Pienoismallit.net

Pz.Kpfw.IV Ausf. J

Tamiyan malli lähes suoraan laatikosta. Figuuri ja zimmeritit olivat myös laatikossa mukana. Lisäyksenä vain friulin telat, joita en ole ennen kyseistä mallia käyttänyt. Niissä oli ihan riittävästi tekemistä, mutta kaipa lopussa kiitos seisoo. Vaunun esikuva on valmistajan ohjeiden mukaan elokuulta 1944 Liettuasta. Tamiyan malli oli taas oikein miellyttävä koota. Eli suosittelen… Kuviin en ole oikein tyytyväinen. Kokeilin ensimmäistä kertaa taustapahvia ja kaipa se jotain auttoi. Kuvista tuli kuitenkin jotenkin liian rakeisia eikä esim. figuurin kasvonpiirteet pääse oikein oikeuksiinsa. Tapeltuani muutaman tunnin kuvien kanssa päädyin kuitenkin julkaisemaan ne, enpä taida oikein parempaankaan pystyä.

Kommentit

AJ 1.3.2011 17:45 Vastaa lainauksella
Moi Esko, olematta mikään Pz Mk IV asiantuntija, pienoismallisi ko. vaunusta vaikuttaa olevan kaikin puolin ok - hyvin rakennettu, viimeistelty ja figu piristää kokonaisuutta positiivisesti.

Oikeastaan ainoa narina tulee noista ruosteisista varateloista vaunun keulan rungon etupanssareissa - hieman (vähän) ruostetta voinee olla ok, esim. telatappien päissä ja reuna- ja keskiliittimien reunoissa/päissä, mutta täysin ruskeanpunaiset ruosteiset telakengät menee pahasti överiksi.

Saksalaisten vaunujen telat oli muuten pääsääntöisesti valmistettu metalliseoksesta, joka ei oikeasti kovin hevin helposti ruostunut; sitä tukee myös ne harvat värivalokuvat sakutankeista, jotka osoittavat ettei ne telat ruosteisia olleet. Samoin vanhana vaununjohtajana olen nähnyt vaunun jos toisen ja tiedän, että ruosteista (jos niin on jostain syystä päässyt tapahtumaan) telakenkää tai itse tykkään enemmän irtotela-sanasta tai vain telasta ei vaihda ainakaan kovin helpolla telaketjuun, jos ylipäätään lainkaan. Joten on myös jokaisen vaunumiehistön itsensä etu, ettei telat pääse ruostumaan, koska miehistö ne telat joutuu itse kentällä vaihtamaan.

Uskoisin, että yliruosteisten telojen mallaus loppuisi tyystin, jos niitä viljelevät mallarit laitettaisiin edes kerran elämässään kokelemaan todellisuudessa, että miltä tuntuu vaihtaa ruosteisia irtoteloja telaketjuun - reality bites hard - sanotaan. No joo, edellä esitetty purkaus ruosteisia teloja vastaan ei ollut kohdistettu Esko P:hen tai Esko P:n Pz IV pienoismalliin, kunhan taas kerran jorisin yleisesti realistisuusfaktoja teloista.

Kokonaisuudessaan Esko, olet onnistunut varsin hyvin Pz Mk IV J-pienoismallissasi, hyvin rakennettu, hienosti maalattu kolmiväricamoon, kaikinpuolin onnistunut säistäminen ja vanhennus, joka on sopiva kohtuullisen uuteen vaunuun eli summa summarum onnistunut pienoismalli saksalaisten tärkeimmästä "työjuhta" panssarivaunusta. Parhain terveisin, AJ
Tässä Nelosessa on sitä jotakin. Tosiaan varatelat ovat aavistuksen verran liian ruosteessa, mutta telat vaunun alla kelpaisivat itselle esimerkiksi. Telojen metallipintaa reilummin näkyviin seuraavassa mallissa.
Esko P. 5.3.2011 12:08 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista ja arvosteluista. Lisäilin kuvia eri kameran asetuksilla ja taustoilla, kun alkuperäisten rakeisuus alkoi ärsyttämään suunnattomasti. En sitten teidä ovatko parempia…