Pienoismallit.net

Pz.Kpfw.IV Ausf. J (Ps.221-1)

Kah, johan kestikin tämän valmiiksi murjomisessa! Taas kerran tuli todettua deadlinen voima (ja virtuaaliprenikoiden himo): Armoraman Panzer IV-kampanjaan tuli tätä rakenneltua. Ei enää näy muita Suomi-nelosia etusivulla (tai mistä tietää vaikka muitakin ilmaantuisi nyt…?), mutta onpahan nyt enemmän tai vähemmän valmis.

Pohjana Dragonin Mid-production-sarja. Hieman sekavien ohjeiden kanssa sai olla tarkkana, ohjeissa esimerkiksi käsiteltiin vain myöhäisempi pakoputkijärjestely, joten netistä löytyineistä Ausf.H:n ohjeista oli suuri apu.

Ainoa kaupallinen aftermarket-sälä mitä tähän malliin hommasin oli RB Modelin (35B46) tykinputki.
Itse tuli sitten värkkäiltyä vielä erinäisiä sekalaisia pikkujuttuja: Takarungon hinauskoukkuihin klipsit, lokareiden päiden lukitusjouset metallilangasta, ajovaloon sähköjohdon, asekilven päälle sarjasta puuttuneen lenkin, klemmarista kestävämmät hinausvaijerin ripustuskoukut, hinausvaijerin vaihdoin naruun kun sarjan jäykkä metallivaijeri ei reagoinut sytkärillä kuumentamiseen. Pakoputken pään muoviosan vaihdoin pätkään ohutta metalliputkea.

Kyseessä on ensimmäinen mallini johon kokeilin zimmeritin tekoa. Tehty perus-milliputtia, johon painelin kuvioinnin pienellä ruuvimeisselillä. Jännästi huomaa miten jälki kehittyi kun alkoi päästä jyvälle siitä miten paksuksi kitti pitää levittää, kuinka kauan antaa seistä ennen kuvion tekoa, ja miten painella itse kuviointi. Lokareiden takaosista aloitin, siellä luonnollisesti se krouvein jälki.

Radioantennin jätin tässä vaiheessa vielä pois, sarjan muovinen antenni vaikutti herkältä rikkoutumaan. Ajatuksena olisi laittaa jossain vaiheessa metallinen.

Saksalaisen tummankeltaisen sekoittelin Xtracrylicsin Dunkelgelbistä ja tank interior creamista suhteessa 4:1. Suoraan purkista DG vaikutti turhan tummalta ja ruskeaan taittuvalta. Rekkareiden pohjina ja saksalaisten tunnusten ylimaalausväreinä Vallejon olive grey (888) ja stone grey (884). Siirtokuvat Wiking-Decalsin.

Melkolailla pakasta vedetty ilme osittain tuon edellä mainitun kampanja-deadlinen ja myös sen takia etteivät Panzer IV:t kauaa ehtineet Suomessa toimitusasussaan möyriä.
Vähän jäi hampaankoloon paikoin hieman monotoninen ilme esim. rungon yläpinnoilla, työkalujen jalopuumaisen tumma puupintajäljitelmä, jne… Mutta jääpähän parantamisen ja kehittymisen varaa. Kokonaisuudesta jäin kuitenkin tyytyväisen puolelle. Ja tulipahan tehtyä päänavaus zimmeritin ihmeelliseen (joskin aikaavievään!) maailmaan.

Kommentit

Komeaa jälkeä,Eetu!
Hieno zimmerit,eikä tuo nyt mielestäni silmiinpistävän monotoninen ole. Yleisilme Suomi-nelosten "hakaristivaiheen" lyhyyteen hyvinkin sopiva.
Kipeää tekee nillittää pikkujutusta mutta hinausvaijeri ehkä kaipaisi lisäkäpistelyä?

Anyways,tykkään kovasti.
Siisti malli. Zimmerit on onnistunut loistavasti. Hieman käytön tuomaa pölyä jne jäi malli kaipaamaan.
AJ 28.2.2011 22:44 Vastaa lainauksella
Moi Eetu, komppaan Petriä ja Mikaa, siisti malli, tykkään & Zimmerit on todellakin onnistunut loistavasti. Kaikinpuolin onnistunut. Mikan kaipaaman pölyn yms… voinee vielä helposti lisätä malliin - se kyllä lisäsi realistisuutta…Parhain terveisin, AJ
Kasarmilla ollessa pesty ja puunattu vaunu…, eli onhan ne vehkeet joskus puhtaitakin :-)
Hienoa jälkeä!
OH 1.3.2011 19:40 Vastaa lainauksella
Moi!

Zimmerit ja Dunkelgelb näyttävät omaan silmääni juuri sopivilta. Rakennusjälki ja viimeistely on tyypillistä Eetua…moitteetonta. Omaan silmääni hiukan pomppaa zimmerittiin tekemäsi väripesu…ehkä hiukan liian tummaa!? Yläviistosta ottamassasi kuvassa väri näyttää juuri sopivalta, mutta esim oletuskuvassa suuri kontrasti nousee liikaa esiin.
Mistä näitä Panssarinelosia oikein tulee? Ja vielä suomalaisia! HYVÄ HYVÄ!

Hyvää rakentamistaitoa. Zimmerit väripesusta minäkin voisin hieman moittia.

Kukahan tekee ensimmäisen nelosen sodan jälkeisellä standardivarustuksella…
Kiitosta kehuista, kommenteista ja kritiikistä! Pistetään korvan taakse. Pitää ottaa kokonaisuus uusintakatseluun/käsittelyyn jahka saa hommattua sitä metalliantennia ja löytyy työpöydältä sopiva kolo.