Pienoismallit.net

Supermarine Spitfire Mk.1A

Airfix on julkaissut viime vuonna rakennussarjoja jotka liittyvät taisteluun Englannista, kuten tämä Mk. 1 Spitfire ja jo aikaisemmin rakentamani Me 109 E. En voi olla varma, mutta kummatkin sarjat rakentaneena sanoisin muottien olevan kovin uusia.
Tämä sarja oli oikein mukava kasata kun osat menivät mukavasti paikalleen. Maalausohjeissa vaihtoehtoina oli yksi ensimmäisistä laivueille toimitetuista Mk. 1 Spiteistä. Tämän mallin esikuva, Mk.1a DW-K, 610. laivueen (County of Chester) kone Biggin Hillissä 1940. Viimeisenä on 118. laivueen Mk. 2 "The Borough of Lambert". Maalattu pensselillä ja Humbroleilla.

Kommentit

Hienon Spitin olet rakentanut. Rakennusjälki näyttää olevan hyvää luokkaa ja pahoja saumoja ei näy. Lisäksi maalaus on onnistunut ja hyvin peittävän näköistä jälkeä. Rungon siirtokuvat sen sijaan taitaa olla vinossa?

Lisää malleja vaan työnalle niin johan taidot petraantuu!

PS. Vinkki: Jos sulla on E-mersukin niin ala rakentaa vaikka Taistelu Britannian koneita. Tulee hieno sarja!

PPS. Minullakin on tämä malli kaapissa odottamassa rakentamista:)
Kiitos kommentista. Rungon siirtokuvat olivat oikeastikin noin, eli ne eivät olleet suorassa tässä koneessa. Tästä koneesta on kuva Ospreyn Hävittäjä-ässät nro 8 Spitfire Mk.1/Mk.2 ässät sivulla 15. Siitä näkyy että rungon tunnus ei ollut suorassa.
Joo.Antti on oikeassa. Otto on rakentanut mallikkaan Spitin.Maalaus ja rakennus jälki ovat kautta linjan siistin näköisiä.Rungon siirtokuvat eivät ole vinossa .Alkuperäisessäkin tuo radiokutsu koodi oli maalattu ylisuurilla kirjaimilla kuten rungon kokardikin,joten ne "valahtivat" hiukan siiven puolelle.Airvikki olisi voinut sen sijaan painaa nuo kirjasimet enemmän medium seagray sävyä muistuttavalla värillä.Plussana tässä mallissa ovat nuo Spit M:K 1 kuuluvat matala kuomu ja kaksilapainen potkuri.
Antennimaston takana oleva patti on käsittääkseni purjehdus valo joten sen voisi maalata vaikka hopean väriseksi.Otosta on kehkeytynyt oikein tekijä näiden W.W2 koneiden kanssa.Hyvää työtä Otto.
Ja vielä vähän korjausta ettei tule väärinkäsitystä. Tämä on Spitfire Mk.1a, eli kolmilapaisella potkurilla ettei ole ensinmäisiä Mk. ykkösiä joissa oli kaksilapainen potkuri. En voinut laittaa tähän otsikoksi Spitfire Mk.1a:ta koska kuvissani on jo Spitfire Mk.1a, joten jätin tämän nimen Spitfire Mk.1.

Edit: Sain vaihdettua nimen joten tämä on nyt prikulleen oikein. =D
kivan näkönen sähikäinen. Siististi onnistunut kokonaisuus.
Hyvä Otto. Komea malli. Ehkä nyt vaan pikkuisen tekemään lennetyn näköistä… pientä kulumisen jälkeä ja vaikka pakokaasuvanoja. Opa taas kerran asiantuntijana antaa koneesta kivaa tietoa.
AJ 5.3.2011 14:13 Vastaa lainauksella
Moi Otto,

Mallikas Spitti Mk 1a kaikinpuolin - niin näihin Spitteihin ei kyllä koskaan kyllästy, niitä on aina kiva katsella, koska kyseessä on yksi esteettisesti kauneimmista lekoista kautta aikojen, ellei peräti kaunein, kuten useat asiantuntijat ovat äänestäneet.

Oikeastaan ainoa pikku narina ja natina (kuin vanha mummo konsanaan, heh, heh) tulee tuosta Timon jo esille tuomasta asiasta - kulumisen ja käytön jälkiä tarvitaan mukaanlukien ne pakokaasuvanat, koska nyt Spitti näyttää siltä ettei sitä ole lennetty lainkaan - nimittäin heti ekan lennon jälkeen tulee jo kulumis/käytönjälkiä. Lisäksi Opa tuossa edellä jo toi hienosti esille muita tietoja Spiteistä.

Kaikin puolin onnistunut kokonaisuus ja kaunis Spitti Mk 1a. Muuten nyanssitietona; tarvittavien taistelumodausten (tarkoittaa tarvittavia muutoksia perusmalliin taistelukuntoon saattamiseksi) jälkeen Spitti Mk 1a:n huippunopeus oli vain 353 mph eli 568 km/h @ n. 19 000 - 19 500ft eli 5791 - 5944 m, joten Spitti oli hitaampi kuin Mersun Bf 109E3/4 vastaavilla lentokorkeuksilla aivan kuten Adolf Galland aikoinaan jo totesi. Parhain terveisin, AJ

Muutamia visiitin arvoisia saitteja Spittien osalta:
www.spitfiresociety.com
www.spitfire.dk/ENG.htm
www.spitfiresociety.demon.co.uk/whatmark.htm#Performance
www.rafcommands.com/Fighter/indexF.html
www.hlebooks.com/spitfire/pa01.htm
www.primeportal.net/hangar/mark_hayward/supermarine_spitfire_mk1a_p9444/