Pienoismallit.net

G.T.S. Finnjet

Valaistu Finnjetin pienoismalli. Liput ja kyltti jalustasta vielä puuttuvat. Ehdottomasti suurin ja aikaavievä vaihe oli ikkunoiden avaaminen, jota sai tehdä kyllästymiseen asti. Jälki siinä olisi saanut olla parempaa tai ainakin paljon tasaisempaa. Siirtokuvien ja sovitteiden kanssa hieman ongelmia.. Seuraavaksi todennäköisesti vedentekoharjoituksiin roomalaisen trireemin kanssa tai Victoryn aloittaminen scratchinä.

Kommentit

vastukset ehdottomasti pun/vihr ledeille, saisi himmentää aika paljonkin. Muutenhan tuo näyttää pimeässä ihan kivalta.
Topa 29.3.2011 09:20 Vastaa lainauksella
Vastukset on kyllä, ja näytti kokeillessa paljon paljon himmeämmältä, ilmeisesti koska sormilla yhdistelemällä ei aivan niin sähköäjohtavaaliitosta saanut, kuin nyt juottamalla, toinen mikä vaikuttaa, että tuli varmaankin kokeiltua liian vähän pimeässä.
Sitten vielä valkoinen kulkuvalo ja mahdolliset valo roikat ja kansi valot, siis paljon hyvin pieniä ledejä, tai sitten valokuitua.
Tuukka O. 29.3.2011 18:52 Vastaa lainauksella
Vaivannäkö kannatti: komea on valaistus. Muutenkin paatti näyttää hyvältä. "Lasiosat" (aidat) maalaamatta?
Kovan homman olet tehnyt. Itse suunnittelin omaa Jettia rakentaessani tehdä ainoastaan sen hytin valaistuksi, jossa itse matkustin. =)
Komea Finjetti ja hieno valaistus. Tuohan toimii mukavasti tunnelmavalona perus lauantai-iltana.
Jani S 31.3.2011 18:01 Vastaa lainauksella
Verhot puuttuu ikkunoista.

Ei vaan, mutta juurikin tästä syystä mielestäni pieni epätasaisuus ikkunoiden koossa ei häiritse noissa valaistuskuvissa. Enemmänkin luo tunnelmaa oikeasta paatista, jossa jokaisessa hytissä on hieman eri "tilanne" meneillään.
Jani A 1.4.2011 16:11 Vastaa lainauksella
Hieno,kertoisitkos mitä ledejä käytit ja mikä on virtalähde?
ted 1.4.2011 18:22 Vastaa lainauksella
Melkeinpä voi kuvitella itsensä Itämeren yöhön, kun Finnjet painaa ohi 30 solmua. Keula-aalto pauhaa ja imuilman kohina kantaa kauas. Pikkupaatissa tietää, että kohta keikutaan :D Ei muuta kuin Stig Ombord (Stigu kyytiin!) ja kohti Travemündeä ja aikaa, jolloin DDR oli vielä voimissaan, buffetissa oli tarjolla kunnon eväät taxfreessä oli oikeasti halpaa! Olen väsännyt saman sarjan viitisentoista vuotta sitten, enkä tuota katseltuani koe tarvetta esitellä sitä täällä. Tässäkin mallissa ilmenee jotkut sarjan ongelmakohdat, mutta eipä marmateta! Komea peli!
Topa 1.4.2011 19:19 Vastaa lainauksella
Virtalähteenä on käytetty vanhan nokialaisen laturin muuntajaa, joka muuntaa jännitteen muistaakseni 5.7V:n.. Ledeinä on navigointivaloina vihreät ja punaiset pintaliitosledit, ja muualla normaaleja 5mm:n lämminsävyisiä ledejä.
vanttmi 1.4.2011 22:17 Vastaa lainauksella
Jälleen hieno Finnjet -malli - ei voi muuta sanoa. Sisälle parit sini-puna-vihreä-kirkas vilkkuledit niin disko on auki. Jes!
Jani A 4.4.2011 17:18 Vastaa lainauksella
Kiitos Topa,tuota ei tullut ajatelleeksikaan,pistä kiertoon vanhat kännylaturit. =)
Miksi komentosillalla ja kansilla ei ole valoja? Myös tuossa savupiipussa oli valo.
Millä työkalulla puhkoit ikkunat? Itse mietin jos käyttäisi todella terävää kolvin kärkeä.