Pienoismallit.net

I-19

Operaatio K1, 1942

Japanilainen sukellusvene joka pystyi kuljettamaan tiedusteluvesitason komentotornin etuosassa sijaitsevassa säiliössä. AFV-Clubin laadukas sarja lisättynä saman valmistajan detaljointisetillä jossa oli lisää etsejä ja puinen kansilaudoitus. Tein takiloinnin pilkkisiimasta jonka maalasin, lentokone oli hauska projekti (katso työvaihekuva :) Mallin pituus 32cm, vesitason 2cm.

Malli kuvaa alusta joka kuljetti vesitason tekemään öisen tiedustelulennon Pearl Harbouriin hyökkäyksen jälkeen; japanilaiset valmistautuivat tekemään toisen iskun, mutta operaatio peruttiin.
Tietoa aluksen toiminnasta: www.combinedfleet.com/I-19.htm

II-palkinto laivasarjassa, Nordic Challenge 2010
II-palkinto laivasarjassa, Tampereen Pienoismallipäivä 2011

Kommentit

Todella hieno, kantta myöten.
Pientä miinusta maalin rakeisuudesta, vaan eihän sille toisinaan mitään mahda.
(Varsinkaan tuossa mittakaavassa…)
Upein luomuksesi. Kattelin kaikki mallisi ja tässä on kyllä ainesta esitellä.
Kerrassaan …on vaan niin hyvä. Sanattomaksi vetää.
Pisteytysmahdollisuus vain uupuu.
siis minne toi kone survottiin pinnan alle mentäessä? tuohon kuhmuunko? hieno malli erityisesti lentokoneesta ja "puukannesta" plussaa.
Kiitoksia kommenteista, toinenkin tämän mittakaavan sukellusvene on odottamassa rakentelua…
Opin tästä mallista ettei kannata tehdä mastoja muoviosista jos mallintaa takiloinnin: tuo takakannen masto on hieman vääntynyt kun kiristin siimat, ensi kerralla teen messingistä tms.

Vesitason siivet ja kellukkeet on ainakin irroitettu ja kone sullottiin tuohon säiliöön.
Antti K 13.3.2011 20:56 Vastaa lainauksella
Hieno ja realistisen oloinen malli! Ei tuosta juuri keksi mitään huomautettavaa (tuon vääntyneen maston lisäksi):) Mittakaavaan nähden todella tarkkaa työtä. Kansi näyttää hyvin aidolta, teitkö oikeasta puusta?
AJ 13.3.2011 21:33 Vastaa lainauksella
Moi Janne, upea sukellusvenepienoismalli! Piti tavata tuo skaala about 10 kertaa, ennenkuin täysin meni jakeluun, että kyseessä on todellakin noin pikkuruinen skaala - aivan uskomatonta tuo takilointikin ja vau miten tyylikkäästi toteutettu alusta + veneen tyylikäs viimeistely; kertakaikkiaan mahtava realistisen näköinen malli! Extraplussat vielä historiasta alustassa ja historialinkistä. Parhain terveisin, AJ
Moi ja kiitokset. Tätä mallia olikin todella mielenkiintoista rakentaa ja opetella tuota takilointia; olisi pari 1:700 mittakaavan laivaa odottamassa eli kaksi kertaa vaikeammaksi menee…

Tässä detailjointisetti jota käytin: www.freetimehobbies.com/afvg35023.aspx
"Pieni on kaunista" -sanonta pätee hyvin tässä mallissa. Alusta on myös oikein tyylikäs infoteksteineen.
Upea malli.
…ja nosturikin näyttää olevan taas paikoillaan! ;)
Jep, nosturi hajosi kuljetuksen aikana Nordic Challengeen, korjasin siellä pikaisesti ala-asentoon. Nyt on taas käyttökunnossa.