Pienoismallit.net

Sturmhaubitze (StuH 42)

Edesmenneen Escin alunperin valmistama Sturmgeschütz III ausf. G Italerin pakkaamana.
Paketti sisältää mahdollisuuden rakentaa perus sturmi, tai 105mm haupitsilla varustettu "räheä sotakone."

Ainua selkeä ero ns. Normaaliin rynnäkkötykkiin oli vaunun pääase.

Itse malli on kohtalaisen mukava näperrettävä, muovi on tosin kohtalaisen pehmeää.. Ellei jopa Zvedzdan tasoa. :) Telaketjut ovat klassiset ellei peräti "legendaariset" Escit… lienevät palatelojen ensimmäistä sukupolvea.

Maalauskaavio on "tunnistamattomaksi jääneeseen vaunuun Italian rintamalle…" Vaunusta onnistuin löytämään yhden mustavalkokuvan, joten referenssiksi asti niitä ei ole. Muistaakseni jollakulla 1:35-mittakaavassa oli valmiiksi tämä sama "55" mahdollisuus arkillaan. Liekö ollut Tamiya Stug III ausf G early-setissä.

Savunheittimet tein sähköjohdon eristeestä, keulan panssarilevyt pultteineen styreenilevystä väsäämällä. sivujen metallilenkit metallilangasta, samoin antennit. Lisäksi vekottimessa on alumiinen tykkelöisen putki.

Kommentit

Komea on sturmi, kuvia kun katsoo niin voisi luulla 1:35 malliksi. Maalaus vanhennuksineen onnistunut todella hyvin eikä ole mennyt yli. Teloissa kalskahtaa mukavasti teräksen kylmä sävy:) tekemäsi lisäykset tuovat mukavasti näyttävyyttä malliin. Ainut napina tulee alustan puutteesta ja hieman liian paksuseinämisistä savunheittimistä. Hieno ja tasapainoinen työ kumminkin.
Kylläpä on näyttävä StuH pikkuskaalaan! Menis 1/35 mallista helposti. Kivasti vanhennusta ja tasapainoinen kuluminen. Komppaan Jarnoa, että savuheittimet ovat aika tuhtia tekoa.
Kiitoksia kommenteista!
Mietin työpöydän ääressä pitkään mistä saisin ulkomitoiltaan sopivaa tavaraa noihin savunheittimiin. Harmittelin pitkän tovin, ettei laatikoissani ollut alumiiniputkea josta joskus taiteilin automalleihin pakoputkia yms. Päädyin sitten leikkaamaan ohuesta sähköjohdosta pätkät joiden sisältä otin kuparisäikeet pois, ja sormiporalla koitin avartaa putkia.. hiukan hankalaa oli tuo, sillä pehmeytensä puolesta tuo eriste oli enemmänkin "hätäinen vaihtoehto." Putket menivät hieman kaarevaksi ohennuksen vuoksi ja jäykistin niitä sipaisemalla päälle pikaliimaa ohuen kerroksen. Harmillisen tarkasti mokomien paksuseinäisyys kyllä näkyy joten ymmärrän kommentit täysin. :) Outoa oli ettei rakennussarjassa ollut moisia ollenkaan… pelkästään jalustoja esittävät kohoumat.
Antti Järveläinen kirjoitti:
hiukan hankalaa oli tuo, sillä pehmeytensä puolesta tuo eriste oli enemmänkin "hätäinen vaihtoehto."
Jos normaalia 1,5 johtoa, tikkarin tikku olisi voinut olla porattavissa.
Mutta jos johto oli ohuempaa, esim kaiutinjohtoa, ei olisi auttanut.

Pistää silmään tuo rako teloissa vasemman puolen yläreunassa, mutta mittakaavan huomioiden ei parane valittaaa. Kaikki muu osunut nappiin. Erittäin hyvän näköinen.
Yksi konsti on lämmittää ja venyttää topsipuikkoa sehän on ontto sisältä ja saapi halutun laisen.
Todella asiallisen näköinen rynnökkähaupitsi. Ainoa miinus tulee johtajanluukun sisäpuolen väristä. Väri pitäisi luultavasti olla, myöskin tummankeltainen.
Mika Haalahti kirjoitti:
Todella asiallisen näköinen rynnökkähaupitsi. Ainoa miinus tulee johtajanluukun sisäpuolen väristä. Väri pitäisi luultavasti olla, myöskin tummankeltainen.
Tuo luukku-asia on hyvin todennäköisesti totta,.. Onnistuin löytämään joitain kuvia Stugien sisustasta, joka oli vaaleaa… Luukusta sitä vastoin en onnistunut löytämään kuvia muutakuin museovaunuista ja toisten tekemistä malleista, joissa useissa oli sisäpuoli vetästy vaaleaksi. Joten toisin kuin aikoinaan tekemässäni isommassa StuH:issa sipaisin sen tällä kertaa näin.
Hyvää jälkeä pikku skaalassa!
Todellinen pienoismalli, sanan varsinaisessa merkityksessä. Ihmettelen ja kadehdin. Panssarimiehiä, kun en ole, niin jätän teknisten tietojen kommentoinnin vaunun varustuksesta yms. muille.
Mutta on kyllä hyvin tehty noin pieneksi.

Hienoa, että olet viitsinyt rakennella tähän omia osia.
VAU!
Piti vielä palata tähän, kun on mielestäni niin hyvin tehty. Mielestäni nuo savuputket kuitenkin toimii ja ei varmaan näytä livenä ollenkaan huonoilta. Jos tämän mittakaavan malleissa aletaan valittamaan moisista, niin menee jo nipotuksen puolelle.
Ja tuo luukkuhan on yhtä "hymyä".
Kiitoksia Timolle kannustuksesta :D Itseasiassa eivät nuo heittimet näytä tosiaan paljaalla silmällä katseltuna nuin karskeilta, tuo viimeksi lisäämäni kuva 1:35:sen vieressä antaa enemmän osviittaa siitä missä laajuudessa "hyppää silmille…"
MRB 2.4.2011 17:49 Vastaa lainauksella
Upea 1:16 ja 1:35 vaunupari viimmeisessä kuvassa! ;) Hienoa jälkeä tässä mittakaavassa.