Pienoismallit.net

BT-7

Toinen tänä vuonna valmistunut panssarimallini on tämä Tamiyan mainiosta BT-7 sarjasta rakennettu malli. Malli on rakennettu suoraan laatikosta. Osien yhteensopivuus on Tamiyan uusien mallien tapaan huippuluokkaa ja malli menee kasaan todella nopeasti. Ainoa hieman päänvaivaa aiheuttanut osa oli telaketjut, mutta tämäkin johtunee vaan kokemattomuudestani telojen kanssa. Lopulta nekin istuivat paikalleen ihan hienosti.

Malli on maalattu Tamiyan maaleilla, litkutukset ja filtteröinnit öljyillä ja kuraaminen pigmeinteillä. Kuraus meni painkoin hieman överiksi, eikä tankin omaa maalipintaa näy ihan niin paljon kuin olin tarkoittanut. Esim etulokasuojien päälliset olisi voinut jättää hieman vähemmälle kuralle.

Kokonaisuutena kuitenkin olen itse malliin ihan tyytyväinen. Pigmenttien käyttö vaan vaatii vielä paljon harjoitusta.

Kommentit

Todella hieno ja tasapainossa oleva malli. Minusta mallissa ei oo mitään liikaa kuraa, just sopivasti! Ei oo mitään natinaa sanottavana. Mallailu on hanskassa kyllä sinulla!
Hyvä hyvä!:) Jos 222 oli mainio niin niin on tämäkin! Sul alkaa oleen maalaus hyvin hallussa(ehdottomasti parempi kuin allekirjoittanut) Chippaus näyttää hyvältä, ehkä osittain yliampuvaa mut se on tämä nykyinen suuntaus.:)

Pigmenttien käyttö ok. Tässä ehkä turhaan samoissa paikoissa liikaa ja samalla sävyllä ja tietyistä paikoista puuttuu kokonaan. Likahan keräytyy periaatteess kaikkiin koloihin. Eli olisin itse käsitellyt lokasuojia vaaleammalla sävyllä ja kokonaisvaltaisemmin. (Tai ainakin lokasuojien päät nyt hyppäävät silmille.)Tornin ympäristö ja muut tasaiset pinnat missä pöly ns jää lepäämään kannattaa käsitellä. Kannattaa tosiaan käyttää useampia eri sävyjä. Vaaleampaa pölyä yläpinnoille, tummempia alemmas. Pöly kulkeutuu ja keräytyy jokapaikkaan, kura pysyy yleensä alempana. Mutta kohtuus tietty kaikessa, vähempi antaa monesti paremman vaikutelman kuin läpiasti pölytetty. Telakoneisto on tietty asia sit erikseen. Myös teloihin olisin kohollaan oleviin osiin laittanut metallin kiiltoa(esim 6b lyijykynä on hyvä) Missään nimessä ei ole tarkoitus haukkua vaikka ehkä vähän siltä kuulostaakin. Näen potentiaalisen vaunumallarin sinussa, joten vähän pitää potkia et tulee loistava vaunumallari. ;)
Todella upeeta! Mikko tuossa sanoikin jo kaiken tärkeimmän. Sen verran lisäisin, että jos olet väri modulaatiota tässä harrastanut, niin paras malli sivustolla sen suhteen. Yleensä se menee överiksi ja pilaa muuten hyvän mallin, mutta tässä ei. Tästä on kyllä enää paha parantaa laatua :-)
Kuten tuossa jo edellä onkin mainittu,loistavaa työtä. Erittäin hienoa maalaustyötä,pinta elää juuri sopivasti!
Erinomaista jälkeä! Siinä olen samaa mieltä, että kuraan liittyvät jutut on ainoata pieniä epäkohtia muuten upeassa mallissa. Mikolla hyviä pointteja sen käytöstä.

Samoilla motiiveilla kun Mikkokin haluan sen verran vielä lisätä, että kura ja sateet ovat yleensä melko käsikädessä kulkevat luonnonilmiöt, joten koska mallin ylärakenteissa on noin paljon kuraa, niin mallin pystysuorilla pinnoilla olisi suht loogista näkyä hieman myös sadeveden mukanaan huuhtomia kurajuovia (ns. rainmarks).

Tosin suoranaisesti väärinhän tuo ei missään nimessä näinkään ole, sillä toki on aina mahdollista, että tämä kyseinen yksilö ei ole sateeseen joutunut, ja onhan kyse paljon myös mallarin omasta valinnasta sen suhteen, miltä haluaa mallinsa näyttävän. Kuitenkin jotain mahdollisesti pohdittavaa seuraavia malleja silmällä pitäen.

Täytyy tässä yhteydessä kehua myös muitakin mallejasi, joita ihastelin Sampolassa lauantaina. Upeaa jälkeä laajalla rintamalla! :)
Oho, onpa hyvän näköinen! (Rupeaa oma jo harmittamaan)
AJ 7.3.2011 12:53 Vastaa lainauksella
Moi Marko, komppaan edellä olevia, hyvän näköinen BT-7! Edellä tuli jo tarvittavia rakentavia kritiikkejä parannusehdoituksineen, joten en toista niitä.

Ainoa narinani tulee jälleen kerran liian ruosteisista teloista; toki venäläisten (tai tässä yhteydessä pitäisi varmaan todeta neuvostoliittolaisten) vaunujen telat "ruostuivat" helpommin kuin saksalaiten tai länsiliittoutuneiden vaunujen, johtuen käytetystä telateräksestä ja sen materiaalikoostumuksesta, muttei nekään läpiruostuneet. Tarkoitus ei ole mitenkään haukkua, tuoda vaan esille realismia vaunumallaukseen.

Ymmärrän myös senkin pointin, joka taannoin tuotiin esille, että ruostetta on vain kiva tehdä paljon - näin se varmasti on, mutta sitten samassa yhteydessä ei kannata puhua realismista; tämä ei koske erityisesti sinua, eikä BT-7 vaunuasi.

Muilta osin vaunusi on mielestäni onnistunut hyvin, yksivärinen maalaus on elävää, ei monotoinista, ottaen huomioon jo edellä esille tuotu kritiikki. Parhain terveisin, AJ
Jonne 7.3.2011 12:58 Vastaa lainauksella
Näyttää kyllä todella hyvältä. Varsinkin maalausjäljen katseleminen hivelee silmää.
Ruostetta teloissa? Siis muuallakin kuin tuossa yksittäisessä varatelakengässä? Ainakin minun silmääni tuo on aivan selkeästi maansävyä. Siis täysin oikein maalattu ja vähintäänkin erittäin realistista. Kaikki ruskea ei ole ruostetta! (TJEU Vaikka kyseessä onkin museoajoneuvo, käyttäytyy muta ja kura siinä samalla tavalla. Kuvasta huomaa myös hyvin, miten tuore kura tarttuu kaikkialle, eivätkä telapyörät hinkkaa itseään tai ketjujakaan välittömästi puhtaiksi.)