Pienoismallit.net

Curtiss Hawk 75A

Revellin sarja oli surkea, mutta malli oli hyvä kittausharjoitus. Rakennusvaiheessa hukkasin toisen renkaan, joten tein uuden Das-massasta ja pistin laskutelineet sisään. Antennilangat tehty elastisesta ompelulangasta, joka lienee samanlaista kuin EZ Line, mutta kiiltävän läpinäkyvää, joten maalasin langat tummennetulla metallivärillä.

(J)alustasta oli monenlaisia suunnitelmia, mutta päätin käyttää tilaisuuden maastonrakennusharjoitukseen. En ole varma oliko ajatus järkevä, mutta pelkällä muovi- tai jalopuualustalla kone olisi ehkä näyttänyt hieman erilliseltä.

Jalusta on sahattu ja väännetty metallisesta grillitikusta ja laudanpätkästä, josta pyöristin kulmat ja levitin päälle kerroksen Das-massaa. Märkään massaan painelin kivet, laatikot (miljoonalaatikosta), hiekkaa (kissan- ja luonnon-) sekä ruisjauhoa. Päälle ruohosirotetta ja turfia, jota sävytin maalaamalla.

Koneen pohjamaalaus sivelty Vallejon harmaalla uretaanipohjamaalilla, alusta suihkittu Profin mattavalkoisella. Tämä Profin spray on laadultaan Games Workshopin sprayta vastaava, mutta siinä on parempi suutin, sitä saa rautakaupasta ja se on yli puolet halvempaa. Peittomaalaus siveltimellä Vallejon akryyleilla. Lakkoina Johnson ja Vallejon mattalakka.

Kommentit

Mallihan on sarjassa Lentokoneet…
Ja kiva perspektiivi kokonaisuudelle.
En vain tiedä millä sen pisteyttämisen teen, koska minusta tämä on enempi jo dioraama. Alustakin näyttää hyvin tehdylle.
Kiva, että saadaan koneita ilmassa, mutta tuo putki koneeseen on aikalailla katseita vievä.
Kone ilmassa on vaikuttavan näköinen.

Hieno työ..Ja Revellin Curtis ei ole ihan viikonlopputyö, jos tekee näinhyvin. Koneen maalaus on huippua.
Mukavan näköinen kokonaisuus, mielestäni ei tuo alusta vielä tästä dioraamaa tee. Läpinäkyvä akryylitanko tms. olisi vähemmän näkyvä objekti kannattelemaan konetta. Samantapainen visio mielessä, mutta harmi kun nykyään ei tule pilotteja sarjojen mukana kuten "Matchbox"-aikoina…
Tuukka O. 20.3.2011 18:16 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista.

Niin, malli alustalla, vinjetti, dioraama, tästähän on ollut puhetta ja paljon mielipiteitä. Laitoin kategoriaksi kuitenkin Lentokoneet 1939-1945, sillä itse pidä tätä dioraamana, koska tässä ei ole sen kummempaa tarinaa.

Grillitikku on hieman liian jykevä varsinkin kun tuossa alla on tuo maasto. Aluksi harkitsin ostavani läpinäkyvää akryylitankoa, mutta päädyin tähän. En tiedä oisko tikun maalaamisella saanut sitä näkymättömämmäksi?
Juu, ei tämä tosiaan minusta ole vielä lähelläkään dioraamaa vaan kyse on pelkästä alustasta. Nimityksestä riippumatta kokonaisuus näyttää hyvältä. Pienenä yksityiskohtana silmiin pisti se, että tyypilliseen tapaan itärintamatunnuksen raja paistaa alasiipien hakaristien läpi.
Tuukka O. 20.3.2011 18:37 Vastaa lainauksella
Kalle Rantanen kirjoitti:
Pienenä yksityiskohtana silmiin pisti se, että tyypilliseen tapaan itärintamatunnuksen raja paistaa alasiipien hakaristien läpi.
Ihan samaa harmittelen itsekin. Pitää seuraavaan malliin maalata alle vaikka valkoinen. En tiedä vain miten sen saisi helposti maskattua ja miltä se näyttäisi jos maali ei ihan vastaa siirtokuvan reunoja vaan valkoisen raja jäisi siirtokuvan sisälle.
Antennilangat näyttävät hieman paksuilta, mutta pintakäsittely hivelee silmiä. Keltainen on saatu peittäväksi.
Pienet vipat tuossa jo mainittiin, mutta mallihan on rakennettu hienosti. Maalaus ja pintakäsittely hienoa katseltavaa, tuo alusta toimii hyvin ja lentoasento on hyvä. Revellin sussu ei oo niitä kaikkien parhaita mutta huolellisella työllä tästä näkyy saavan hienon.
jotain tällaista olen itsekin ajatellut tehdä. mahtava malli!
Kosander 20.3.2011 21:36 Vastaa lainauksella
Ei tämä ole dioraama, vaan desktop-malli. Siisti metallitanko ei haittaa. Kuuluu genreen.

Huolellisesti rakennettu ja maalattu. Tästä jää sellainen kuva, että lopputulokseen on nähty vaivaa. Hyvä esimerkki siitä, ettei kehnohkoa vitosen markettisarjaa tarvitse välttämättä läiskäistä kasaan yhdessä illassa.

Hieno malli.
Tuukka O. 21.3.2011 08:09 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommentoijille!
Ihan ok malli.Revellin 1:72 CH on kuin Airfixin jokin 1:48,mutta hieman enempi valupurseita.
Timo Rissanen kirjoitti:
En vain tiedä millä sen pisteyttämisen teen, koska minusta tämä on enempi jo dioraama.
Pienoismallit.netissähän ei ole arvioimisen ja kritiikin yms. kannalta merkitystä mikä on kategoriana, vaan tarkoitus on arvioida periaatteessa kaikkea kuvassa näkyvää. Mallikilpailujen kategoriathan ovatkin monesti joiltain osin hieman keinotekoisia, kun tarkoituksena on vain saada aikaan jonkinlaista jaottelua, että palkittaviakin olisi enemmän.

Täälläkin mallari voi toki mallin esittelytekstissä tuoda esille, mistä osa-alueesta toivoisi erityisesti palautetta, mutta missään nimessä tarkoitus ei ole, etteikö alustaa voisi arvioida siksi, ettei mallia oli laitettu dioraamakategoriaan.

Itse mallista sen verran, että vaikka en itse pidäkään tämäntyylisistä alustoista lentokoneissa, niin kehitystä maastonteossa on tapahtunut mielestäni hurjan paljon tuohon Tuukan vain vajaa vuosi aiemmin lisäämään dioraamaan nähden. Maalilla saa paljon parempaa ilmettä aikaiseksi. Hyvä! :)