Pienoismallit.net

Falkar

Yli synkän virran

Tähän figuuriin ihastuin sillä samalla hetkellä kun sen näin. Andrea Miniatures on mielestäni onnistunut erinomaisen hyvin tässä figuurissa. Hahmon asento on aivan erinomainen, figuurissa on mielettömästi yksityiskohtia, joita saa hinkata ja luupit päässä maalailla, samaan aikaan mallin valu on hyvää ja tarkkaa, joten kokoaminen sujui hienosti, eikä liikaa sovittelua tai kittaamista tarvittu.

Tämän figuurin yhteydessä kokeilin ns. NMM tekniikkaa metalliosiin. NMM eli Non-Metallic Metal tarkoittaa metallipinnan maalaamista / imitoimista ilman metallivärejä. Kullankeltaisten panssarien perusväri on Andrean "Japanese Khaki", jota on vaalennettu vaalean keltaisen ja valkoisen avulla. Tummentaminen tehtiin ruskean ja erittäin tumman harmaan avulla. NMM on mielenkiintoinen, mutta kohtuullisen rasittava tekniikka. Onnistuessaan lopputulos on mielestäni näyttävämpi, kuin tavallisilla metalliväreillä saavutettava pinta. Itse tulen varmaan jatkossa jättämään NMM kokeilut enemmän fantasia-aiheiden tekniikaksi kuin esim historiallisten, mutta saas nähdä :)

Figuurin alusta on kokoelma koristekiviä, Magic sculptia sekä Custom Scenicsin lunta (snow flakes, Micro balloons sekä ice crystals) sekä "vesimateriaalia", joka on enemmän hyytelöä muistuttavaa kamaa. Se, mikä tästä Custom Scenicsin "Water Effect" hyytelöstä tekee erinomaisen on sen muotoiltavuus. Valun jälkeen massaa voi lämmittää hiustenkuivaajalla jonka jälkeen veden pintaan voi muotoilla aaltoja yms. virtausefektejä.

Maalaus eteni siten, että ensin valkometallinen figuuri pestiin Fairyn power spraylla. Kuivan pinnan päälle ruiskutin pohjamaaliksi Tamiyan mattavalkoisen, lakkatinnerillä ohennettuna. Loput värit on sitten viety pintaan siveltimen avulla. Väreinä on käytetty pääasiassa Andrean akryylejä, lisänä on käytetty myös Vallejon tuotteita, erityisesti Seepia inkkiä.

Joissain blendeissä, kuten miekan terässä ja sinisessä kaavussa käytin apunani MIG:in harmaita ja sinisiä filtterilitkuja. Kyseiset tuotteet toimivat muuten erittäin hyvin myös figuurimaalauksessa.

Tämä figuuri opetti paljon. Maltoin mieleni ja jaksoin maalata riittävän ohuella maalilla, sekä riittävän kuivalla siveltimellä. Pikkuhiljaa, kerros kerrokselta homma muotoutui kasaan.

Kommentit

Nätit, yhteensopivat värit ja lähes täydellisyyttä hipova toteutus! Ainut urmellus tulee noista lumen peittämistä kivistä, jotka, anteeksi vaan, näyttää kuvissa siltä kuin joku olisi levitellyt ylijääneitä kiharaisia lampaantaljoja polulle!
Hyvä Marko Teerioja

Kirjoitan teille ja vilpittömästi onnittelen näin kirjeitse. Miksikö? Koska te olette oppinut maalaamaan!! Oikeesti hyvää värien käyttöä ja tekniikat alkaa oleen todellakin halussa. Mies on kyllä parantanut kuin poro juoksuaan talvisella hangella. Paras figu minkä olet tehnyt, onnittelen. :D

Terveisin Mikko Heikkinen
Komeaa työtä.
Värimaailma figun vaatteissa&varusteissa hienosti toteutettu ja mukavasti tasapainossa.
Varsinkin haarniska ketjuineen on todella upea.
Kiitos kauniista sanoista. Figuuriin olen hyvin tyytyväinen, alustojen kanssa riittää vielä haastetta.

Lumihangen lammastaljamaisuudelle löytyy syy- typerä, mutta syy kuitenkin. Tuo vesivalu olisi pitänyt tehdä ihan viimeiseisä, sillä hyytelön pinta jää aina hieman tahmeaksi, joten irtolumen sirottelu tuo mukanaan haasteen, kuinka pitää sirotteet irti vedestä :). Katsotaan kuitenkin jos sitä saisi vielä parannettua. Annan tuon vesimassan olla vaikka viikon ihan rauhassa ja sitten palaan asiaan, kuinka saada lisää sirotteita pintaan.
Terve,
Keihään kärki voisi olla terävämpi, muuten aivan mahtava toteutus kaikin puolin!
t:J
Aivan mahtavasti maalattu figuuri. Pisteissä ei ole huomioitu alustaa oikein mitenkään lähinnä vaan ideasta plussat. Teknisesti haastava tehdä virtaavaa jokea luonnollisesti. Asetelu kivien päälle on hyvä ja tilanne kuvastaa sitä mitä pitääkin.

Pitääkin tutkia tuota NMM tekniikkaa näyttää hyvältä ainakin tässä.
MRB 4.3.2011 03:47 Vastaa lainauksella
Mielestäni yksi parhaimmista malleistasi, tyylikästä maalaamista ja hyvää tunnelmaa värimaailmassa. Kankaat ja iho todella hyviä, NMM toimii myös ihan ok, mutta on ehkäpä vielä hieman maalatun oloinen. Kokonaisuutena varsinkin alustan kanssa kuitenkin erittäin hyvä figuuri!