Pienoismallit.net

Bismarck

Bismarck ei esittelyjä tarvitse. Tämä malli on valmistunut helmikuussa 2011.

Kommentit

Bismarck ei tosiaan esittelyä kaipaa,mutta olisi kiva jos kertoisit mallistasi jotain.Millä maalattu,mitä lisäosia käytetty jne.Esim miten olet toteuttanut tuon puukannen.
Joku vitriini olisi hyvä mallillesi,sillä ei siinä kauan mene kun pöly jo laskeutuu :)
Hieno malli!
Kiitos.

Jotain sitä vois raapustaa. Runko on maalattu Vallejon Air väreillä, ruiskua käyttäen. Yläosa laivasta on maalattu pensselillä, Humbrollin väreillä. Puukansi on puuviilua, jota on sitten käsitelty Tamiyan "meikeillä". Puukansi on suht helppo laittaa, kun siinä oli valmiina liimapinta. Se liimataan suoraan muovin päälle.

Jotain vitriiniä pitäis virittää.
Hienoa työtä. Tässä taas nähdään, että kyllä nuo reelingit ovat aivan ehdottomat lisäykset ainakin tässä 1/350 skaalassa - reelinkien ansiosta laiva ei näytä alastomalta.
Takakannella näkyy olevan jopa miehistöä - hienoa!
Upea Bismarck!
…miehistö ja hieno puukansi,"lisäpisteet" niistä!
Bismarck ei tosiaankaan kaipaa esittelyjä, mutta tämä malli kaipaisi. Olet harvinainen vieras täällä ja siksipä kävin läpi kaikki edelliset mallisi. Loistotyötä olet tehnyt jo aiemminkin.

Tästä mallista: Edelliset jo kertoivatkin aika paljon.
Näyttäisi siltä, että olt myös himpun joistain kohden varjostanut/litkuttanut/tehnyt "ajetun" näköiseksi?
Puukansihan näyttää jo käytössä olleelta.
Tosin lisää lähikuvia kaipaisi.
Olisiko tuon vedenalaisen pinnan voinut laitella siihen uskoon, kuin alus olisi uinutkin?
Niin olt muuten tehnyt siinä sukellusveneessäsi. Siellä se toimii.

Tosin onhan tässä melekonen urakka tehty jo. Taitaa tämän skaalan Bismarckit olla loputon suo.
Malli on tosiaan hieno. Arvoisansa jalustalle vielä laitettu.
Vähän vanhentelin siltä täältä vedenpinnan yläpuolelta. Ihan tarkoituksella tuo vedenpinnan alapuoli on noin.
Mykistävän hieno malli. Ainoa nipottaminen voisi olla mallin liika siisteys, mutta hyvä näinkin ehdottomasti.
Omasta mielestä meni liiankin "likaiseksi" touhuksi…
Santeri.P 24.3.2011 20:25 Vastaa lainauksella
Mika Haalahti kirjoitti:
Mykistävän hieno malli. Ainoa nipottaminen voisi olla mallin liika siisteys, mutta hyvä näinkin ehdottomasti.
Eikä tässä kuitenkaan saa liian ronskiksi säistämistä vetää. Täytyy muistaa, että kyseinen alus oli ollut vain kahdeksan päivää palveluksessa ennen uppoamista.

Malli on kyllä aivan loistava!
Santeri.P kirjoitti:
Eikä tässä kuitenkaan saa liian ronskiksi säistämistä vetää. Täytyy muistaa, että kyseinen alus oli ollut vain kahdeksan päivää palveluksessa ennen uppoamista.
Tämähän on totta, mutta olihan laiva meri-ilmaston kanssa tekemisissä jo ennen neitsytmatkaa. No nämä ovat pitkälti makuasioita.
Kannattaa muuten lukea seuraava kirja: Bismarck, Taistelu Atlantin herruudesta. Todella hyvä kirja. Kirjastosta löytynee, mutta ei kirjakaupoista. Omasta hyllystä toki löytyy. ;-)
Mahtoikohan tämä olla se kyseinen Bismarck joka oli näytteillä myös Tampereella? Jos näin on, niin tätä tuli tarkasteltua todellakin tarkasti.

Mikäli tämä on se malli, kertoilen omia havaintojani kun saan vahvistuksen onko tämä kyseinen malli…
Juuh, sama malli.

Pelottaa… ;-)
No, täältä pesee ja linkoaa…

Kansi on varsin mallikkaasti kohdillaan. Hivenen kaipaisin kuitenkin enemmän elävyyttä kanteen, etenkin hivenen varjoefektejä seinien reunoille ja hivenen käytön jälkiä kannelle.

Tykkitornien päällisistä osa oli maalattu hyvin, mutta osasta näkyi että joko mielenkiinto tai maltti oli loppunut kesken joka taas näkyi ikävinä pensselin jälkinä. Kettingit olisi helposti voinut korvata oikeilla kettingeillä jolla olisi näyttävyyttä saanut heti lisää.

Vaikka en itse laivamallari olekkaan, niin noilla pienillä korjauksilla saisit aikaan hivenen näyttävämmän paatin.
Tämä on hieno malli komeasta laivasta.Bismarck tuntuu olevan suositti aihe mikä johtunee laadukkaasta uudesta rak.sarja tarjonnasta.Marko on tehnyt tarkaa työtä.Tämä malli esittää maalauksen perusteella Bismarckia 21.Toukokuuta Norjan Grimstaadin vuonossa.
Jos lähdetään hakemalla hakemaan parannus ehdotuksia niin laivan runko voisi olla selvästi tummempi sävyinen kuin kansirakenteet.Laivasta on jonkun verran aika hyviä kuvia tuolta ajalta joissa tuo sävy ero näkyy hyvin.Reelingit ja ukot antavat malliin mukavan lisä efektin.
Oikeassa Bismarkissa oli varmaankin jokunen kilometri erilaisia harus y.m. kaapeleita joten takilointi voisi olla "tiiviimpi".Ilmeisesti muovimastot eivät kuitenkaan anna kovin paljon myöden.Laivojen "pohjat" ovat usein suojattu punaisella lyijymönjällä tai muuilla rankoilla korroosion esto menetelmillä.Ne eivät yleensäkkään kuluneet lainkaan samaan tahtiin kuin kansi y.m rakenteet. Bismarck oli koko lyhyen uransa ajan "tuliterä paatti" joka ei päässyt ennen Brittien tykkitulta pahemmin kulumaan.
Hyvää työtä Marko.
Kiitos kaikille kommenteista ja yritetään parantaa seuraavaan malliin, joka on jo tilauksessa.

Mielestäni tuota kantta vähän liikaakin käsittelin. Se kun oli vaaleaa viilua, kyllä se luonnossa on aikas tumma, taitaa riippua valaistuksesta. Takilointi jäi tommoiseksi, kun käytössä oli "paksua" (0.15mm) Ez-linen antennilankaa.
Veikka H. 26.3.2011 19:23 Vastaa lainauksella
mahtava!!!!