Pienoismallit.net

BT-7

Pikainen räpellys. Tämä malli oli Weekend challengen uhri, eli siis rakennus ja maalaus suoritettiin yhden viikonlopun aikana. Säistäminen sitten tehtiin erillään haasteesta.

Haastavaksi homman teki se seikka, että weekend challenge aloitettiin viikko ennen Tampereen pienoismallipäivää johon vaunut tähdättiin valmiiksi.

Kommentit

Nappimalli Jaakko. Näytti Sampolassa hyvältä ja samat sanat valokuvissakin. Ehdottomasti palkintomalli.
Hyvä talvicamo,realistiset kuraukset. Hienoa työtä.
Räpellykseksi kadehdittavan hyvä :)
Kulahtanut talvinaamio ja varsinkin kura ovat onnistuneet loistavasti.
Perusväri camon alla vaan vaikuttaa jotenkin pliisulta…? Muuten malli näyttää mennen hyvin kasaan.

Vaunu muuten kiljuen huutaa alustalleen maaliskuun lopun rapakkoa;)
Malli osui Sampolassa silmiin, upea !!
Jos saat tälläistä "räpeltämällä" aikaiseksi niin mitä lie tulossa vielä ? :)
Tomi Kovanen kirjoitti:
Malli osui Sampolassa silmiin, upea !!
Jos saat tälläistä "räpeltämällä" aikaiseksi niin mitä lie tulossa vielä ? :)
Tais sattua..? :)

No, täytyy nyt kattoo mitä seuraavaks. Josko sitä hakis inspiraatiota vaikka lentokone puolelta…

Jouni:

Pohja vihreä on ehkä hivenen vaisu. Sävyksi valitsin rohkeasti Tamiyan Field greyn. Aikataulusta johtuen vedin vain pari filtteri kerrosta ennen hiuslakkaa ja mattavalkoista. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin varmaan pohjille tullut tehtyä enemmänkin.

Rakentelun alkuvaiheessa tosin oli "OH SHIT!"-tilanne kun totesin liimanneeni rungon etuosat väärin päin!
No ei huono räpellys, varsin hieno kokonaisuus. Talvicamo ehkä turhan puhtoinen, rasva lika öljy ym, puuttuu tai sitten ei kuvista näy. Säistys onnistunut mukavasti. Alustaa tosin huutaa.
Tommi M 8.3.2011 07:23 Vastaa lainauksella
tämä oli pikainen räpellys? No sitten odotellaan vähemmän pikaista ”räpellystä” :D Kuraus on parasta jälkeä mitä olen täällä nähnyt, kulunut talvikamokin on loistava! Kuvat ei voi kertoa kaikkea niin miltähän näyttää livenä? Tuothan tämän expoon?
Kyllä taas Jaakon työpajalta muikean siisti malli. Talvi camo onnistunut hyvin ja sampolassa livenä tuli katseltua tuota aika tarkasti. Ei uskoisi ihan weekend mallina tehdyksi :)
Vähän kyllä veikkaan, että meikäläistä ei expossa näy. Ehkä sitten muihin näyttelyihin rahtaan tekeleitäni useammankin.
Iltoja, Kehtaisitko selittää pääpiirteittäin miten teit tuon kuran? Hienoa ja aidonnäköistä.
Kura on myöskin pikainen kokeilu AK-interactiven litkuilla ja kotikitillä.

Siis ensin sekoittelin kuivuneen kuran värin litkuilla ja siihen sekoittelin sopivasti kotikittiä (käytössäni oli Polyfilla merkkistä tavaraa). Seoksen ruiskuttelin pensselistä maaliruiskun kanssa. Totesin, että prosessi on tarkemmin kontrolloitavissa kun suihkii enemmän pensselin suuntaisesti eikä kohtisuoraan.

Kuivuneen kuran jälkeen siis sama prosessi tummemman sävyisellä kuralla. Loppujen lopuksi erittäin nopea ja tehokas efekti.

Lisäksi kuten AK-interactiven DVD:llä mainittu, väri ei muutu kuivuessaan toisin kuin pigmenteillä pelattaessa vaan lopputulos on kokoajan nähtävissä.

Suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan.
Kiitos jaakko infosta, täytyypä kokeilla kun seuraavan tankin teen. Tulee aina tuskailtua nuitten kurien kanssa, miten ne saisi näyttämään luonnolliselta. Tässäpä oiva tapa ja kura näyttää hyvin aidolta. Kiitos
"Räpellys"? Bullshit, sanon minä. Hieno kun mikä. Toi kurakin on niin perhanan hienosti tehty. Kiitos, että kerroit työtavan. Pitää kokeilla… Great!!!