Pienoismallit.net

L'il Coffin

Hei,

Olen palannut rakkaan harrastukseni pariin, jonka jätin kun olin n. 19 vuotias. Tuolloin tein Ferrari testarossaa, joka ei koskaan valmistunut, koska päätin jättää kaiken ajan vieneen harrastuksen ja ryhtyä päätoimiseksi opiskelijaksi. Tässä vuodelta 1985 junior Semi Custom luokan voittaja Monogrammin L'il Coffin. Sitä on hieman aika järsinyt, mutta olennainen välittyy. Olin tuolloin 15-vuotias kun vein mallin Model Expo näyttelyyn. Olin silloin täysin addiktoitunut pienoismallien rakenteluun ja sen hintana lukio sujui vain keskinkertaisesti. Valmistuin kuitenkin Lapin Yliopistosta taiteen maisteriksi vuonna 2006 pääaineena teollinen muotoilu. Sielläkin tuli tehtyä valtava määrä malleja suunnitelmista, mutta toisesta näkökulmasta tehtynä. Koulussa opin nopeaksi ja minulle tehtiin nopeasti selväksi, että yhtä mallia ei voi nysvätä puoli vuotta.

Nyt olen ebaystä tilannut uuden Ferrarin itselleni, testarossan vuodelta 1986 joka on Tamiyan malli. Nyt kun aikaa on niin olen päättänyt jatkaa siitä mihin lopetin vuonna 1989. Taidot ovat kehittyneet. Nyt osaan CADillä mallintaa osia, jotka voi CNC mikrojyrsiä tai sintrata laserilla. Tällä tekniikalla ajattelin tehdä Ferrariin superdetaljointia. Niiniikään olen ajatellut tehdä kuvankäsittelyohjelmilla valokuvasyövytettyjä osia omiin tarpeisiin. Nyt osaan tehdä sen mistä vain haaveilin vuonna 1989 apuvälineenä internet ja tietokone. Referenssimateriaalia on paljon ja jos jotakuta kiinnostaa testarossa tai Ferrari F 40 niin voin vaihdella referenssikuvia ihan mielelläni.

Kommentit

Esko P. 2.4.2011 08:41 Vastaa lainauksella
Voisitko pistää enemmän kuvia… Helpottaisi arviointia.
No tässä nyt yksi kuva lisää. Se on kieltämättä vähän pölyinen, kaksi ekaa olivat parempia kuvia.
Ei ollenkaan huono Arkku silloisen 15-vuotiaan rakentamaksi. Erityisesti maalipinta näyttää oikein hyvältä. Lienee maalattu silloisilla automaaleilla, siis oikeisiin autoihin tarkoitetuilla maaleilla?

Tässäkohdin ei kannattane sen kummemmin enää tiukkaa arvostelua heittää, kun aikaa on vierähtänyt. Pari johtoa moottorin alueelle olisi kuitenkin tehnyt terää. Ne voi halutessaan vieläkin lisätä?

Muuten malli on mielenkiintoinen, vaikka en niin customeista sinänsä olekaan innostunut. Omistan kyseisen mallin täysin rakentamattomana ja joskus sen sitten rakennankin, kun aika koittaa. Coffin ei ihan kaikkein yleisimpiä malleja ole, joten hyvä lisä tälle sivustolle tämä malli on.
Upeassa kunnossa noinkin pitkän ajan jälkeen, itselläni ei ole mitään enää jäljellä tuolta ajalta. Komea malli mutta tekniikka on tuonut selvästi lisää ulottuvuuksia mallailuun sitten vuoden 1985. Suurella mielenkiinnolla jään odottamaan sitä Ferraria.
Vähän OT: Tuo CNC mikrojyrsintä, valokuvasyövytys ja lasersintraus kiinnostavat kovasti. Voisitko kertoa näistä lisää vaikka yksityisviestillä?
nniemi 2.4.2011 11:27 Vastaa lainauksella
Matti Piilola kirjoitti:
Vähän OT: Tuo CNC mikrojyrsintä, valokuvasyövytys ja lasersintraus kiinnostavat kovasti. Voisitko kertoa näistä lisää vaikka yksityisviestillä?
Samoin. Eniten kiinnostaa onko CNC mikrojyrsintää tarjolla jossain palveluna, jonka hinta olisi pienoismalliharrastajalle edes lähes mielekäs.

-Niko
No lasersintraus on sellainen menetelmä, että sitä olen käyttänyt ja siitä minulla on kokemuksia. Tätä tekee sellainen firma kuin www.shapeways.com . Ensin tehdään CADilla mallinnus .stl muodossa ja sitten printataan. Kaikki muodot ovat mahdollisia. Mitä tahansa voi tehdä näin. Jälki on erittäin hienoa, mutta mattapintaista. Uskoisin, että pinnan huokoisuuden voi täyttää jollain Tamiyan tai vastaavan tekijän fillerillä. Ja kuten sanoin CADilla voi tehdä mitä vain: vaikka ihmiskasvot. No problemo. Mutta ihan ensikertalaiselta se ei heti ensimmäiseksi suju, mutta geometrisiä muotoja kaikki oppivat nopeasti tekemään. Eikä sen auton korin vääntäminenkään niin kauhean vaikeata ole, ei ainakaan T-splines geometrialla.

Tällä kotisivustollani on itse suunnittelemiani autoja. Ne ovat printattavissa ja ehkä teen niistä joskus 1/24 custom pienoismalleja. www.tommilaiho.fi/galleriaportfolio.html

Edullisesta CNC mikrojyrsinnästä en tiedä, että onko sellaista olemassa, mutta olen ajatellut googlettaa aihetta ja ottaa selvää kun niin pitkälle päästään.

Suosittelen Rhinoceros 4.0 ohjelmistoa kaikille mallareille. Se on avain kunnon kustomeihin ja vaativatkin muutostyöt onnistuvat malleihin hienosti ilman sen kummempia työkaluja. Työkaluksi tarvitaan vain tietokone ja internet.
nniemi 2.4.2011 18:22 Vastaa lainauksella
Shapeways on tuttu firma, jotain vanteiden osia kokeilin heillä teettää. Lopputulos oli sarjassa ihan ok. Jos hiukan korkeampi hinta ei haittaa, kannattaa kokeilla finelineprototyping.com -sivustoa. Tarkkuus on mielestäni huimasti parempaa. Tosin vasta kaksi vanteen masteria tehtynä. Jos sen edullisen CNC-pajan jostain löydät niin jaa tieto ihmeessä ainakin minulle :)

-Niko
kiitos finelinesta. teetän siellä ne kaikkein vaativimmat pikkuosat. muuten olisi turhan kallista.
No hei,

nämä tekee ainakin pientä työstöä, mutta en tiedä hinnoista mitään. Liekö ultra kallista mene ja tiedä.

www.realtekaustralia.com/cncmicro.htm
Tommi P. Laiho kirjoitti:
Tällä kotisivustollani on itse suunnittelemiani autoja. Ne ovat printattavissa ja ehkä teen niistä joskus 1/24 custom pienoismalleja.
Hienoja automalleja! Näyttää taipuvan Rhino hyvin käsissäsi. Itsekin olen tuota hieman harjoitellut, mutta toistaiseksi saanut aikaiseksi vaan noita geometrisiä kuvioita.

Kiinnostava työstömenetelmä. Jotkut käyttää siitä myös nimeä 3D printtaus. En tiennytkään että menetelmällä pystytään tekemään kappaleita myös metallista.

Olen aina mieltänyt tämän olevan huippukallista. Mitähän suuruusluokkaa voisi olla esim. tuollaisen 1:24 automallin teettäminen jostain sopivasta muovimateriaalista?
Kiitokset kehuista!

Jos haluat tehdä auton peltejä myös niin suosittelen sellaista plug-inia kuin T-Splines. Sillä saat "helposti" aikaiseksi hienoja pintoja. Koskaan se ei ole todella helppoa, mutta paljon helpompaa kuin pelkillä NURBS pinnoilla. www.tsplines.com.

Ainakaan shapewasillä ei printtaus ole todella kallista, mutta kyllä se vähän maksaa. Sanotaan, että auton moottori kaikkine härpäkkeineen maksaa ehkä 30 euroa. Riippuu paljon moottorista mutta vähän niinkuin tällaisia hintoja olen saanut. Koko auto kaikkineen on varmasti paljon kalliimpaa veikkaan että 200 €. Mutta sitten se on kokonaan itse tehty. Uskon, että custom luokassa pärjää, jos esim auton kori on kokonaan itse tehty, mallinnettu ja muotoiltu. Herättänee huomiota, uskoisin.
Kale 14.4.2011 16:56 Vastaa lainauksella
NO HUH HUH! Aika erikoinen!