassa oleva värikuva yksilöstä johon sarjan siirtokuvat sopivat.
Mukailkoon tämä Raf:n puolalaislentäjistä muodostuneen "Manzonia" 304. laivueen konetta. Hieman erikoista väritystä tässä edustaa yläpintojen sävy joka bomber commandin. Ilmeisesti alapintojen väri jälkikäteen ylimaalattu, selittäen kuvassa olleet epätarkat värirajat.
Lopputulos taisi sitten hivenen liiankin suttuisa…
Näillä mennään ja mukavaahan tämä.
Kipinä jäi johonkin Merlin alatyyppiin kytemään.

Kommentit

Siipien yläpuolen maalaus/pölytys tuo mieleen raimoleinomaisen efektin. Ei hassumpi. Antennilangoista plussaa. Jotain kuitenkin pistää silmään. Ehkäpä tuo taka-ampumo. On kuin toisesta koneesta. Ja lattiassa reikä?
Kohtuunätti kone kuitankin.
Hep!
Taka-ampumo tosiaankin hiukan erikoisen näköinen.. Vanhentaminen meni överiksi ja voipi olla että torni jää hiukan liian korkeaksi. Sarjassa mukana mk1:n taka-ampumo joka huomattavasti matalempi. Saadakseen mk:x osat sopimaan joutui viilaamaan 2-3mm pohjallisesta pois. Materiaalia ehkä olisi pitänyt poistaa myös rungon pituus suunnassa saadakseen istuvuuden paremmaksi.
Se mysteeri aukko. Koneen miehistö kipuaa tuosta keulapuolelta alakautta sisään. Ajatuksena oli jättää luukku auki ja laittaa tikkaat kapuamista varten. En vain löytänyt ainuttakaan kuvaan wellingtonista jossa luukku näkyisi, joten oletin että se on sisäänpäin käännetty.. Niin sitä muuten ei ole siellä :)
Näin jälkikäteen sanottava että toisen ko. yksilön rakentaminen olisikin jo paljon helpompaa. Sarja ihan kelpo kamaa. Tuossa valkoisen vanhentamisessa taisi mattapinta imaista litkut sisäänsä. Huolellinen kirkaslakkaus olisi pelastanut.
Ihan hyvä pikkuskaalan kone.On tuossa sellaista kuluneisuuden tuntua ja antennilangatkin hienot.
Ei tuo nyt liian sotkuiselta vaikuta, jos tarkoitus oli tehdä elämää nähnyt kone joka on vieläpä maalattu muuten kuin "laboratorio-olosuhteissa". Maalaus ei ihan niitä tavanomaisempia ole, joskin mielenkiintoinen. Itsekin olen monesti törmännyt tuohon "viides tällanen menis jo hyvin"-ilmiöön.