Pienoismallit.net

Sd.Kfz. 222

Tässäpä ensimmäinen tekemäni panssarimalli, jos joskus ala-asteaikoina tehtyjä räpellyksiä ei lasketa. Halusin ekaksi malliksi jonkun yksinkertaisen, nopeasti kasattavan mallin ja siihen tämä Tamiyan sarja sopi mainiosti. Mallin sai parissa illassa kasaan ja sitten pääsi itse asiaan, eli harjoittelemaan erinäköisiä pintakäsittelytekniikoita. Lueskelin paljon erilaisia tutoriaaleja aiheesta ja päädyin kokeilemaan tätä muodikasta värimodulaatiota. Lisäksi tuli hieman yritettyä pinnan elävöittämistä öljyillä, kulmien chippailua ja kuraamista pigmenteillä. Perusvärit ruiskuttelin Tamiyan maaleilla.

Lopputulos jätti hieman toivomisen varaa omasta mielestäni, mutta tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin sotilaskaluston ihmeelliseen maailmaan. Jatkoa seuraa varmasti.

Kommentit

Hyvin on pintakäsittely onnistunut, itseasiassa todella hyvin. Kaikin puolin moitteetonta, modulaatiokin toimii ja pinta on varsin elävä. Hyvistä kuvista plussaa.
Tätä tulikin ihasteltua Sampolassa ja täytyy todeta, että pätevän näköstä jälkeä oot saanu aikaan! Omaan makuuni olis voinu olla vielä kovemmat kontrastit, mutta näinkin hyvä.
Yksi parhaiten onnistuneita modulaatioita joita olen nähnyt. Todella hyvän näköistä jälkeä.
Tuosta on todellakin hyvä lähteä eteenpäin, katselin Tampereella muitakin tekemiäsi malleja ja täytyy sanoa, että "talenttia" löytyy :)
Jep,komppaan kuorossa edellisiä herroja. Sampolassa tätäkin livenä ihastelin kuten Markon muitakin hienoja malleja!

Loistava maalaustyö ja säistäminen hienosti hallussa.
Hyvin elävää pintaa! Ja hyvin vanhennettu! Miten maalasit varapyörän pussin?
Kiitoksia kommenteista!

Vararenkaan pussin maalasin hitusen muusta mallista poikkeavalla, vaaleammalla harmaan sävyllä. Perusvärin jälkeen sotkin tuota erivärisillä öljyillä, kunnes lopputulos näytti passelilta. Lopuksi sitten hieman pigmeiteillä tasoittelin suurimpia kontrastieroja.
AJ 7.3.2011 20:01 Vastaa lainauksella
Moi Marko, komppaan edelläolevia, kaikinpuolin upea Sd.Kfz. 222, hienosti onnistunut. Parhain terveisin, AJ
tämä on makea vempele hiano